Problema de respiratie

18-03-2023
wolly
Nu este medic/terapeut
wolly
Salut, acum un an nu am putut respira prin nas adanc si de abia pot respira acuma. In momentul de fata tusesc si respir cu dificultate.
Poate fi un atac de panica?
Nu pot sa respir bine si trag foarte mult de piept sa intre aerul in mine.
Ce pot sa fac?
3 comentarii
0
18-03-2023, ora 19:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate fi o somatizare de anxietate daca va stiti mai anxios. Dar tusea nu tine de anxietate.
0
19-03-2023, ora 06:56
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

simptomele pe care le descrieți ar putea fi asociate cu mai multe condiții medicale, inclusiv cu probleme respiratorii sau cu un atac de panică. Este important să consultați un medic pentru a determina cauza exactă a simptomelor și pentru a primi tratamentul adecvat.

În cazul unui atac de panică, simptomele pot include dificultăți de respirație, senzație de sufocare, senzația că nu puteți respira suficient de adânc sau palpitații ale inimii. Cu toate acestea, este important să luați în considerare și alte posibilități, cum ar fi o infecție a tractului respirator superior, astm, alergii sau alte probleme medicale.

Dacă vă confruntați cu dificultăți de respirație și tuse, ar trebui să mergeți la medicul de familie sau la un specialist în ORL pentru a efectua un examen fizic și a evalua simptomele dvs. În funcție de cauza subiacentă, medicul vă poate recomanda tratamentul adecvat, cum ar fi terapia respiratorie, medicamente, terapie cognitiv-comportamentală sau alte opțiuni.

În timp ce așteptați să vedeți un medic, puteți încerca să vă calmați prin respirație profundă și concentrându-vă asupra inspirațiilor și expirațiilor regulate. De asemenea, puteți încerca să evitați alergenii sau factorii declanșatori care pot agrava simptomele dvs. de respirație, cum ar fi fumul de tutun sau praful.
0
06-04-2024, ora 15:39
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Excludeti in primul rand simptome fizice, apoi de natură psihică...caci tot asa, ca suntem îndrumați ca totul vine din capul nostru, neglijăm boli importante. Medicul de familie ar trebui să vă îndrume in functie de contextul in care apar, circumstante, repetabilitate, alta simptomatologie..eu am astm de ex, faceti spirometrie sa excludeti, e cel mai probabil..teste alergice, daca se manifesta intr o anumită perioadă, control ori rinita..apoi inima mai poate da simptome.
Dacă ies toate bine poate fi atac de panică pe care invatati sa l gestionati prin terapie, dar trebuie să vă scoateti din cap ca aveti ceva mai grav. Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •