pro sau contra laxative

24-08-2009
imihaela52
Nu este medic/terapeut
imihaela52
am 41 ani, 1, 56, 60 kg.in urma cu 6 ani aveam 44 kg, am inceput sa iau in greutate si sa fiu mai tot timpul balonata si constipata de aproximativ 5 ani. recunosc ca nu am o dieta tocmai sanatoasa, datorita locului de munca, care nu-mi permite sa consum tot timpul mese calde.ci mai mult uscaturi.de putin timp am inceput sa folosesc un laxativ, senax.m-a simt foarte bine, iau o pastila seara.elimin gazele si am 1-2 scaune pe zi, in functie de ce mananc.problema e ca in prospectul acestui laxativ scrie ce da dependenta si nu trebuie folosit mai mult de 7 zile.am mai incercat si ceaiul antiadipos, dar acesta imi provoaca crampe abdominale puternice si violente.cu sennax m-a simt foarte bine.cat timp sa-l folosesc ca sa-mi fie benefic, sa ajut tranzitul si sa nu-mi fac rau?multumesc.
1 comentarii
0
24-08-2009, ora 09:01
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Orice laxativ, fie si natural, este daunator sanatatii atunci cand este folosit in excess. Exces inseamna mai mult de cateva zile pt. a indeparta o constipatie care nu se rezolva cu altceva.
Cu mult mai daunatoare vor fi laxativele chimice caci in afar pierderii de electroliti importanti efectele chimicilor dauneaza altor organe.
Pentru a vindeca constipatia trebuie sa consumati zilnic produse din cereale integrale, legume, fructe.
Ceaiul de fenicul ajuta la constipatie. Ar fi bine insa sa consultati un medic homeopat pt. a vindeca cauza acestor probleme in mod eficient.
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici