Pot lua anticonceptionalele inainte de menstruatie?
Buna ziua,
De 3 ani iau anticonceptionalele Yasmin cu prescriptia medicului. Luna aceasta am vrut sa fac o pauza de 1 luna, iar apoi sa incep o noua folie. Trebuia sa imi vina menstruatia acum cateva zile, dar nu s-a intamplat si nici nu am simptome ca ar putea veni curand, insa as dori sa incep noua folie de Yasmin. As putea sa le iau chiar daca nu mi-a venit menstruatia? Daca as putea sa le iau inainte, cand imi va veni menstruatia? In saptamana de pauza sau poate veni si inainte?
Va multumesc anticipat!
De 3 ani iau anticonceptionalele Yasmin cu prescriptia medicului. Luna aceasta am vrut sa fac o pauza de 1 luna, iar apoi sa incep o noua folie. Trebuia sa imi vina menstruatia acum cateva zile, dar nu s-a intamplat si nici nu am simptome ca ar putea veni curand, insa as dori sa incep noua folie de Yasmin. As putea sa le iau chiar daca nu mi-a venit menstruatia? Daca as putea sa le iau inainte, cand imi va veni menstruatia? In saptamana de pauza sau poate veni si inainte?
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
Nu te sfatuiesc sa faci asta pentru mai multe motive.
Sa le iei din prima zi de menstruatie ori chiar mai bine din ziua a 4'a sau a 5'a si te protejezi suplimentar timp de 7 zile. Multi medici recomanda sa se inceapa contraceptivele din ziua a 5'a pentru a nu schimba data ciclului menstrual.
Unele contraceptive se pot incepe doar in zilele 1-4.
Sa le iei din prima zi de menstruatie ori chiar mai bine din ziua a 4'a sau a 5'a si te protejezi suplimentar timp de 7 zile. Multi medici recomanda sa se inceapa contraceptivele din ziua a 5'a pentru a nu schimba data ciclului menstrual.
Unele contraceptive se pot incepe doar in zilele 1-4.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2am inceput sa ma ingras de la contraceptive
- 2pot sa reiau contraceptive?
- 7Am terminat prima folie si menstruatia nu mi-a venit
- 4a ramas insarcinata, daca ia anticonceptionale?
- 4Pilule luate cu intarziere!
- 3Novinete.. am sarit o pastila
- 3administrare anticonceptionale
- 42Din greseala am luat 2 pastilute de Karisa
- 3surprize din partea anticonceptionalelor:(
- 7Prima pilula dupa pauza
- 5Menstruatie de 2 ori pe luna!
- 4nu am luat pastila din prima zi... e ceva grav?
- 9am facut pauza la pastile am avut unele de la care imi era rau
- 3as vrea sa iau anticonceptionale deoarece nici nu am menstruatia regulata
- 1Logest - a doua folie
- 2inlocuire anticonceptionale
- 0Anticonceptionale luate in prima zi a menstrei
- 1ceai chimen si anticonceptionalele
- 0Anticonceptionale
- 5poti ramane insarcinata in timpul ce iei si anticonceptionale?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: