Pot lua anticonceptionalele inainte de menstruatie?
Buna ziua,
De 3 ani iau anticonceptionalele Yasmin cu prescriptia medicului. Luna aceasta am vrut sa fac o pauza de 1 luna, iar apoi sa incep o noua folie. Trebuia sa imi vina menstruatia acum cateva zile, dar nu s-a intamplat si nici nu am simptome ca ar putea veni curand, insa as dori sa incep noua folie de Yasmin. As putea sa le iau chiar daca nu mi-a venit menstruatia? Daca as putea sa le iau inainte, cand imi va veni menstruatia? In saptamana de pauza sau poate veni si inainte?
Va multumesc anticipat!
De 3 ani iau anticonceptionalele Yasmin cu prescriptia medicului. Luna aceasta am vrut sa fac o pauza de 1 luna, iar apoi sa incep o noua folie. Trebuia sa imi vina menstruatia acum cateva zile, dar nu s-a intamplat si nici nu am simptome ca ar putea veni curand, insa as dori sa incep noua folie de Yasmin. As putea sa le iau chiar daca nu mi-a venit menstruatia? Daca as putea sa le iau inainte, cand imi va veni menstruatia? In saptamana de pauza sau poate veni si inainte?
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
Nu te sfatuiesc sa faci asta pentru mai multe motive.
Sa le iei din prima zi de menstruatie ori chiar mai bine din ziua a 4'a sau a 5'a si te protejezi suplimentar timp de 7 zile. Multi medici recomanda sa se inceapa contraceptivele din ziua a 5'a pentru a nu schimba data ciclului menstrual.
Unele contraceptive se pot incepe doar in zilele 1-4.
Sa le iei din prima zi de menstruatie ori chiar mai bine din ziua a 4'a sau a 5'a si te protejezi suplimentar timp de 7 zile. Multi medici recomanda sa se inceapa contraceptivele din ziua a 5'a pentru a nu schimba data ciclului menstrual.
Unele contraceptive se pot incepe doar in zilele 1-4.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11diane 35
- 2karissa, cum se ia?
- 19Am uitat de iau pilula. Acum ce fac?
- 4Poate ramane gravida daca ia anticonceptionale?
- 4ar putea fi o sarcina?
- 4iau anticonceptionale.. exista vreun risc sa raman insarcinata?
- 5Sensibilitatea sanilor de cand am inceput sa iau anticonceptionale
- 10anticonceptionale dupa mine sau merg la medic?
- 3Anticonceptionalele si protectia lor
- 8melleva 35 de 21 zile
- 2e grav daca nu mai iau anticonceptionalele dupa ce am luat 5 zile?
- 4daca iei contraceptive si esti insarcinata mai vine menstra?
- 13Intrebare pentru un medic ginecolog: pot sa iau harmonet?
- 3contraceptie desorelle
- 6anticonceptionale + bere, tigari?
- 2Reluare anticonceptionale?
- 3Anticonceptionale
- 2am nevoie de un mic sfat va rog
- 1Menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor
- 1am inghitit pastila dar apoi am stranutat
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: