Problema destul de complexa (depresie, anxietate) | Forumul Medical ROmedic

Problema destul de complexa (depresie, anxietate)

07-07-2017
Alex211
Nu este medic/terapeut
Alex211
Buna ziua!
Acum un an si jumatate fiind student si aflandu-ma in vacanta dintre semestre am avut un program destul de deranjat, ma culcam foarte tarziu (6 dimineata), nu mancam la timp. In special pe langa programul deranjat pe care il aveam, prezentam si o intentie de a incepe cu dreptul semestrul urmator la facultate, acest sentiment dandu-mi o stare de emotie continua. Totul a inceput cu o durere in piept, iar in prima zi de facultate am prezentat o stare de emotie foarte puternica urmata de primul atac de panica de o intensitate foarte ridicata (urmand sa ajung la urgente, crezand ca am probleme cu inima). Analizele facute au iesit foarte bine atunci urmand sa ajung la medicul de familie care mi-a dat o reteta cu Stresclin si Caclciu. Simptomele s-au agravat intre timp continuand cu durere in piept, stare de panica permanenta, dureri de cap, nod in gat s.a.m.d. Am vizitat un cardiolog... Realizand ca nu am nimic la inima atacuri de panica s-au redus de la frecvente la foarte rare. In continuare am prezentat simptome de stomac permanent agitat (durere dimineata la trezire, dupa masa), irascibilitate, presiune in jurul cefei, senzatie de incapacitate in a face anumite lucruri. Am fost la medicul de familie care mi-a dat o reteta cu anti-acide, care evident ca nu mi-au schimbat cu nimic simptomele. Am fost la un medic endocrinolog, care mi-a recomandat sa fac o analiza pentru Helicobacter. Intre timp s-a constatat ca analiza Helibacter era pozitiva si ca am un nivel de calciu scazut in organism urmand sa fac perfuzii cu calciu si sa urmez un tratament cu antibiotice. Pentru 2 saptamani starea de panica a disparut in acest timp simtindu-ma relativ ok. Dupa aceea simtomele de panica, gastrice, presiune in jurul cefei, agitatia, irascibilitatea au reaparut in urma gandului ca oare mi-au trecut probleme pe care o aveam... Am stat asa in jur de 5-6 luni urmand sa merg la un medic de interne care mi-a recomandat sa refac analiza la sange pentru Helicobacter (chiar daca nu era recomandat, deoarece erau sanse de 90% sa iasa din nou pozitiva) si o raza la stomac care a iesit bine. Am urmat un tratament cu antibiotice din nou, si alte medicamente anti-acide. Peste 5-6 saptamani am facut analiza la scaun pentru Helicobacter care a iesit negativa.
In prezent dupa un an si jumatate de cand totul a inceput, ma cofrunt cu atacuri de panica (foarte foarte rare), o presiune constanta in jurul cefei, irascibilitate uneori, stomac in principiu deranjat (durere la trezire, senzatie de stomac agitat dupa masa, cand ma enervez aceasta urmeaza sa devina de asemenea agitat), agitatie, ganduri negre, un nivel de stres foarte ridicat, emotii excesive din lucruri cu un grad de importanta redus, senzatie de incapacitate in a face diferite lucruri, nod in gat, cresterea greutati corporale, focusare și gânduri excesive asupra unor probleme inutile, lipsă de concentrare, lipsa de interes asupra ieșirii din casa, lipsă încredere în sine, lipsa de interes asupra unor lucruri pe care in trecut le consideam utile. Cand ma aflu cu prietenii si iesim intr-un club s.a.m.d. aceste simptome dispar in proportie de 70%.
Am de gand sa consult un psiholog si am nevoie si de ideile vostre!
Multumesc!
3 comentarii
1
07-07-2017, ora 16:24
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Buna,
O sa ti se para (poate) de la sine de inteles, pentru ca sunt psiholog, dar, da, cred ca e o idee buna sa discuti cu un psiholog. Deja a aparut si o stare depresiva, din ceea ce spui, pe fondul anxietatii continue. In functie de cat de intensa este aceasta stare, ar putea fi o idee buna si medicatia (daca e vorba de tulburare depresiva, de intensitate severa, pentru o tulburare depresiva usoara sau medie, psihoterapia cognitiv-comportamentala functioneaza bine).
Daca este vorba numai de o stare depresiva, tot e bine sa te ocupi de ea, pentru ca un an si jumatate, fara o forma de interventie e destul de mult. La fel, anxietatea permanenta merita controlata si apoi scazuta pana la un nivel de vigilenta normala, care sa apara doar cand este cazul, nu sa te deranjeze permanent si sa te afecteze fizic.
Tine-ti prietenii aproape si felicita-te pentru calitatile care i-au atras la tine.
Sanatate!
0
07-07-2017, ora 18:49
Alex211
Nu este medic/terapeut
Alex211
Multumesc frumos!
1
09-07-2017, ora 21:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi la psiholog si psihiatru. Ai stat cam mult fara tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •