Pot lua anticonceptionalele inainte de menstruatie?

Buna ziua,
De 3 ani iau anticonceptionalele Yasmin cu prescriptia medicului. Luna aceasta am vrut sa fac o pauza de 1 luna, iar apoi sa incep o noua folie. Trebuia sa imi vina menstruatia acum cateva zile, dar nu s-a intamplat si nici nu am simptome ca ar putea veni curand, insa as dori sa incep noua folie de Yasmin. As putea sa le iau chiar daca nu mi-a venit menstruatia? Daca as putea sa le iau inainte, cand imi va veni menstruatia? In saptamana de pauza sau poate veni si inainte?
Va multumesc anticipat!
De 3 ani iau anticonceptionalele Yasmin cu prescriptia medicului. Luna aceasta am vrut sa fac o pauza de 1 luna, iar apoi sa incep o noua folie. Trebuia sa imi vina menstruatia acum cateva zile, dar nu s-a intamplat si nici nu am simptome ca ar putea veni curand, insa as dori sa incep noua folie de Yasmin. As putea sa le iau chiar daca nu mi-a venit menstruatia? Daca as putea sa le iau inainte, cand imi va veni menstruatia? In saptamana de pauza sau poate veni si inainte?
Va multumesc anticipat!
1 comentarii

Nu te sfatuiesc sa faci asta pentru mai multe motive.
Sa le iei din prima zi de menstruatie ori chiar mai bine din ziua a 4'a sau a 5'a si te protejezi suplimentar timp de 7 zile. Multi medici recomanda sa se inceapa contraceptivele din ziua a 5'a pentru a nu schimba data ciclului menstrual.
Unele contraceptive se pot incepe doar in zilele 1-4.
Sa le iei din prima zi de menstruatie ori chiar mai bine din ziua a 4'a sau a 5'a si te protejezi suplimentar timp de 7 zile. Multi medici recomanda sa se inceapa contraceptivele din ziua a 5'a pentru a nu schimba data ciclului menstrual.
Unele contraceptive se pot incepe doar in zilele 1-4.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8pilule ocazionale
- 2pot sa reiau contraceptive?
- 3am uitat sa iau o pastila... ce sanse sunt sa fiu insarcinata?
- 6contraceptivele si medicamentele
- 8as dori un sfat de la un medic: am inceput sa iau anticonceptionale mai devreme cu o zi
- 8vreau sa folosesc anticonceptionale
- 4nelamurire: anticonceptionale si scurgeri
- 9Nelamuriri in ceea ce privesc anticonceptionalele
- 3in aceasta luna nu mi-a venit decat o picatura
- 4iau anticonceptionale si ma dor sanii
- 3Pot sa iau anticonceptionale dupa ce mi-sa terminat ciclul?
- 3Anticonceptionale
- 6fara pauza intre 2 folii de pastile contraceptive
- 5din greseala am uitat sa iau pastila de luni din blisterul de anticonceptionale...
- 5anticonceptionale: regividon si microgynon
- 10prima data anticonceptionale
- 5ma doare doar sanul drept intr-o parte si sub brat, dar la palpare...
- 4anticonceptionalele si contactul sexual
- 8intreruperea anticonceptionalelor
- 0Anticonceptionalele Meleva 35 scoase de pe piata
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: