problema neobisnuita cu anticonceptionalele

16-03-2007
strumfulet2003
Nu este medic/terapeut
strumfulet2003
am inceput sa iau novynette, dupa sfatul medicului la inceputul lunii. am inteles deja ca multe din efectele secundare difera de la organism la organism, dar totusi a aparut o problema despre care nu am auzit nicaieri si as vrea sa stiu daca e posibil sa fie din cauza lor. de cand iau pastile am scaunul f decolorat fata de ceea ce cred ca inseamna normal. sunt deja la pastila 17 si am observat acest aspect de cand am inceput sa iau pastile. ar trebui sa ma ingrijorez? m-am gandit sa merg totusi la medic cand voi incepe cea de-a doua folie, in cazul in care nu vad nici o schimbare. intrebarea mea este: trebuie sa ma duc cat mai repede la medic sau e unul din acele efecte secundare normale? sau nici macar nu tine de anticonceptionale?
5 comentarii
0
16-03-2007, ora 00:00
sweet girl
Nu este medic/terapeut
sweet girl
Eu am luat de 2 ori Postinor2 la interval de 2 luni...si acum iar am comis'o...si iarasi trebuie sa iau..dar am auzit ca pot fi efecte grave care se pot vedea pestre cativa ani...sau nu mai poti face copii niciodata...e adevarat ? cum sa procedez ?ca daca nu iau este riscul de a ramane insarcinata..si daca iau pot aparea efecte grave peste cativa ani...pls astept un raspuns
0
16-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Culoarea scaunului este dată, în mare măsură, de anumiţi constituenţi ai fierii (bilei). Sistemul hepatobiliar ar putea, teoretic, să fie influenţat de anticoncepţionalul folosit (cu toate că, de regula, astfel de influenţe se manifestă în timp, nu imediat). Deci, o minimă investigare a formei şi funcţiei ficatului şi colecistului ar putea fi indicată în cazul dv.
0
18-03-2007, ora 00:00
Ardelean Alexandra
Nu este medic/terapeut
Ardelean Alexandra
Iau anticonceptionale de 10 luni si in ultimile 5 zile am urmat un tratament cu antibiotice din caua unei infectii urinare. As dori sa stiu daca antibioticele diminueaza in vreun fel efectul anticonceptionalelor, caci pe prospectul pastilelor nu scrie clar ce fel de medicamente interactioneaza cu anticonceptionalele. Primele trei zile in care am luat antibioticele erau in perioada de pauza iar ultimile doua zile am inceput un nou blister de anticonceptionale.
0
18-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Unele antibiotice influenteaza (scad) efectul anticonceptionalelor. De regulă, cele care se folosesc în infecţiile urinare NU au legătură cu anticoncepţionalele.
0
21-04-2007, ora 00:00
bubugaza
Nu este medic/terapeut
bubugaza
eu iau anticonceprionale de 7zile si inca din prima seara am inceput sa am ceva dureri in zona ficatului.le-am luat fara consultatie la medic.safie ceva grav sau este doar un efect secundar si va trece de la sine?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modul de administrare al contraceptivelor orale combinate
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Efecte secundare ale contraceptivelor orale combinate
  • Semnele de alarma in administrarea contraceptivelor combinate
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  •