Problemă psihică

28-03-2018
Ionut Mih
Nu este medic/terapeut
Ionut Mih
Bună ziua! Am o problemă şi nu ştiu cu cine să vorbesc despre problemele mele. Menţionez că am 15 ani.
De ceva timp mă bate un gând, dacă am o boală la cap. Uneori mă concentrez greu asupra unor lucruri, găsesc greu soluţii la probleme (uneori după ce am trecut de acea problemă) şi am o imaginaţie foarte bogată şi urâtă. Îmi imaginez tot felul de grupuri de litere asociate cu persoane, persoane pe care le asociez cu personajele din filme, romane, poveşti (şi lucruri care au legătură cu ele, de exemplu : locul unde s-au născut, ce se întâmplă cu ele, replici de ale lor, imagini cu ele, actorii care le interpretează etc.) şi seara când mă culc îmi e frică să nu îmi apară umbre pe pereţi şi lucruri care îmi inspiră frică. Am o frică foarte mare de a vorbi şi a face anumite lucruri şi mă zăpăcesc în anumite situaţii, în special la şcoală. Asociez anumite momente dintr-o melodie cu persoanele pe care (nu) le plac. Am încă un comportament nu foarte potrivit de vârsta mea şi dificultăţi de comportament. Lucruri de cultură generală, geografie, cuvinte din limba română pe care le ştiam le-am uitat.
Îmi doresc ca ceea ce am eu să nu fie retard mintal. Să fie de vină oare prea mult telefon pentru acest comportament sau e altceva? Mulţumesc mult! :))
5 comentarii
3
28-03-2018, ora 14:33
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna,

Te sfatuiesc sa discuti cu parintii tai si sa mergi la un psiholog clinician cu experienta pentru o evaluare psihologica, tot el indrumandu-te ce ai de facut pe mai departe, in functie de rezultatul evaluarii. Este bine sa faci ceva pentru a-ti usura situatia, si cu cat este mai devreme, cu atat mai bine, altfel situatia putandu-se agrava. Curaj si succes!
4
28-03-2018, ora 16:34
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Sansele de retard mintal sunt slabe, dupa modul in care te exprimi in mesaj. Colega mea a pus punctul pe i, impreuna cu parintii, la un psiholog bun, te vei lamuri si in legatura cu problema si in legatura cu solutiile. Bafta!
8
28-03-2018, ora 18:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu menționezi dacă ai o relație bună cu părinții, dacă mai ai frați, prieteni. De multe ori din lipsă de comunicare îți poți imagina anumite lucruri, sau apare o anumită curiozitate în legătură cu altele.Lucrurile pe care nu le putem explica provoacă teamă, lipsa de încredere în forțele tare îți aduce frica de-a nu face față în anumite situații.
Încearcă să vorbești cu părinții și mergeți împreună la un psiholog care să te ajute să-ți explici anumite lucruri care te deranjează.
Faptul că ai preocupări în legătură cu persoana ta e un lucru bun, pentru că primul pas în rezolvarea unei probleme e conștientizarea că există.
Așteptăm să ne dai vești bune, pentru că orice problemă ar fi se rezolvă dacă-ți dorești și primești sprijinul adecvat.
Succes!
1
28-03-2018, ora 19:31
Ionut Mih
Nu este medic/terapeut
Ionut Mih
În general am o relaţie bună, dar câteodată ei mă intimidează prin diferite moduri, glume sau chestii de gen, şi eu sunt mai retras în mine. Prieteni nu prea am, în sensul că eu nu am cu cine să ies. Eu sunt foarte timid şi optimismul nu mă ajută cu nimic şi simt că mă izolez.
O asemenea imaginaţie o am de mai mult timp, şi cu trecerea acestuia s-a dezvoltat ajungând până la diferite gânduri care mai de care mai ciudate şi urâte.
3
28-03-2018, ora 22:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Retard nu ai. Incearca sa mergi la un psiholog clinician sau la un psihiatru pentru copii pentru o evaluare. Cei cu retard nu fac scoli, licee. Cei cu retard nu stiu nici sa numere sau sa socoteasca. Din partea asta poti sa stai linistit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul