poate fi tumora?

25-09-2009
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
Buna ziua ! Tatal meu in varsta de 56 de ani, acuza de ceva timp dureri de gat, mai ales atunci cand mananca, durerile radiaza si in spatele urechilor pana in umeri. El spune ca simte tot timpul ceva ca o firimitura in gat, care se plimba in sus si in jos. Am mers la medic, a facut exhudat faringian, radiografie cu bariu, faringoscopie, analize la sange si au iesit bine toate. La radiografie au iesit ceva modificari ale esofagului pe partea dreapta dar medicul a zis ca nu-i nimic grav. Acum a mai ramas sa faca endoscopie sapt viitoare. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ce poate fi va rog??? CREDETI CA POATE FI UN CANCER ESOFAGIAN??
5 comentarii
0
25-09-2009, ora 22:04
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Sigur ca de asta face ex endoscopic ca sa se excluda aceasta ipoteza, insa ea pare improbabila dat fiind 1)firmitura descrisa se plimba in sus si in jos-ceea ce inseamna ca nu e ceva localizat- ci mai degraba ceva difuz- deci functional(poate fi o sclerodermie cu afectare esofagiana sau un spasm difuz esofagian sau o achalazie) 2)radioscopia gastrica evidentiaza si esofagul intr-un prim timp, iar dupa cum spuneti- totul e normal, ceea ce face improbabil sa fie o malignitate esofagiana 3)cancerele esofagiene in general nu dor decit in stadii foarte avansate.
Eu nu as exclude chiar ipoteza unui corp strain faringian sau esofagian(de multe ori ex faringoscopic il scapa neobservat daca e transparent sau de mici dimensiuni).(Ex- os de peste agatat de mucoasa, extrem de greu de vazut).
0
25-09-2009, ora 22:44
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
El spune ca aceasta firimitura il jeneaza cam din tinerete, pe le 20 de ani, dar durerile in gat s-au agravat acum cateva luni. Am observat de cateva saptamani o tuse ca si cum si-ar regla vocea dar fara sa raguseasca, el zice ca din cauza la ce simte in gat face asa. Credeti ca un os de peste, pe care stie sigur ca acum multi ani i-a ramas in gat, poate provoca asa dureri dupa atatia ani? Care ar fi simtomele unui cancer esofagian avansat?? Multumesc pt raspuns !!!
0
29-09-2009, ora 08:41
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
Va rog mult sa-mi raspunda si mie cineva !!! De vreo 3 zile tata a inceput sa se innece cu mancarea. Ii ramane in gat si nu mai trece pana merge la baie si vomita. Ce se intampla????
0
18-04-2010, ora 00:02
jeff123
Nu este medic/terapeut
jeff123
Danusia, vad ca e vechi mesajul, ce mai e nou; pare sa aiba, ca si mine, un diverticul (o punga), deviata din esofag.
0
11-11-2010, ora 23:09
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
imi pare rau ca raspund asa tarziu.tatal meu a fost diagnosticat cu cancer esofagian.a fost tratat, operat iar acum multumim lui dumnezeu e bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E voie să faci sport dacă te doare în gât?
  • Cum tratezi durerea în gât (ce să faci și ce nu)
  • Un tip de celule imune, mai puțin cunoscute, poate distruge cancerul esofagian
  • Secvențierea genomului accelerează detectarea cancerului
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •