pot lua Diane 35 fara recomandarea unui specialist?

10-09-2012
B26
Nu este medic/terapeut
B26
Buna Ziua, as dorii sa intreb daca pot lua Diane35 fara recomandarea unui specialist.Am citit prospectul si nu ma incadrez la acele persoane care nu pot lua din cauza anumitor boli etc... pe langa contraceptie as vrea sa iau si pentru acnee si reducerea durerilor menstruale!Am auzit ca medicii recomanda pe banda acest anticonceptionale si ca este eficient!As dorii sa aflu si parerea unui specialist.Multumesc
3 comentarii
0
11-09-2012, ora 07:06
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ca regulă generală, este bine să nu luaţi medicaţie hormonală fără recomandarea unui medic şi fără avizul medicului dv de familie.
În ceea ce priveşte Diane 35, nu aş spune că medicii îl "recomandă pe bandă". Orientarea actuală este ca Diane să nu mai fie prescris ca anticoncepţional de primă alegere. Pentru acnee, da, este primul care vine în minte.

Înainte de a vă decide să luaţi anticoncepţionale, este important să fiţi informată asupra numeroaselor lor reacţii adverse. Unele sunt frecvente, dar nu grave. Există şi unele grave, din fericire mai rare. Astfel, anticoncepţionalele sunt corelate cu: creşterea frecvenţei şi gravităţii inflamaţiilor pelvine, sterilitatea, dismetabolismele, cancerul de sâni, cancerul de col uterin, de ficat şi de colon, accidentele tromboembolice.
0
12-09-2012, ora 15:21
irina_v2009
Nu este medic/terapeut
irina_v2009
ideal ar fi sa ti le recomande un ginecolog sau dermatolog (daca le vrei pt acnee). astfel in cazul in care apar efecte secundare stii cui sa te adresezi si ce poti sa faci. dintre efectele secundare ale anticonceptionalelor iti spun doar ce-am intalnit eu: migrene, ingreunarea activitatii colecistului, cresterea colesterolului, infectii urinare.

daca totusi te hotarasti sa le iei, ar fi bine ca periodic sa faci o cura cu un hepatoprotector si de asemeni, sa faci pauza la un anumit interval (asta medicul iti va spune pt cat timp si la ce interval)

daca esti fumatoare exista un risc sporit de tromboza
0
13-09-2012, ora 00:18
B26
Nu este medic/terapeut
B26
Multumesc frumos...pana la urma am luat o trimitere de la Dr de familie si o sa merg la ginecolog ca oricum am niste dureri mari la menstruatie si poate il voi intreba si de antoconceptionale...numai ca mi-e rusine si nu stiu cum sa o fac...spre rusinea mea.Adica pur si simplu ii zic ca as dorii sa-mi recomane unele?si daca da, imi face analize sau cum se procedeaza?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •