Contact sexual protejat, menstruatie neregulata - posibila sarcina?

13-06-2018
marinela.12
Nu este medic/terapeut
marinela.12
Buna!
Am si eu o nelămurire. Acum o luna am avut un act sexual cu prietenul meu protejat cu prezervativ. Totul a decurs bine, fără evenimente neplăcute. La câteva zile după am avut o scurgere maronie inchisa spre negru care a ținut cam cat imi tine mie ciclul menstrual de obicei. În luna aceea nu mi a mai venit menstruatia si ca urmare am considerat ca acea scurgere care a ținut aprox 6 7 zile a fost menstra mea, deși eu nu am asa ciclul menstrual. Acum de curând, am întreținut un alt act sexual, din nou protejat fără probleme, urmat exact la fel de o scurgere maronie, de 3 4 zile aprox. Si dupa aceea, în urma unei penetrari cu degetele am avut a doua zi o altă scurgere maronie, destul e închisă la culoare, fără pete de sânge. Eu am menstruatia foarte neregulată si nu pot să mi dau seama care este cauza acestei scurgeri. Raportată la luna trecută in care am avut acea scurgere in loc de menstruatie, ar trebui să îmi fi venit pe 11 dar nu a venit. O parere va rog? Nu am niciun simptom de sarcina, nicio greață nimic, mai degrabă usoare dureri de ovare si subtile sensibilități ale sfarcurilor. Sunt stresata si nu mi dau seama care este cauza. Va rog sa mi dati o parere. Mentionez ca au trecut 7 zile de la ultimul act sexual. Nu am dureri abdominale semnificative.
3 comentarii
0
13-06-2018, ora 22:40
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
Observ ca aveti doua postari cu doua situatii diferite. Aceasta dovedeste ca nu stapaniti prea bine treaba cu educatia sexuala care v-ar putea ajuta in astfel de situatii.
Este important sa aflati cauza acestui ciclu menstrual neregulat. Pot exista cauze hormonale, diverse boli, inflamatii si o multime de alte situatii. In acest context puteti ramane insarcinata fara sa va dati seama.
Mergeti la un control medical si vedeti care este situatia.
0
13-06-2018, ora 23:04
marinela.12
Nu este medic/terapeut
marinela.12
Da, problema mea este ca de cand mi-a inceput il am asa neregulat si am fost la doctor si mi a spus că nu sunt motive de îngrijorare. De protejat ma protejez, cunosc riscurile, dar totodată, sunt si putin paranoia cred multumesc pentru raspuns.
0
14-06-2018, ora 12:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mai cereți și părerea altui ginecolog, pentru că oricât de neregulat ar fi ciclul, scurgerile maronii repetate, nu prea par în ordine.
E important să vedeți dacă vă spune același lucru. E nevoie totuși să faceți investigații suplimentare, mai bine să nu fie nimic decât să aveți parte de surprize neplăcute.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •