pot lua din nou?

02-02-2012
danny_dana08
Nu este medic/terapeut
danny_dana08
Buna seara!
Ma numesc Dana si am 24 ani.Acum 1 an am avut probleme cu menstruatia in sensul ca mi-a intarziat in jur de o luna...am fost la un control ginecologic si mi s-a prescris tratament cu Polygynax (capsule orale, nu vaginale) timp de 6 zile, cate una pe zi, seara, inainte de culcare.mi s-a spus ca daca in aceste 6 zile nu imi vine menstruatia, sa continui cu ketonal.in fine, in cea de-a 6a zi de tratament cu polygynax mi-a venit menstruatia si n-a mai fost nevoie de ketonal.de atunci am inceput sa iau si anticonceptionale Milligest (la recomandarea ginecologului).toate bune si frumoase numai ca dupa 6 luni am decis ca nu mai vreau sa le iau si m-am oprit de tot.Totul a decurs fara probleme pana in decembrie anul trecut cand mi s-a parut ciudat ca mi-a curs mai putin fata de cat eram eu obisnuita iar in ianuarie nu mi-a mai venit deloc...mai exact trebuia sa imi vina in jurul datei de 13 ian si inca nu mi-a venit nici acum...am facut analize la sange deci o posibila sarcina este clar exclusa...intrebarea mea este...pot lua cele 6 pastile de polygynax si acum pt a-mi induce menstruatia?si de ce mi se intampla a 2a oara sa imi intarzie atat de mult??astept raspuns va rog mult de tot.multumesc!
3 comentarii
0
02-02-2012, ora 23:10
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Probabil ca ati luat tablete de Utrogestan/Duphaston/ Arefam sau orice alt progesteron. Polygynaxul este dintr-o alta categorie de medicamente si nu are legatura cu tulburarile menstruale.
Recomandarea este sa mergeti la ginecolog si sa repetati consultul si ecografia si in fuctie de astea iti poate recomanda un tratament.
0
03-02-2012, ora 01:44
danny_dana08
Nu este medic/terapeut
danny_dana08
am gasit reteta de atunci si aveti dreptate era vb despre Arefam 200...citisem mult pe net si numele acelui medicament imi suna cunoascut.in acest caz, pot lua arefam fara sa merg la medic?multumesc!
0
03-02-2012, ora 07:30
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Trebuie sa mergeti la medic sa va vada ecografic aspectul ovarelor si grosimea endometrului. Exista riscul sa aveti un chist ovarian sau o alta patologie
Adaugă un comentariu / răspuns