pofta de mancare scazuta la copil

23-07-2011
gabriella olteanu
Nu este medic/terapeut
gabriella olteanu
Buna ziua,
Am un baietel de 1 an si 5 luni, si de vreo 3 saptamani, nu vrea sa manance nimic, dar nimic, decat lapte cu cereale si foarte putina apa.nu stiu ce sa mai fac...am fost cu el la doctor si mi-a spus ca are rosu in gat..si mi-a dat urmatoarea reteta...ospamox 250mg, 1 lingurita la 6 ore, Pikovit 5 ml pe zi, sirop de calciu 2 lingurite pe zi timp de 10 zile, si bromhexin cam 10 picaturi de 2 ori pe zi...ii dau si dintisorii.ce ar trebui sa fac???astept raspuns urgent.va multumesc
1 comentarii
0
26-07-2011, ora 13:26
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Copilul dvs este un caz tipic. Victima ignorantei generalizate, candidat pentru diabet tipul 1, autism, reumatism juvenil si cel mai probabil boala celiaca + complicatii etc etc

Dependenţa alimentară
Dr David Freed
ARTICOLUL COMPLET
-----------*
**********************
O altă sursă bogată de exorfine este laptele, deci nu este o surpriză să descoperi dependenţa de exorfine exprimîndu-se sub forma poftei pentru micul dejun cu lapte. Se întîmplă frecvent ca un copil să devină tot mai bizar în ce priveşte dieta, pînă cînd la vîrsta de 6 ani va mînca realmente nimic altceva decît pîine, biscuiţi şi prăjituri, plus bol după bol de cereale cu lapte pentru micul dejun. Este ca şi cum grîul şi laptele sunt geloşi pe competitori şi cer fidelitate totală. Aversiunea copilului către orice alte alimente ar putea deveni atît de puternică, încît va vomita orice ar consuma, iar singurul produs care i-ar linişti stomacul sunt cerealele (de obicei grîul) sau laptele. Şablonul este diagnosticarea intoleranţei la grîu sau lapte - tocmai alimentele ce par să-l stabilizeze şi să se simtă ceva mai bine, sunt aceleaşi ce-i dau simptomele de care se plîngea. Este foarte conştient de fenomenul dintîi fiindcă este si rapid, dar nu face corelaţia între aliment şi simptome întrucît apar după ore (sau săptămîni) mai tîrziu. Unele simptome (precum reumatismul), durează ani pînă să devină deranjante.

_Treceţi copilul pe o dietă strictă de excludere a laptelui şi cerealelor, reducerea nu este deajuns, este necesară evitarea totală. Oferă-i carne, peşte, ouă sau orice alte legume, va fi incapabil să le tolereze sau chiar să ia în consideraţie idea. Faţa capătă o paloare de moarte şi refuză toate alimentele şi băuturile. Toate acestea sunt indicii excelente că sunteţi cu siguranţă pe drumul cel bun. Cel mai înfricoşător sindrom de abstinenţă durează o zi sau două; în acest timp va reveni la normal. După o zi sau două va mînca unele din alternativele oferite şi se va recupera rapid, atît din sindromul de abstinenţă cît şi de simptomele de care se plîngea la început. (A nu se confunda copilul dependent cu cel ce-i lipseşte pofta de mîncare din cauza unei boli cronice sau din cauză că nu poate percepe gustul sau mirosul. Dacă nu îşi revine după 48 de ore, abandonaţi experimentul, altceva este în neregulă.)

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre sport și scăderea apetitului explicată
  • Cum poate stresul să scadă pofta de mâncare?
  • Aminoacizii produși de către organism pot suprima pofta de mâncare
  • Ce impact are consumul de extract de rodie asupra parametrilor de sațietate?
  • Lipsa poftei de mâncare la copil
  • Mecanismul prin care canabisul stimulează pofta de mancare
  •