Problema cu un punct de praf pe ochi...
Buna ziua,
Am o problema de ceva ani buni (cam 5) si acum devine deranjanta...
CRED... ca este de pe vremea cand eram in liceiu... m-a lovit o musca sau ceva cand ma plimbam cu un scooter. Am fost la medic pentru un examen oftalmologic acum 3 ani... am vederea perfecta...
Ideea e ca am un FOARTE MIC... punct ca de praf pe care il vad. si se misca odata cu ochiul (este pe cornee am dedus eu)
Este inobservabil in mod normal... SINGURA data cand ma deranjeaza este cand CITESC fie pe monitor sau pe foaie... si ceea ce vad este un mic punct care se misca cand eu plimb ochii pe foaie... este foarte enervant. L-am supravegheat si nu se misca nu se mareste este doar acolo... Cand focalizez in departare este din nou inobservabil.
Ce se poate face... exista ceva care sa curete ochiul?!
Am o problema de ceva ani buni (cam 5) si acum devine deranjanta...
CRED... ca este de pe vremea cand eram in liceiu... m-a lovit o musca sau ceva cand ma plimbam cu un scooter. Am fost la medic pentru un examen oftalmologic acum 3 ani... am vederea perfecta...
Ideea e ca am un FOARTE MIC... punct ca de praf pe care il vad. si se misca odata cu ochiul (este pe cornee am dedus eu)
Este inobservabil in mod normal... SINGURA data cand ma deranjeaza este cand CITESC fie pe monitor sau pe foaie... si ceea ce vad este un mic punct care se misca cand eu plimb ochii pe foaie... este foarte enervant. L-am supravegheat si nu se misca nu se mareste este doar acolo... Cand focalizez in departare este din nou inobservabil.
Ce se poate face... exista ceva care sa curete ochiul?!
1 comentarii
Daca este un corp strain cornean rezidual( se pare ca nemetalic, pentru ca este tolerat de cornee), se poate evidentia la un simplu examen biomicroscopic al polului anterior;solutia o reprezinta extractia dupa anestezie topica; daca nu este un corp starin cornean, atunci este vorba de o modificare a transparentei cristalinului( se examineaza la biomicroscop dupa dilatarea pupilei )sau a vitrosului(miodezopsii); in cazul miodezopsiilor( consecinta unor modificari degenerative, inflamatorii, hemoragie), se mai recomanda Vitreoclar 1cpr pe zi, 3luni, ulterior cura lunara, repetata la 3 luni; pentru diagnostic si tratament ar fi bine sa mergi la un consult oftalmologic; numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 0Amețeli și întunecarea vederii
- 7Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața