pneumotorax
Multumesc pentru raspuns.
Ponsajul pleural cum s-ar defini daca imi puteti spune, ce inseamna mai exact?
Rezultatul de la tomograf este ok, nu se vede nimic deosebit. Am vorbit astazi cu un medic rezident de la Nasta.
Multumesc,
Bogdan Olaru
Ponsajul pleural cum s-ar defini daca imi puteti spune, ce inseamna mai exact?
Rezultatul de la tomograf este ok, nu se vede nimic deosebit. Am vorbit astazi cu un medic rezident de la Nasta.
Multumesc,
Bogdan Olaru
pleura este o foita f subtire care acopera atat peretele toracic cat si plamanul
practic se freaca pleura parietala cu un smoc de comprese pana sangereaza, ceea ce se intampla f repede - treci mai apasat cu compresa odata sau de doua ori peste acelasi loc - in anumite zone ale peretelul toracic
sangele are rol de lipici si este cel mai bun substitut - de aici si aberatia cu diverse prafuri introduse (se folosea metoda asta pe vremea lui bunicu) - acesta este ponsajul pleural
pe CT este bine ca nu se vede nimic dar asta tot nu inseamna nimic - eu nu l-as recomanda pacientilor mei decat daca am suspiciunea unei eventuale boli
cam atat
practic se freaca pleura parietala cu un smoc de comprese pana sangereaza, ceea ce se intampla f repede - treci mai apasat cu compresa odata sau de doua ori peste acelasi loc - in anumite zone ale peretelul toracic
sangele are rol de lipici si este cel mai bun substitut - de aici si aberatia cu diverse prafuri introduse (se folosea metoda asta pe vremea lui bunicu) - acesta este ponsajul pleural
pe CT este bine ca nu se vede nimic dar asta tot nu inseamna nimic - eu nu l-as recomanda pacientilor mei decat daca am suspiciunea unei eventuale boli
cam atat
din ce am vazut ca ati scris dumneavoastra pe forum inteleg ca am voie sa joc fotbal in continuare.eu am avut primul pneumotorax in noiembrie 2009 iar in februarie 2010 mi-a recidivat si am fost operat.am inceput de o luna de zile sa joc iar fotbal da nu de performanta doar asa de 2-3 ori pe saptamana cu prietenii.as vrea sa sa incep iar fotbalul de performanta dar nu stiu daca se mai poate asa ceva incredere in doctorii de la mine din oras nu am si nu as vrea sa risc.as vrea un sfat de la dumneavoastra daca se poate.va multumesc
daca fac un control la Marius Nasta, Bucuresti mi se poate spune cu exactitate daca se mai poate sau nu?Va multumesc
daca se mai poate sau nu ce exact?
sa faceti efort?
SE POATE!!!!!
orice fel
daca operatia a fost bine facuta nu mai recidiveaza niciodata pe partea operata
pe partea cealalta deocamdata nu aveti date care sa arate ca sunteti bolnav
doar supozitii
daca doriti sa va conduceti viata dupa niste supozitii si eventuale posibilitati teoretice atunci nu mai faceti nimic
ramaneti si in casa si nu mai iesiti ca poate... stiti cu drobul de sare
asa ca faceti sport cum vreti dumneavoastra fara nici un fel de probleme
ce e asa de greu de inteles?
in cel mai rau caz faceti PNX si pe partea cealalta si se repeta procedurile - asta e - fiecare cu crucea lui
dar acest PNX pe partea opusa poate sa apara si dupa un stranut si nici nu ati facut ce va place - uppss
nu va autolimitati
sunteti un om sanatos!!!!!!!
asper sa nu mai aveti si alte nelamuriri ca nu mai stiu ce sa va spun
bafta si goluri multe
sa faceti efort?
SE POATE!!!!!
orice fel
daca operatia a fost bine facuta nu mai recidiveaza niciodata pe partea operata
pe partea cealalta deocamdata nu aveti date care sa arate ca sunteti bolnav
doar supozitii
daca doriti sa va conduceti viata dupa niste supozitii si eventuale posibilitati teoretice atunci nu mai faceti nimic
ramaneti si in casa si nu mai iesiti ca poate... stiti cu drobul de sare
asa ca faceti sport cum vreti dumneavoastra fara nici un fel de probleme
ce e asa de greu de inteles?
in cel mai rau caz faceti PNX si pe partea cealalta si se repeta procedurile - asta e - fiecare cu crucea lui
dar acest PNX pe partea opusa poate sa apara si dupa un stranut si nici nu ati facut ce va place - uppss
nu va autolimitati
sunteti un om sanatos!!!!!!!
asper sa nu mai aveti si alte nelamuriri ca nu mai stiu ce sa va spun
bafta si goluri multe
nu mai are rost sa mai imi fac grija dupa ce am citit raspusurile de pe acest forum cert e k aqm ma aflu intr un spital in anglia si am avut recidiva de pneumotorax pe partea dreapta...mi au pus un dren dar cred k ma vor opera sapt asta ce sa mai zic sper sa ma fac bine si sa nu apara si pe stanga dak apare sunt mai ghinionist k altii dar tot normal cred k sunt..cu efortul eram si eu ingrijorat dar in aproape 4 luni de la primul pneumotorax am muncit in constructii si nu aveam dureri aproaape k uitasem k am avut pneumotorax recidiva a aparut intr un moment de relaxare dupa munk...simteam cateodata dureri cand era innorat afara sau frig... kam atat in rest sanatate
1.Miine se implineste o luna de la operatie(pnx spontan dr recidivat), operatia s-a inchis f bine dar inca mai am dureri in plaminul drept.Nu foarte mari dar e deranjant si cind inspir ma doare si nu vreau sa mai folosesc algocalmine. E normal sa ma mai doara dupa o luna?
2.Sinul drept e inca putin amortit si am o senzatie de usturime. Mi-a explicat dr. ca au fost atinsi niste nervi si de aceea ma ustura si ma doare si e posibil sa tina citeva luni...Este normal? A mai patit cineva asa(la femei?
2.Sinul drept e inca putin amortit si am o senzatie de usturime. Mi-a explicat dr. ca au fost atinsi niste nervi si de aceea ma ustura si ma doare si e posibil sa tina citeva luni...Este normal? A mai patit cineva asa(la femei?
un nr de tel imi puteti da ?vreau sa vin la un control
buna...am 20 ani sh am fc pneumotorax spontan drept p 30mai.am avut tub de dren o sapt...p 8 iunie am iesit.Dupa tomograf mi s'a spus k mai am bule bilaterale intre 5 si 13mm park:-?.
am fc controale si mi s'a spus deocamdata s stau linistita
aku mie frica k am dureri in partea stanga si junghiuri kre apar asa rar.
vreau s stiu dk operatia s poate fc si fara recidiva?... snu mai ast s patesc la fel(k m'am speriat tare k am aj tarziu la spital si s'au mirat cum d mai traiesc:D)
multumesc:*
am fc controale si mi s'a spus deocamdata s stau linistita
aku mie frica k am dureri in partea stanga si junghiuri kre apar asa rar.
vreau s stiu dk operatia s poate fc si fara recidiva?... snu mai ast s patesc la fel(k m'am speriat tare k am aj tarziu la spital si s'au mirat cum d mai traiesc:D)
daca mai scrieti inca o data mesajul, cu ortografie normala de data asta, poate ca am sa inteleg ce doriti sa spuneti si va pot ajuta cu un raspuns...
si fara park? - daca doriti un raspuns pertinent trebuie sa fiti mai specific, sa dati informatii concrete
si fara park? - daca doriti un raspuns pertinent trebuie sa fiti mai specific, sa dati informatii concrete
Domnule Doctor,
Am 29 de ani si in urma cu un an si jumatate(18 luni), am suferit un pneumotorax spontan facut in urma unui efort mai mare combinat cu o raceala la plamani.Am fost drenat si pana acum nu am avut nicio recidiva.Momentan locuiesc intr-o tara unde este umiditate foarte mare si din cand in cand am avut dureri sub forma de junghiuri(de intensitate scazuta) in spate sau aproape de locul unde a fost introdus drenul(cand se schimba vremea sau cand merg la munte).De cateva zile, in urma unui efort, au reaparut junghiurile si uneori si tusesc(scurt si sec).Respiratia este normala(inspir si expir adanc fara nicio problema).
Intrebare: spuneti-mi va rog daca ceea ce mi se intampla este in limita normalitatii, si care ar fi cauza junghiurilor.Mentionez ca in timpul iernii si primaverii, junghiurile erau mai frecvente iar pe perioada verii aproape ca au disparut pana acum cateva zile.Ce sfaturi imi dati?
Va multumesc
Am 29 de ani si in urma cu un an si jumatate(18 luni), am suferit un pneumotorax spontan facut in urma unui efort mai mare combinat cu o raceala la plamani.Am fost drenat si pana acum nu am avut nicio recidiva.Momentan locuiesc intr-o tara unde este umiditate foarte mare si din cand in cand am avut dureri sub forma de junghiuri(de intensitate scazuta) in spate sau aproape de locul unde a fost introdus drenul(cand se schimba vremea sau cand merg la munte).De cateva zile, in urma unui efort, au reaparut junghiurile si uneori si tusesc(scurt si sec).Respiratia este normala(inspir si expir adanc fara nicio problema).
Intrebare: spuneti-mi va rog daca ceea ce mi se intampla este in limita normalitatii, si care ar fi cauza junghiurilor.Mentionez ca in timpul iernii si primaverii, junghiurile erau mai frecvente iar pe perioada verii aproape ca au disparut pana acum cateva zile.Ce sfaturi imi dati?
Va multumesc
ceea ce se intampla este relativ normal
tubul de dren a iritat un nerv intercostal care va face neplaceri cand raciti de exemplu
sunteti si mult mai atent la toate durerile care apar, dureri pe care inainte nu le bagati prea mult in seama
sfat - duceti o viata normala
tubul de dren a iritat un nerv intercostal care va face neplaceri cand raciti de exemplu
sunteti si mult mai atent la toate durerile care apar, dureri pe care inainte nu le bagati prea mult in seama
sfat - duceti o viata normala
Buna seara!
Sotul meu a fost diagnosticat cu PNEUMOTORAX SPONTAN DREPT. L-au tot internat, l-au drenat si acum e sub tratament. Medicul a spus prima data ca il tine 8 zile sub tratament, pe urma 10 zile, iar azi (au trecut 5 zile de cand e cu drena) ne-a spus asistenta ca mai dureaza cel putin 5 zile pana sta cu drena si inca 5 mai sta in spital fara drena. Suntem din Baia Mare si mi s-a spus ca medicii de aici sunt foarte buni si nu avem de ce sa ne facem griji, dar ma ingrijoreaza ca nu ne spune nimeni nimic exact. Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns! Va multumesc anticipat!
Sotul meu a fost diagnosticat cu PNEUMOTORAX SPONTAN DREPT. L-au tot internat, l-au drenat si acum e sub tratament. Medicul a spus prima data ca il tine 8 zile sub tratament, pe urma 10 zile, iar azi (au trecut 5 zile de cand e cu drena) ne-a spus asistenta ca mai dureaza cel putin 5 zile pana sta cu drena si inca 5 mai sta in spital fara drena. Suntem din Baia Mare si mi s-a spus ca medicii de aici sunt foarte buni si nu avem de ce sa ne facem griji, dar ma ingrijoreaza ca nu ne spune nimeni nimic exact. Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns! Va multumesc anticipat!
ma scuzati.ma grabeam:D...pneumotorax spontan drept am facut p 30mai.am avut tub de dren o sapt...p 8 iunie am iesit.Dupa tomograf mi s'a spus ca mai am bule bilaterale intre 5 si 13mm
am facut controale si mi s'a spus deocamdata sa stau linistita
acu mie frica ca am dureri in partea stanga si junghiuri care apar asa rar.
vreau s stiu daca operatia se poate face si fara recidiva?... snu mai astept s patesc la fel(ca m'am speriat tare ca am aj tarziu la spital si s'au mirat cum d mai traiesc:D)
am facut controale si mi s'a spus deocamdata sa stau linistita
acu mie frica ca am dureri in partea stanga si junghiuri care apar asa rar.
vreau s stiu daca operatia se poate face si fara recidiva?... snu mai astept s patesc la fel(ca m'am speriat tare ca am aj tarziu la spital si s'au mirat cum d mai traiesc:D)
pt Agnes
in mod normal daca pierde aer dupa vreo 3 - 4 zile trebuie operat
medicii care tin 1 saptamana tubul de dren se ghideaza dupa idei mai vechi care nu mai sunt de actualitate
mai mult de o saptamana - daca nu este ceva deosebit la boala dansului care sa indice pastrarea mai multa vreme a drenului - este o greseala
parerea mea este ca pacientul trebuie operat - dar discut in lumina datelor pe care le am
pt andreusha
se pot gasi numerosi doctori care sa va opereze fara recidiva dar ar fi o greseala
nimic nu se compara cu complicatiile care pot sa apara dupa o toracotomie sau toracoscopie
deci - nu presati ca nu faceti bine
duceti o viata normala
fricile dumneavoastra. incercati sa le depasiti
ci stima
in mod normal daca pierde aer dupa vreo 3 - 4 zile trebuie operat
medicii care tin 1 saptamana tubul de dren se ghideaza dupa idei mai vechi care nu mai sunt de actualitate
mai mult de o saptamana - daca nu este ceva deosebit la boala dansului care sa indice pastrarea mai multa vreme a drenului - este o greseala
parerea mea este ca pacientul trebuie operat - dar discut in lumina datelor pe care le am
pt andreusha
se pot gasi numerosi doctori care sa va opereze fara recidiva dar ar fi o greseala
nimic nu se compara cu complicatiile care pot sa apara dupa o toracotomie sau toracoscopie
deci - nu presati ca nu faceti bine
duceti o viata normala
fricile dumneavoastra. incercati sa le depasiti
ci stima
Ieri au fost 5 zile de cand are tubul de drenaj si asistenta ne-a spus ca at cand nu se va mai misca coloana de apa din Beclere va fi ok... De operatie ni s-a vorbit la internare, am si semnat foaia, dar de atunci medicul nu a mai pomenit nimic. Am citit toate postarile de pe acest forum si am ajuns la concluzia ca operatia ar fi solutia, dar nah... Toata lumea se teme de bisturiu. Va multumesc pt raspuns!
am si eu o curiozitate. cum afecteaza fumatul dupa o operatie de pneumotorax, daca bulele nu mai exista?
buna..de cateva saptamani ma doare foarte rau omoplatul, cand drept, cand stang cand respir sau ma intind...imi este f greu sa respir...si este chiar deranjant...avetzi vreun rasp pt mine?:)
Buna ziua. Ma numesc Lucian si acum un an am avut pneumotorax spontan la plamanul drept. Atunci am avut pus un tub iar dupa 2 satamani mi-am revenit.. Anul acesta, acum 1 luna jumate, am avut recidiva si am fost operat. doctorul mi-a spus ca nu o sa mai am probleme la aces plaman, ca sansele sun foarte mici. eu am fumat aprox 4 ani dupa care m-am lasat si fumez ocazional, adica la petreceri, in oras, iar in restul timpului nu fumez deloc. doctorul mi-a spus sa ma las de tot de fumat.Stiu ca orice doctor imi va spune sa nu mai pun tigara in gura. As vrea si parerea dumneavoastra. Ma afecteaza tare fumatul ocazional? ca la ce fum e in cluburi la noi, vrei nu vrei, esti fumator pasiv. Va rog raspunde-ti-mi. va multumesc
ptr.D-nul Dr.Ciprian Bolca
Buna seara,
va scriu de pe patul de spital, ma numesc Horvath Carol, am 39 de ani, din Cluj-Napoca, sunteti un om deosebit prin bunavointa si rabdarea care o aveti si ne m-ai turnati un pic de curaj in noi.Acum o luna de zile in timp ce mergeam la servici din senin am simtit o durere in piept care se accentua la efort si m-am dus la urgenta dar dupa cateva analize mi-au spus ca nu am avut infarct si mi-au zis sa consult un intermist.M-am dus la o clinica particulara si doctorul mi-a zis ca am aerocolie si mi-a dat tratament cu triferment si gasex.Am luat tratamentul dar nu imi trecea nici cum, abia urcam la etajul 4 pentru ca nu puteam respira, doar in repaus era mai bine, asa ca am mers la medicul de familie care ma trimis la spitalul de pneumologie unde dupa o radiografie facuta m-au trimis de urgenta la etajul unu la chirurgie toracica cu diagnostic pneumotorax total pe partea stanga si mi-au introdus un tub de drenaj. Acum astept verdictul pe care o sa mi-l dea doctorul in urmatoarele zile.Marea mea problema este ca acum 5 luni am avut acceasi problema in timp ce eram la sala de sport, ma luat o durere mare in piept, m-am dus la urgenta si mi-au spus exact ca si a doua oara ca nu am avut infarct. Atunci m-am dus acasa si dupa cateva zile m-am simtit mai bine. Mi-am adus acuma aminte de acel episod si-mi este frica sa nu am acum o recidiva.Mentionez ca atuncea nu am avut problemele de respiratie la efort ca si acuma.Dumneavoastra domnul doctor ce parere aveti?
Ce parere aveti despre doctorii din Cluj? Daca ar trebui sa fac operatia m-ati sfatui sa vin la Bucuresti, pentru ca din cate am inteles de la dumneavoastra sunt foarte important doctorii in acest caz. Nu fumez, nu am fumat niciodata, am fost foarte socat cand m-au trimis de urgenta la chirurgie, cu toate ca acum inteleg ca nu are dea face una cu alta. Va multumesc
Buna seara,
va scriu de pe patul de spital, ma numesc Horvath Carol, am 39 de ani, din Cluj-Napoca, sunteti un om deosebit prin bunavointa si rabdarea care o aveti si ne m-ai turnati un pic de curaj in noi.Acum o luna de zile in timp ce mergeam la servici din senin am simtit o durere in piept care se accentua la efort si m-am dus la urgenta dar dupa cateva analize mi-au spus ca nu am avut infarct si mi-au zis sa consult un intermist.M-am dus la o clinica particulara si doctorul mi-a zis ca am aerocolie si mi-a dat tratament cu triferment si gasex.Am luat tratamentul dar nu imi trecea nici cum, abia urcam la etajul 4 pentru ca nu puteam respira, doar in repaus era mai bine, asa ca am mers la medicul de familie care ma trimis la spitalul de pneumologie unde dupa o radiografie facuta m-au trimis de urgenta la etajul unu la chirurgie toracica cu diagnostic pneumotorax total pe partea stanga si mi-au introdus un tub de drenaj. Acum astept verdictul pe care o sa mi-l dea doctorul in urmatoarele zile.Marea mea problema este ca acum 5 luni am avut acceasi problema in timp ce eram la sala de sport, ma luat o durere mare in piept, m-am dus la urgenta si mi-au spus exact ca si a doua oara ca nu am avut infarct. Atunci m-am dus acasa si dupa cateva zile m-am simtit mai bine. Mi-am adus acuma aminte de acel episod si-mi este frica sa nu am acum o recidiva.Mentionez ca atuncea nu am avut problemele de respiratie la efort ca si acuma.Dumneavoastra domnul doctor ce parere aveti?
Ce parere aveti despre doctorii din Cluj? Daca ar trebui sa fac operatia m-ati sfatui sa vin la Bucuresti, pentru ca din cate am inteles de la dumneavoastra sunt foarte important doctorii in acest caz. Nu fumez, nu am fumat niciodata, am fost foarte socat cand m-au trimis de urgenta la chirurgie, cu toate ca acum inteleg ca nu are dea face una cu alta. Va multumesc
poate fi considerata o recidiva
dar depinde de cum vede chirurgul dumneavoastra lucrurile
eu personal consider asta recidiva si recomand pacientului daca vrea si el interventie chirurgicala, daca nu putem astepta
pana acum am avut dreptate cu cazurile similare pe care le-am intalnit
la Cluj - Dr Nicolau, Dr Popovici la sp Leon Danielo, (pneumoftiziologie) sau dr Valentin Oprea (Sp Militar)
nu e cazul sa mergeti la B pt un pneumotorax
cu stima
dar depinde de cum vede chirurgul dumneavoastra lucrurile
eu personal consider asta recidiva si recomand pacientului daca vrea si el interventie chirurgicala, daca nu putem astepta
pana acum am avut dreptate cu cazurile similare pe care le-am intalnit
la Cluj - Dr Nicolau, Dr Popovici la sp Leon Danielo, (pneumoftiziologie) sau dr Valentin Oprea (Sp Militar)
nu e cazul sa mergeti la B pt un pneumotorax
cu stima
Va multumesc pentru parerea dumneavoastra, interventia cu introducerea tubului de drenaj mi-a facut-o domnul dr. Popovici Bogdan. Sper sa luam cea mai buna decizie. O seara placuta.
pt.Carol Horvath,
Buna, si eu am fost operata de pnx la clinica de pneumologie din Cluj Napoca de doctorul Nicolau si doctorul Popovici in anul 2007.Sunt niste oameni extraordinari cu totii, incepand de la infirmiere pana la doctori.Am avut operatia la doua saptamani dupa drena.Deci daca tot esti acolo operatia este mai sigura.Nici eu nu am vrut operatia, dar nu am scapat.Am stat o saptamana cu tubul de drena, am plecat acasa si dupa doua saptamani m-am intors, pnx a recidivat.Asta este, iti doresc sanatate si sa nu-ti fie teama.
Buna, si eu am fost operata de pnx la clinica de pneumologie din Cluj Napoca de doctorul Nicolau si doctorul Popovici in anul 2007.Sunt niste oameni extraordinari cu totii, incepand de la infirmiere pana la doctori.Am avut operatia la doua saptamani dupa drena.Deci daca tot esti acolo operatia este mai sigura.Nici eu nu am vrut operatia, dar nu am scapat.Am stat o saptamana cu tubul de drena, am plecat acasa si dupa doua saptamani m-am intors, pnx a recidivat.Asta este, iti doresc sanatate si sa nu-ti fie teama.
pt. marilu,
multumesc pentru incurajare, doar cu o intrebare te-as mai deranja.cum te simti dupa 3 ani de la operatie ?.adica daca mai intimpini probleme sau ai revenit la viata de dinainte. Multumesc
multumesc pentru incurajare, doar cu o intrebare te-as mai deranja.cum te simti dupa 3 ani de la operatie ?.adica daca mai intimpini probleme sau ai revenit la viata de dinainte. Multumesc
VA ROG DIN SUFLET UN RASPUNS URGENT !!!MAMA MEA IN VARSTA DE 72 ANI, SUFERINDA DE SINDROM PARKINSON SI OSTEOPOROZA, A FOST INTERNATA ACUM O SAPTAMANA LA SP DE BOLI INFECTIOASE CU APA LA PLAMANI SI UN PIC DE APRINDERE.A AVUT DURERI FOARTE MARI, ACUM AU MAI LASAT O DURERILE DAR TOTUSI SUNT MOMENTE CAND O DOARE TARE, SI SPUNE EA SIMTE CA O ARSURA SI CEVA LIPIT IN SPATE.
MEDICI SPUN CA SA TRATAT DE APA OARECUM, PROBABIL O SA I MAI DE ATRATAMENT ACASA, DAR TOTUSI DE CE O MAI DOARE ACOLO IN SPATE.MULTUMESC !MARIANA
MEDICI SPUN CA SA TRATAT DE APA OARECUM, PROBABIL O SA I MAI DE ATRATAMENT ACASA, DAR TOTUSI DE CE O MAI DOARE ACOLO IN SPATE.MULTUMESC !MARIANA
pt Horvath Carol:
am patit acelasi lucru(daca aveti timp, cititi postarile mele anterioare) si imi pare rau ca nu m-am operat din prima. Acum dupa operatie sint foarte bine, am o mica sensibilitate (am fost operata pnx sp drept in iulie) dar e o problema minora fata de ce am patimit prima data cind s-a intimplat si la recidiva (7 luni dupa primul dren). Multa sanatate!
am patit acelasi lucru(daca aveti timp, cititi postarile mele anterioare) si imi pare rau ca nu m-am operat din prima. Acum dupa operatie sint foarte bine, am o mica sensibilitate (am fost operata pnx sp drept in iulie) dar e o problema minora fata de ce am patimit prima data cind s-a intimplat si la recidiva (7 luni dupa primul dren). Multa sanatate!
Buna ziua,
Am fost operat de de pneumotorax spontan stang anul trecut in luna septembrie, tot atunci m-am lasat si de fumat, dureri nu am avut dar cateodata mai am mici intepaturi tot in prtea stanga in fata, cand trag aer mai tare in mine simt si oleaca de durere si parca nu se "umfla" plamanul cum trebuie. Acum 3 luni de zile ma simteam foarte obosit si respiram mai greu, simteam o "greutate" la baza gatului si am fost la o clinica particulara de am facut o radiografie, doctorul de acolo mi-a spus ca nu vede urma ca ar fi recidivat pneumotorax.ul dar ca as avea o bronsita si m-a trimis la medicul meu de familie deoarece el nu poate sa elibereze retete; med de fam m-a trimis in spitalul judeteam la sectia de pneumologie ia rdoctorul de aici mi-a zis ca am o bronsita sub acuta. M-a pus sa suflu si intr-un aparat iar testele acelea nu au iesit bine si mi-a dat o reteta. Am luat acea reteta si m-am reparat, adica mi-a trecut "greutatea" de la baza gatului dar cateodata tot mai am mici intepaturi si plamanul parca tot nu se umfla cum trebuie, Am inteles ca ar fi niste exercitii pentru cutia toracica si ca as putea face si oxigenoterapie, imi puteti spune mai multe despre acest lucru? Eu lucrez ca administrator de retea iar efort mare nu fac, stau la calculator toata ziua si rar mai ies pe teren, am 27 de ani.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Am fost operat de de pneumotorax spontan stang anul trecut in luna septembrie, tot atunci m-am lasat si de fumat, dureri nu am avut dar cateodata mai am mici intepaturi tot in prtea stanga in fata, cand trag aer mai tare in mine simt si oleaca de durere si parca nu se "umfla" plamanul cum trebuie. Acum 3 luni de zile ma simteam foarte obosit si respiram mai greu, simteam o "greutate" la baza gatului si am fost la o clinica particulara de am facut o radiografie, doctorul de acolo mi-a spus ca nu vede urma ca ar fi recidivat pneumotorax.ul dar ca as avea o bronsita si m-a trimis la medicul meu de familie deoarece el nu poate sa elibereze retete; med de fam m-a trimis in spitalul judeteam la sectia de pneumologie ia rdoctorul de aici mi-a zis ca am o bronsita sub acuta. M-a pus sa suflu si intr-un aparat iar testele acelea nu au iesit bine si mi-a dat o reteta. Am luat acea reteta si m-am reparat, adica mi-a trecut "greutatea" de la baza gatului dar cateodata tot mai am mici intepaturi si plamanul parca tot nu se umfla cum trebuie, Am inteles ca ar fi niste exercitii pentru cutia toracica si ca as putea face si oxigenoterapie, imi puteti spune mai multe despre acest lucru? Eu lucrez ca administrator de retea iar efort mare nu fac, stau la calculator toata ziua si rar mai ies pe teren, am 27 de ani.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Buna ziua domnu doctor, am si eu o intrebare...tatal meu in varsta de 52 de ani acum 2 luni a facut 2 operatii una ombilicala si una inghinala, unde i s a pus si plasa, imediat dupa oparatie, au inceput complicatiile, inainte sa plece din spital medicul il intreba daca tuseste iar el spunea ca nu desi fara sa i dea seama avea usoare senzatii de tuse usoare, imediat dupa externare a ainceput calvarul, transpira noaptea foarte mult cu galeata pot spune si avea junchi pe partea dreapta de nu putea sa stea culca, doar in fund aproape nemiscat, s a chinuit asa 2 3 zile pana a inceput sa scuipe sange, foarte mult si sa tuseasca, la radiografie nu au stiut ce sa i spuna ca este in final au zis ca este pleurizie, s a internat la spitalul mihaesti din judetul valcea, face in prezent tratament injectabil si oral, nu mai scuipa sange, are o usoara durere cateodata(junchi)sub coaste jos partea dreapta, a facut tomograf si doctora vultur cornelia, vrea sa l trimita la spitalul din militari pt operatie, nu stiu exact care este termenul medical diagnosticul, dar a zis, ca pe plaman se vede ceva ca de marimea unui deget care i face probleme de fiecare data la raceli si bine este sa fie operat...intrebaarea mea este..
Poate fi cancer, unde poate fi diagnosticat corect ce mediici si spital imi recomandati...va rag mult sa mi raspundeti...va multumesc
Poate fi cancer, unde poate fi diagnosticat corect ce mediici si spital imi recomandati...va rag mult sa mi raspundeti...va multumesc
Domnului doctor Ciprian Bolca
Buna seara, sufar de PNX la plamanul drept si mi s-a facut o aspiratie in urma cu 16 zile. Timp de 14 zile am fost tinut cu dren in spital iar de doua zile am fost externat. As dori sa va intreb daca este normal sa am febra 38.2 doar seara, nu si in timpul zilei, in conditiile in care iau biseptol din 8 in 8 ore si am inceput de ieri dupa masa sa am si diaree.
La pneumologie inainte de operatie aam stat 14 zile timp in care deasemenea mi s-a administrat antibiotice iar dupa operatie la fel.
poate fi asta o cauza???sau este un simptom normal (diareea si febra).
Multumesc
Buna seara, sufar de PNX la plamanul drept si mi s-a facut o aspiratie in urma cu 16 zile. Timp de 14 zile am fost tinut cu dren in spital iar de doua zile am fost externat. As dori sa va intreb daca este normal sa am febra 38.2 doar seara, nu si in timpul zilei, in conditiile in care iau biseptol din 8 in 8 ore si am inceput de ieri dupa masa sa am si diaree.
La pneumologie inainte de operatie aam stat 14 zile timp in care deasemenea mi s-a administrat antibiotice iar dupa operatie la fel.
poate fi asta o cauza???sau este un simptom normal (diareea si febra).
Multumesc
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13Pneumotorax
- 3am facut in urma cu o luna si jumate un pneumotorax
- 14pneumotorax
- 4Pneumotorax
- 1pneumotorax stang recidivat
- 0pneumotorax spontan
- 1Pneumotorax, chirurgie toracica
- 1pleuriziea exudativ
- 1Operaţie pneumotorax
- 1despre pneumothorax
- 0temperatura dupa pneumotorax