Preparare lapte praf

01-09-2016
ValentinaT
Nu este medic/terapeut
ValentinaT
va rog spuneti-mi cum prepar laptele praf pentru bebelus. ce apa folosesc si cat timp trebuie fiarta?
5 comentarii
0
01-09-2016, ora 11:26
caramik
Nu este medic/terapeut
caramik
Instructiunile de preparare ar trebui sa se gaseasca pe cutie - proportia lapte praf-apa difera de la o marca la alta.

Apa de la robinet este suficient sa dea in clocot, iar daca folositi apa plata nu trebuie sa o fierbeti, doar sa o incalziti. Pentru amestec e bine sa fie apa mai fierbinte, apoi raciti inainte de a o da copilului.

Pentru marca de apa plata, alegeti produsul cu procentul cel mai mic de sare (Sodiu) si minerale.

Biberonul si tetina sa fie bine spalate si sterilizate.
0
02-09-2016, ora 13:30
michaElena
Nu este medic/terapeut
michaElena
Pentru pregatirea laptelui praf trebuie se foloseste apa calduta. In cazul in care folosesti apa de la robinet atunci aceasta trebuie fiarta aproximativ 5 minute. Pentru apa plata imbuteliata nu este recomandata fierberea acesteia, ci doar incalzirea. Prin fierbere, apa plata isi creste concentratia in saruri minerale si acest lucru nu este benefic pentru bebe. Pentru bebelusi, dar nu numai, este recomandat ca apa sa aiba un continut de saruri minerale sub 500mg/litru. Apa Calipso este o apa buna din acest punct de vedere; este extrasa de la 250 de metri adancime, fapt ce asigura filtrarea naturala a apei.
0
02-09-2016, ora 13:45
caramik
Nu este medic/terapeut
caramik
In privinta marcii de apa, eu zic sa faceti putina cercetare. Apa Calipso a fost gasita neconforma microbiologic de catre ANPC anul acesta.
0
02-09-2016, ora 14:42
michaElena
Nu este medic/terapeut
michaElena
Nu cred nimic din tot ce se intampla! Din pacate se loveste pe nedrept in producatorii romani. Ati vazut probabil si scandalurile cu lactatele Bradet si nu a fost nimic adevarat. Eu raman consumator fidel al produselor romanesti pentru ca doar asa ne putem salva economia. Sa nu mai credeam tot ce ni se arunca in fata ca ne ducem de tot ca neam si tara
0
02-09-2016, ora 14:59
caramik
Nu este medic/terapeut
caramik
Sunt de acord - si eu ma uit pe eticheta si prefer produsele romanesti celor din afara. Dar nu este cazul aici; in privinta apei avem de ales si nimeni nu vrea sa riste cu propriul copil.
Ca sa nu mai spun ca apa de la chiuveta este de multe ori cel putin la fel de buna ca apa plata de la magazin. Dar aici este alta poveste si nu face subiectul acestui topic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul