Problema psihică grava, ruda de familie

16-03-2021
AlyAlexandra
Nu este medic/terapeut
AlyAlexandra
Va rog sa ma ajutati cu o problema..., am fost cu mama mea acum 7 ani la psihiatru din cauza comportamentului ei.A avut tentativa de suicid, agresivitate, aude voci si vorbeste despre cum ii vrea cineva raul, orice obiect o asculta in casa sau diverse idei pe care le expune in mod verbal.A urmat un tratament cu midora si escitalopram insa doar 1 an si asta cu greu.La medic am fost cu ea de 2-3 ori iar dupa aceea nu a mai vrut sa mearga.Tratamentul l-a mai tinut, insa foarte scurt timp, deoarece in timpul tratamentului a vrut sa ia toate pastilele.
Problema mea este urmatoarea si va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, orice, fiindca nu stiu ce sa mai fac...
De 2 ani toate starile acelea i-au revenit, insa mult mai grav, este foarte agresiva atat fizic cat si verbal, nu isi da seama de ceea ce face.Incerc sa iau legatura cu un medic sa o poata ajuta insa mama mea nu vrea sa vina deloc.Ultima oara am sunat ambulanta din cauza starii ei, vocilor din cap care au dus-o iar la agresivitati extreme.I-au facut un calmant si atat, desi le-am explicat situatia..fara semnatura ei sa mearga la spital nu se putea.
Chiar nu stiu ce sa fac..., vreau sa fie tratata, dar cum pot face asta daca nu vrea la medic iar tratamentul imi e teama sa nu il ia iar cum vrea ea...
2 comentarii
0
17-03-2021, ora 07:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Internare involuntara cu Politia si Ambulanta. Ar fi trebuit sa o ia. Trebuia insistat sa vina Politia sa o conduca la Ambulanta. Incercati sa ii faceti rost de o trimitere pentru internare de la medicul psihiatru sau de la medicul de familie si mai chemati o data Salvarea si Politia intr-un moment cand e mai violenta.
0
20-03-2021, ora 17:53
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Cu trimitere de la psihiatru sau de la medicul de familie poate să fie internată. Aranjați cu un psihiatru să vină acasă dacă nu vă dă trimiterea fără să vadă pacienta. Cu recomandarea psihiatrului cei de la salvare nu au ce să mai spună.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul