Pot lua anticonceptionalele inainte de menstruatie?
Buna ziua,
De 3 ani iau anticonceptionalele Yasmin cu prescriptia medicului. Luna aceasta am vrut sa fac o pauza de 1 luna, iar apoi sa incep o noua folie. Trebuia sa imi vina menstruatia acum cateva zile, dar nu s-a intamplat si nici nu am simptome ca ar putea veni curand, insa as dori sa incep noua folie de Yasmin. As putea sa le iau chiar daca nu mi-a venit menstruatia? Daca as putea sa le iau inainte, cand imi va veni menstruatia? In saptamana de pauza sau poate veni si inainte?
Va multumesc anticipat!
De 3 ani iau anticonceptionalele Yasmin cu prescriptia medicului. Luna aceasta am vrut sa fac o pauza de 1 luna, iar apoi sa incep o noua folie. Trebuia sa imi vina menstruatia acum cateva zile, dar nu s-a intamplat si nici nu am simptome ca ar putea veni curand, insa as dori sa incep noua folie de Yasmin. As putea sa le iau chiar daca nu mi-a venit menstruatia? Daca as putea sa le iau inainte, cand imi va veni menstruatia? In saptamana de pauza sau poate veni si inainte?
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
Nu te sfatuiesc sa faci asta pentru mai multe motive.
Sa le iei din prima zi de menstruatie ori chiar mai bine din ziua a 4'a sau a 5'a si te protejezi suplimentar timp de 7 zile. Multi medici recomanda sa se inceapa contraceptivele din ziua a 5'a pentru a nu schimba data ciclului menstrual.
Unele contraceptive se pot incepe doar in zilele 1-4.
Sa le iei din prima zi de menstruatie ori chiar mai bine din ziua a 4'a sau a 5'a si te protejezi suplimentar timp de 7 zile. Multi medici recomanda sa se inceapa contraceptivele din ziua a 5'a pentru a nu schimba data ciclului menstrual.
Unele contraceptive se pot incepe doar in zilele 1-4.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Trebuie sa fac pauza?
- 3novynette... au efectul scontat aceste anticonceptionale?
- 3Injectabil sau pastile
- 4cat de bune sunt anticonceptionalele?
- 6sangerari dupa escapelle - 48 ore si continua
- 7duphaston
- 8anticonceptionale
- 0Jeanine sau Karissa?
- 9am facut pauza la pastile am avut unele de la care imi era rau
- 6candidoza reactii adverse la anticonceptionale
- 4pot incepe administrarea anticonceptionalelor?
- 5la 2 ore dupa ce am luat logest, am vomitat
- 6Mercilon luat de doua ori intr-o seara
- 0Am luat o pastila contraceptiva in plus - un raspuns de la medic
- 11ingrijorare din cauza escapelle
- 4dupa pauza de 7 zile... in ce perioada se reiau AC?
- 17pilula contraceptiva
- 1Diane 35 sau Melleva 35?
- 0nelamurire Coitus interruptus anticonceptionale
- 1Anticonceptionale Belara fara întrerupere intre fiole
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: