Posibil Asperger sau ADHD ?

21-01-2022
alexeigibril
Nu este medic/terapeut
alexeigibril
Buna ziua! Sunt tatal unei fetite de 2 ani si 6 luni, pentru care am diverse suspiciuni legate de dezvoltarea ei psihica.
Am fost pana acum la 2 psihiatri si 3 psihologi cu fetita ultimul test la psiholog fiind la centrul Help Autiam unde au fost facute teste multe care ai durat 2 ore. La sfarsitul fiecarui test m i s au infirmat toate grijile mele. Copilul nu are nici un indiciu sa fie autist, acestea au fost de fiecare vorbele si ca pot sta linistit.
Copilul a facut test ADOS si multe alte teste.
Dezvoltarea este in grafic pe toate arile acesteia, conform celor spuse de profesionisti. Sunt o persoaba extrem de anxioasa si sunt singurul din toata familia care vede ceva in neregula cu fetita.
Vad urmatoarele lucruri la fetita:

Ramane blocata mai ales in spatii agitate pentru perioade de scurt timp.(5 secunde). Ne aude dar nu interactioneaza cu noi in acele secunee ramand blocata.
Stie sa se joace cu jucariile corect dar nu este interesata de ele. Se joaca doar impreuna cu noi si atunci se plictiseste repede de roll play uri.
Nu este deloc interesata de desen, pictat etc, chiar daca stie sa faca un cerc sau linii pe tabla.
Nu este afectoasa cu mine in special si cu alti membri ao familiei chiar daca isi doreste sa fie in preajma lor.
Cu mama ei este foarte afectoasa dar nu mereu.

Considerati ca ar fi ok sa ma opresc din cercetari care deja sunt extrem de multe sau am dreptate sa ma ingrijorez.

Parti bune : Vorbeste binisor, mananca si se imbraca singura, se spala singura pe fata ochii si pe dinti vu ajutor, arata cu degetul, ne cere ce aee nevoie ce o doare. Nu are nici un fel de stereotipie, nu are probleme cu suntele puternice, nu are nici unul din simptomele clasice de autism. Poate sa fie asperger sau adhd tinand cont ca toti doctorii au infirmat inclusiv cele 2 boli pentru care ma ingrijorez spunand ca 1 copil cu asperger este extrem de concentrat pe anumite lucruri, ea fiind mai degraba neinteresata de lucruri si la adhd a stat atenta cand psiholoaga i a citit pentru o perioada destul de lunga.
Va rog sa imi spuneti parerea dvs
3 comentarii
0
21-01-2022, ora 17:41
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Eu cred ca ar trebui sa incepeti de aici: ”Sunt o persoana extrem de anxioasa si sunt singurul din toata familia care vede ceva in neregula cu fetita”

Poate ca ar fi bine sa lasati un pic fetita in pace si sa vedeti dumneavoastra un psiholog. Exista probabilitatea foarte mare sa proiectati asupra fetitei anxietatile dumneavoastra.
Pe de alta parte fetita este inca legata in mod natural de mama. Inca nu a facut ”trecerea” catre tatal ei, iar daca tatal ei se duce catre ea cu anxietate fetita poate sa-l respinga sau sa reactioneze altfel de cum ar face-o in mod obisnuit, cu alte persoane.
0
21-01-2022, ora 19:11
alexeigibril
Nu este medic/terapeut
alexeigibril
Deja merg si la psiholog si la psihiatru de 6 luni fara sa se vada imbunatatiri.Este adevarat ca am avut 2 luni in care m am simtit foarte bine sj s a vazut o apropiere mai mare a fetitei fata de mine. Stiu ca imi simte anxietatea/obsesia. Stiu ca trebuie sa imi opresc obsesia dar trigerul este in fata mea mereu.
0
24-01-2022, ora 19:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă nu se văd îmbunătățiri schimbați psihologul și comunicați psihiatrului că nu vedeți îmbunătățiri și probabil vă schimbă schema de tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul