Problema punte metalo ceramica

29-10-2011
adicuy
Nu este medic/terapeut
adicuy
Am o punte de metalo ceramica, azi mi-a lipit-o definitiv. Problema e ca pe unul din molarii de pe lucrare am o pata neagra de circa 3 mm. Cred ca a pilit pana a ajuns la metal. In cel fel inafara de cel estetic aceasta lucrare va avea de suferit ? Ce masuri credeti ca ar trebui sa iau ? Sa merg sa ii cer sa reschimbe puntea?
2 comentarii
0
01-11-2011, ora 12:28
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
uneori, chiar daca metalul si portelanul ar avea o grosime minima admisa, tot nu exista suficient spatiu... de aceea se prefera sa se faca contactul cu dintii de sus pe metal. astfel pe suprafata unei coroane poate exista o insula metalica vizibila.
nu stiu daca este si cazul dvs, totusi, chiar daca ar fi fost asa, medicul ar fi trebuit sa discute cu dvs acest aspect.
nu este tarziu sa cereti lamuriri suplimentare.
0
01-11-2011, ora 13:11
adicuy
Nu este medic/terapeut
adicuy
In primul rand va multumesc de raspuns. Decizia de a face o mica punte a venit in cabinet. Dupa ce mi-a cimentat lucrarea a constatat ca pe aceasta parte as musca prea "violent" pe masea dupa niste teste cu indigo. A pilit pana la metat respectiva masea si a zis ca nu are ce sa imi faca acolo e muscatura si trebuie sa fie asa. E foarte apucat doctorul, e renumit dar nu prea sta la povesti, insa lucraza rapid si sigur.
Am cerut lamuriri in privinta unor dureri pe puntea respectiva la cald si mi-a spus ca vor disparea sa am increde. Nu mi-a omorat nervul explicand ca ar fi ultimul stalp pe partea respectiva si prefera sa il tina in viata cat mai mult timp.
A avut mici divergente de opinie cu tehnicianul in privinta culorii dintilor, el considerand ca dantura mea e un A2 cu tenta de cenusiu. Tehnicianul a zis ca e A3.5 cu tenta de maro. Adevarul e ca ce a rezultat difera de ce aveam eu in gura, tind sa cred ca dentistul ar fi avut dreptate si nu tehnicianul, uitandu-ma bine la dintii naturali ii vad spre cenusiu nu spre maro. Nu ma deranjeaza prea mult pentru ca nu sunt in zone vizibile insa cand dai atatia bani parca ai vrea sa fie foarte bine nu doar facut. Asta e problema cand nu stii ce te asteapta, fiind prima data cand imi fac lucrari.
Uneori am dubii ca sunt de portelan. Mi-e teama sa nu fie din compozit si sa fi platit ceramica. 3200 de lei pe 8 dinti.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul