probleme ale nervului radial

01-03-2008
andrei.m
Nu este medic/terapeut
andrei.m
Salut,
Acum o luna am suferit o fractura de humerus la mana dreapta, care mi-a afectat nervul radial.
Este ceva de genul acesta: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/imagepages/9804.htm
Fractura a fost tratat cu tija si suruburi.
Mana imi este usor amortita si la fel este si degetul mare si nu o pot ridica din incheietura.
Am fost la un neurolog care mi-a facut un emg si mi-a spus ca ca mai trebuie sa mai fac un test si imi va spune daca ma voi reface cu sa fara o a doua operatie. Prima operatie a fost pt introducerea tijei, iar medicul respectiv mi-a spus ca mi-a explorat si nervul radial de la umar pana la cot si a gasit doar o leziune in zona fracturii, dar nervul nu fusese sectionat si nici comprimat.

Am citi pe internet despre leziunile nervului radial, dar as vrea sa stiu mai multe despre tratament in cazul meu.
43 comentarii 12 Înainte ›
0
04-03-2008, ora 00:00
andrei.m
Nu este medic/terapeut
andrei.m
Revin cu o adaugare.
Doctorul care mi-a explorat nervil mi-a spus ca leziunea se numeste Neurapraxia.
0
19-05-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Neurapraxia este o forma usoara de leziune nervoasa. Probabil ca deja v-a trecut pana acum. Daca nu reveniti cu o postare pe forum
0
12-02-2009, ora 23:08
saritapragay
Nu este medic/terapeut
saritapragay
salut,
din pacate diagnosticul pe care l-ai descris, Andrei, mai sus il are si sotul meu: fractura diafiza 1/3 medie humerus drept cu pareza nerv radial drept. Treaba e ca la el s-a intamplat de o saptamana, am stat cu el 3 zile in spital si nu i-au facut nimic, in afara de niste calmante, pe care tot noi le-am cumparat, si dupa 3 zile s-a gandit doctorul sa il opereze. In ziua cu operatia a aflat ca degetul mare nu il simte, este amortit. Din clipa aceea parca nici nu a vrut sa mai stie de noi. Asa ca, tot el ne-a recomandat sa punem inapoi mana in ghips cu o greutate atasata de cot de 1 kg si sa mergem acasa sa revenim peste o saptamana la control. Greutatea acea trebuie tinuta cca 3 saptamani pentru... nu stiu exact care e ideea cu greutatea dar dupa o sapt cu aceasta greutate toti muschii il dor si nu poate dormi decat in fund pentru a tine aceasta greutate cat mai drept.
Ideea care este: oasele trebuie sa se lipeasca singure la loc iar nervul sa se refaca singur.
Vreau pareri.
este posibil ca oasele sa se lipeasca singure la loc si nervul radial sa se refaca, e drept intr-un timp foarte lung?
ce trebuie sa facem?
sa mergem la alt medic?

ce spuneti Dr Popescu?
0
17-02-2009, ora 19:27
andrei.m
Nu este medic/terapeut
andrei.m
Salut,
Nici acum nu am mana complet refacuta din cauza faptului ca am tinut-o foarte mult timp imobila si inca mai simt dureri cand ridic mana din umar, dar asta nu tine de nerv.
La mine se pare ca leziunea nu a fost una usora pt ca mi-au trebuit 3 luni ca sa-si revina si sa pot ridica mana din incheietura. Osul in schimb s-a sudat in aproape o luna, dar cred ca aici depinde de varsta.
Ce mai pot spune este ca la mine nu mi-au atasat nicio greutate ci doar mi-au introdus tija prin mana, fara ghips. Din ce am mai citit despre leziuni nervoase, ele sunt de 3 tipuri, neurapraxia fiind cea mai usoara si care se reface in timp. (mai multe despre leziuni aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Seddon%27s_classification)
Ce mai stiu de la medicul meu neorolog este ca in cazul unei leziuni mai puternice cum am avut eu, nervul se "dezintegreaza" si apoi "creste" din nou cu 1mm pe zi.
Daca spuneti ca este doar degetul mare si nu intreaga mana, poate nu este atat de grav totusi.
0
18-03-2009, ora 12:04
voidnavy
Nu este medic/terapeut
voidnavy
Buna andrei.m,

Am un caz similar cu al tau si m-ar interesa daca se poate sa-mi dai cateva sugestii de medici/clinici de care ai fost multumit.

Eu m-am operat la Spitalul Universitar de Urgenta. Mi-am facut un EMG la care rezultatul nu a fost minunat si ca si in cazul tau mi s-a spus ca s-ar putea sa am nevoie de o reexplorare a nervului, eventual de o refacere a acestuia. In momentul acesta sunt cam dezorientata si in afara de cazul tau nu am gasit unul asemanator.
-*

Merci.


(*modificat de administrator)
0
08-07-2009, ora 15:51
valy bmv
Nu este medic/terapeut
valy bmv
Bună, sunt Valy din Bt. şi la 27.03.2009 am avut un accident de maşină în urma căruia am suferit o fractură de humerus drept în trei fragmente, fiind operat la trei zile mi s-a introdus o placă metalică de osteosinteză cu o şuruburi pentru rezolvarea fracturii mi-a fost salvat nervul radial fiind redirecţionat dar a intervenit pareza mâinii drepte cu acel "gât de lebădă". Am am fost imobilizat 30 zile cu bandaj Dessau şi 30 zile cu proteză gipsată tip Samiento. Am început recuperarea după 30 zile de la operaţie pentru degete şi mână până la cot după care am continuat la 60 zile cu toată mâna. Recuperarea constă în electro terapie, laser, masaj, kinetoterapie, şi acupunctură. Mai nou foarte mult m-au ajutat la Clinica de recuperare din Iaşi (lângă Staşiunea "Purcica) băile cu ape sulfuroase şi gimnastica în bazin plus celelalte de mai sus. Trebuie foarte multă răbdare căci recuperarea se face în timp şi cu foarte multă muncă masajul şi gimnastica nu trebuie întrerupte nici o zi. Eu după atâta timp am recuperat cam 48% după ultimul EMG daram început să pot folosi mâna nu cu precizie dar tot e ceva. un lucru important este şi ortezarea corectă a mâinii.
-*

(*modificat de administrator)
0
30-10-2009, ora 20:07
LAVINIA-LAVY
Nu este medic/terapeut
LAVINIA-LAVY
Buna, sunt Lavi din Craiova, pe 27 aug 2009 am avut un accident rutier in urma caruia am suferit o fractura de humerus cu deplasare, in care m-am ales cu o pareza de nerv radial, s-a introdus o placa metalica de osteosinteza cu 3 suruburi, la 3 saptamani de la operatie am scapat de bandajul Dessau si de proteza gipsata si am inceput recuperarea prin kinetoterapie fiind la cea de-a 13 sedinta din cele 20 recomandate, plus 10 sedinte de electrostimulari. la 2 luni de la operatie pot spune ca daca nu intervenea aceasta pareza a mainii drepte de forma gat de lebada mana mea era refacuta aproape complet gratie unui medic specialist in ortopedie traumatologica al Spitalului de Urgenta din Craiova, Didu Sorin,. Nu stiu insa pana la ora actuala daca vreodata aceasta pareza se va rezolva si ce-mi recomandati!
0
30-10-2009, ora 23:55
voidnavy
Nu este medic/terapeut
voidnavy
Buna Lavinia,

Din pacate stiu prin ce trecii. Este o situatie greu de suport, insa cel mai important este sa nu cedezi psihic.
Eu am trecut pe parcurs a 3 - 4 luni prin multe teste a caror rezultate nu spuneau nimic decat ca nervul meu radial nu da semne de recuperare. Desi am trecut prin multi medici specialisti in neurologie, toti mi-au pus un diagnostic sumbru recomandandu-mi sa-mi fac o explorare de nerv.
Cand eram cu moralul aproape la pamant am dat peste un medic de chirurgie plastica si reparatorie care m-a indrumat sa mai astept inainte de a recurge la semenea proceduri drastice.
Dupa aproximativ 3.5 luni de asteptare si multa electrostimulare (de 2 ori pe zi) si kinetoterapie, am inceput foarte usor la inceput sa simt ceva in muschi (ca un fel de crampe... fluturasi. greu de explicat). In acel moment am constientizat ca ceva se intampla si dupa aproximativ 2 saptamani am facut primele miscari. Dupa aceea progresele au fost vizibile.
In momentul acesta ma simt aproape perfect, insa am anumite limitari in mobilitate. Eu le pun pe seama placutei pe care inca o am in brat si pe care urmeaza sa o scot in luna decembrie/ianuarie.

Pe mine m-au ajutat foarte multe ortezele pe care le-am purtat zi si noapte. Mi-am luat una care imi tinea degetele si incheietura in extensie cu ajutorul unor arcuri, si cu care se putea simula miscarea de extensie.

Stiu ca e greu sa nu ai cu cine vorbi si cu cine sa-ti compari trairile. Pe mine m-au ajutat cele cateva mailuri pe care le-am schimbat cu andrei.m, asa ca ori de cate ori ai intrebari sau pur si simplu vrei sa vorbesti cu cineva care a trecut si inca trece prin asta poti sa-mi scrii -

Iti doresc multa sanatate.
1
03-11-2009, ora 12:37
LAVINIA-LAVY
Nu este medic/terapeut
LAVINIA-LAVY
ms, pt sustinere insaodata cu trecerea timpului, cu cat te vezi mai inapt pt a executa anumite miscari care imi sunt utile devii mai neincrezator. Nu pot sta linistita pana nu am sa stiu ce va fi cu mana mea in viitor! Sanatate tuturor!
0
07-11-2009, ora 01:25
andrei.m
Nu este medic/terapeut
andrei.m
Salutare.

@Lavinia: Stiu ca este foarte greu si dupa doua luni de asteptari iti pierzi rabdarea, dar nu poti renunta. Am spus ceva mai sus ca nervul se regenereaza cu 1mm/zi. Cu un calcul simplu, masurand de la locul unde s-a produs leziunea pana la muschii antebratului(cei care sunt actionati de nerv si care iti misca mana de fapt) si apoi efectuand cateva impartiri si inmultiri o sa vezi cam cate luni va mai trebui sa astepti pt ca mana ta sa isi revina. Doctorul neurolog pe care eu l-am consultat mi-a spus ca pentru leziunile nervoase trebuie foarte mult timp pentru a se reface, dar, atunci cand se refac nervii respectivi vor fi exact ca inainte. Mai trebuie de stiut ca sunt 3 tipuri de leziuni nervoase, din care neurapraxia este cea mai usoara si care se vindeca cel mai usor. Ce-a mai grava leziune este cea in care nervul este sectionat complet. Aici este nevoie de o operatie. Insa important este sa nu te grabesti si sa consulti un medic neurolog f bun. Poate Marina iti face o sugestie aici. In orice caz, nici nu se pune problema sa nu iti revii. Sunt oameni care si-au revenit dupa pareze mult, mult mai grave decat aceasta. Ai incredere.

@Marina: Limitarile de mobilitate le-am avut si eu si sunt datorate faptului ca muschii tai au fost inerti prea mult timp si incheieturile sunt/au fost... "blocate" sa zicem. Este foarte important sa iti folosesti mana caat mai mult cu putinta, fara sa-ti fie frica. Totul va fi OK.

@Valy: Sunt sigur ca pana acum iti poti folosi mai mult din mana si ca progresele sunt din ce in ce mai bune. Ai multa dreptate cand spui ca trebuie multa rabdare.

Andrei.
0
07-11-2009, ora 19:58
LAVINIA-LAVY
Nu este medic/terapeut
LAVINIA-LAVY
Mi-am contactat medicul intre -timp si m-a asigurat ca nervul radial este doar alungit si ca o sa se refaca cu timpul., urmeaza pe 11 noiem sa merg la un control pt ca ma deranjeaza f mult si umarul fiindu-mi greu sa fac exercitiile de kinetoterapie din cauza durerii acestuia, imi este f greu asa si am crezut ca medicul nu a vrut sa-mi spuna poate totusi sa nu ma sperie. Mai am doar o sedinta de kinetoterapie si totusi le-as mai prelungii pt ca imi este frica sa fac exercitiile singura acasa.
0
21-01-2010, ora 22:24
puia cristinel
Nu este medic/terapeut
puia cristinel
buna.sant cosmina din ab si sotul meu a avut accident la servici si s-a ales cu zdrobire biceps triceps in urma caruia a avut de suferit 3 operatii :una pentru curatarea muschiilor zdrobiti, una pentru inlocuirea bicepsului : adica i s-a luat muschi de la spate si i s-a pus la biceps, iar una de grefa de piele pe triceps. in urma accidentului nervul radial a fost si el afectat dar a avut noroc ca nu a fost zdrobit. a ramas cu pareza de nerv radial, dar medicul a zis ca este recuperabil. accidentul a avut loc in septembrie 22. a stat in spital o luna jumate si cand l-a externat inca nu isi putea misca incheietura mainii. de 2 saptamani a inceput recuperarea si speram sa se refaca nervul in totalitate pentru ca acum da semne de refacere, dar inca nu are extensie la mana. multa sanatate la toti astept parerile voastre despre cazul nostru
0
23-01-2010, ora 22:43
ionutzu 34
Nu este medic/terapeut
ionutzu 34
buna:am 35 d ani iar in urma cu 15 ani am suferit un accident in urma caruia la bratul stang am suferit urmatoarele:sectiune de nerv radial si median si sectiune de artera axiala. in urma interventiilor chirurgicale sa facut un by pas pt circulatia singelui dar pe sistem nervos nu prea am avut nici o ameliorare.am mai facut inca o interventie chirurgicala la spitalul Bagdasar dar tot la fel nici o ameliorare din punct de vedere neurologic.am forta in mina dar nu am extensie la incietura si degete si este tot timpul amortita.daca cineva citeste com.rog daca dupa 15 ani se mai poate face ceva sa imi spuna si mie.
0
27-01-2010, ora 14:35
lovebear
Nu este medic/terapeut
lovebear
buna ziua. am 29 de ani si acum o luna de zile am avut bun accident de masina in urma caruia am suverit o leziune de plex brahial cu elongatia nervului radial din cate mi-au ziu doctorii.
mana stanga o pot misca doar din umar un pic. la palma nu pot misca decat ultimele trei degete bine, si primele doua foarte putin.


doctorul mi-a prescris kinetoterapie si electrostimulari. Ce este testul emg, si cam cat dureaza recuperarea, respectiv inceperea folosirii mainii??

Va multumesc
0
04-03-2010, ora 13:57
maita_robert
Nu este medic/terapeut
maita_robert
Salut..ma numesc Robert..Acum o luna am avut un accident de masina si din acesta m-am ales cu o fractura a humerusului drept..cu deschidere in diagonala, in consecinta tot humerusul aproape k s-a deschis in doua...Am necesitat interventie chirurgicala aceasta avand ca scop introducerea unei tije de 16 cm cu suruburi..in acelasi timp mi-a fost afectat si nervul radial acesta fiind pur si simplu franjurat de dislocarea oaselor humerusului...operatia a fost de risc maxim pentru ca riscam sa-mi paralizeze mana pt totdeauna, dar cu ajutorul dct MARTIN de la spitalul judetean slobozia aceasta operatie a fost foarte reusita..La doua saptamani de la operatie mi-am cumparat o orteza kre m-a ajutat foarte mult dar nu in totalitate..miscam decat 3 degete si nu puteam sa ridic mana din incheietura..Akm la indicatia dct.MARTIN am ales sa incep recuperarea prin fizioterapie.vreau sa le zic tuturor care au aceasta problema ca aceasta este cea mai indicata in astfel de cazuri..cele mai bune sunt:ELECTROSTIMULARILE la incheietura mainii care mai este numita si galvanizare, MASAJUL muschilor mainii respective si corpului in general, GIMNASTICA este cea mai importanta din toate acestea, INCERCATI SA SUPORTATI DUREREA CAT DE MULT PT INTINDEREA MAIMII, ALTFEL RISCATI SA RAMANETI CU EA STRAMBA, ADUCETI DEGETUL MARE CAT DE INCET PUTETI IMPREUNAT PE RAND CU CELELALTE DEGETE, TINETI PUMNUL CAT DE STRANS PUTETI SI MISCATI MANA DIN INCHEIETURA LA FEL DE LENT...asa ca recuperarea dupa parerea mea tine de vointa...dak vrei sa te recuperezi mai repede nu trebuie sa fi delasator, fa exercitii toata ziua si o sa vedeti k in maxim doua luni sunteti recuperati complet cum aproape sunt si eu.multumesc medicilor pt ca EXISTA
0
10-05-2010, ora 20:32
alexionescu78
Nu este medic/terapeut
alexionescu78
bun
a...am postat ceva separat, , nerv radial sectionat, , , si transplant de nerv, ,...
din cite am citit eu majorit cazurilor sit la brat...eu am suferit sectionarea la antebrat.sint in hamburg intro clinica specializata.am 3 sapt de la operatie.si comunicarea cu doctoriie dificila de aceea nu prea stiu care sint pasii urmatori...si nu am auzit pe nimeni sa faca transplant ca mine.deci cine doreste sa ma ajute cu informatii despre problema mea.sanse de recuperare..metode de recuperare.eventual in tara..pt ca asigurarea nu cred ca acopera investigatii de aa durata.multumesc frumos!
-*

sint din galati..si as vrea sa stiu daca pot face recuperareasi in tara.
tin sa precizez ca inca nu am inceput recuperarea si fizioterapia..trebuie sa tin mina co cotul si incheietura fixe pina sapt viitoare.totodata am si o proteza cu sirme care ma ajuta sa destind degetele
multumesc anticipat:)

(*modificat de administrator)
0
10-05-2010, ora 22:34
voidnavy
Nu este medic/terapeut
voidnavy
Buna Alex,
Eu din fericire nu am fost nevoita sa trec printr-un transplant, nervul meu fiind doar strivit in fractura.
In tara aceste cazuri sunt detul de rare (ma refer la pareza de nerv radial in urma unei traume si nu la transplant) si medicii nu au foarte multa experienta. Am trecut prin mana multor medici...
Ca si recuperare eu nu am gasit ceva satisfacator; am purtat aceeasi orteza cu sarme/arcuri de care vorbesti si mie mi-a facut foarte bine. In plus am purtat in permnenta orteze fixe.

Legat de transplant, am vazut cateva cazuri de un real succes, facute intr-o clinica din state (transplant-uri mult mai complexe, direct din plexul brahial). Dupa aceste transplanturi nici nu-ti dadeai seama ca au trecut printr-o asemenea trauma.

Important este sa nu-ti pierzi increderea pentru ca e o procedura de recuperare de lunga durata.

Daca vrei mai multe detalii putem sa mai discutam prin email sau mess (voidnavy).

Multa sanatate,
Marina
0
28-08-2010, ora 21:12
adevar
Nu este medic/terapeut
adevar
buna! am avut o fractura cot cu cap radial zdrobit am fost operat si mi-a fost scos capul radial afara deoarece a fost rupt in trei.dupa operatie am ramas cu degetele mic si inelar amortite, medicul mi-a zis ca nervul nu a fost afectat, dar au trecut 2 luni de la operatie si degetele imi sunt la fel amortite fac fizioterapie si kinetoterapie, bazin si mana nu o pot indrepta inca nici roti, nu o pot duce pana la umar deci as vrea daca se poate sa imi spuna cineva de degetele amortite si recuperarea maini(stangi)multumesc
0
28-08-2010, ora 22:17
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ar fi bine de stiut la ce va referiti cand spuneti fractura de cot (o fractura a partii distale a humerusului?)? cu ce metoda ati fost operat? o fractura cominutiva de cap radial deseori este rezolvat prin indepartarea capului cu sau fara protetizarea acestuia, amorteala pe teritoriul nervului ulnar nu din acesta interventie provine
leziunea nervului ulnar din pacate este frecvent mai ales daca chirurgul incearca sa fixeze fragmentele humerusului distal percutan, cu brose Kirschner.
problema este complexa in primul rand cotul este foarte sensibil la imobilizare, trebuie facut o osteosinteza stabila care sa permita kinetoterapia cat mai rapid dupa operatie. daca nu este posibila o osteosinteza stabila (sau din natura fracturii sau din lipsa placilor si suruburilor performante) este foarte frecvent ca pacientul sa ramana cu o limitare a functiei cotului. ulterior, dupa consolidarea fracturii trebuie examinat ce anume produce limitarea functiei, si incercat o reoperatie daca pacientul este tanar, limitarea este mare si ii creaza probleme in viata de zi de zi, insa reusita nu poate fi garantata
cu nervul ulnar, trebuie vazut in primul rand cat de afectat este, un EMG ar fi de folos. daca acesta arata o sectiune totala a nervului atunci reoperatia este obligatorie cu reconstructia directa sau cu grefa a nervului
0
30-10-2010, ora 10:03
MAXIM EUGEN
Nu este medic/terapeut
MAXIM EUGEN
In urma unei operatii de humerus stang in treimea medie, m-am ales cu o semipareza de nerv radial. Mi s-a recomandat sa iau Milgama, 3 tablete pe zi pentru minim 3 luni. Am luat si rezultatele se vad, am inceput sa ridic palma si sa misc degetele. Numai ca, de circa 10 zile, la trei saptamani de la operatie am inceput sa am arsuri mari in zona nervilor, deasupra cotului, cu senzatii extrem de dureroase. Am senzatia ca imi smulge carnea cu un patent inrosit in foc, altadata ca ma taie cu bisturiu inrosit, electrosocuri sau senzatia de sfredelire in nerv cu un ac inrosit, toate senzatii groaznice si foarte dureroase, care te apuca din senin. Rog sa mi se spuna ce pot sa fac sa scap de astfel de senzatii, cu ce medicamente si cat dureaza pana scap. Va multumesc!
0
09-11-2010, ora 22:22
MAXIM EUGEN
Nu este medic/terapeut
MAXIM EUGEN
DRAGI COLEGI DE SUFERINTA, VA POT AJUTA CU TRATAMENTUL PROBAT PE PROPRIA-MI PIELE LEGAT DE PAREZA NERVULUI RADIAL, DAR SI DE SIMPTOMELE DESCRISE IN COMENTARIUL DE MAI SUS. PENTRU PAREZA, MILGAMA 3 TB./ ZI DA REZULTATE SIGURE. E BINE SA INCEPETI CU INJECTII IN PRIMELE 10 ZILE, IAR APOI SA CONTINUATI CU TABLETE PENTRU 3-4 LUNI. PENTRU ARSURI SI ALTE SENZATII CUMPLITE, VA RECOMAND CE AM LUAT EU, ADICA LYRICA, 2 TB./ ZI SI PENTOXI RETARD, 3 TABLETE PE ZI PANA SE DIMINUEAZA SUBSTANTIAL SIMPTOMELE, DUPA CARE SE CONTINUA CU 2 TB./ ZI. CU ACEST TRATAMENT MA SIMT FOARTE BINE, SIMPTOMELE SUNT FOARTE RARE SI DE INTENSITATE MICA, IAR PALMA O RIDIC SI O MISC BINE, SI SUNT CONVINS CA, DUPA 3-4 LUNI DE TRATAMENT, NU VOI MAI AVEA PROBLEME. VA DORESC MULTA SANATATE!
0
26-11-2010, ora 21:12
myaluk
Nu este medic/terapeut
myaluk
in urma unei fracturi diagnostic: fractura 1/3 distala humerus stang, am facut operatie, dar mi-a fost lezat nervul radial. La evaluarea EMG cu ac in muschiul triceps brahialis, concluzia a fost: leziune nerv radial stanga in treime mijlocie a bratului, distal de emergenta pt muschiul triceps brahialis caput longum. Am facut tratament 3 luni cu milgama si pentoxi retard, insa nu pot ridica mana de la incheietura deloc. Rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.
0
28-11-2010, ora 16:27
myaluk
Nu este medic/terapeut
myaluk
Va rog sa-mi spuneti daca stiti o clinica buna de chirurgie plastica sau fizioterapie - chinetoterapie din Cluj unde asi putea sa ma adresez. Multumesc
0
28-11-2010, ora 19:59
MAXIM EUGEN
Nu este medic/terapeut
MAXIM EUGEN
IN CLUJ, PE STRADA ZORILOR, INTRAREA DINSPRE TURDA, ESTE O CLINICA DE RECUPERARE. TELEFON: 0264207021. CONTINUATI CU TRATAMENTUL NEAPARAT. LA MINE A DAT REZULTAT. DACA NU AVETI SIMPTOME DE ARSURA SAU ALT DISCONFORT DIN CELE ENUMERATE DE MINE, NU LUATI PENTOXI. NUMAI LA APARITIA ARSURILOR ETC. UNDE SI CINE V-A OPERAT?
SANATATE!
0
29-11-2010, ora 19:30
adevar
Nu este medic/terapeut
adevar
buna in cluj este medicul ivan ovidiu la spitalul de recuperare medic chirurg plastician e ft bun...sanatate
0
29-11-2010, ora 21:56
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in primul rand ar trebui hatoryt daca leziunea este completa sau nu. pentru asta trebuie efectuat un examen neurologic (intre altele EMG) complex. daca leziunea este completa nici 1000 de ani de fizioterapie nu vor ajuta, trebuie explorat traiectul nervului radial si daca este posibil facut o reconstructie directa daca nu atunci prin grefa
0
29-11-2010, ora 21:56
myaluk
Nu este medic/terapeut
myaluk
pt dnul Maxim Eugen. Am fost operat la clinica de ortopedie Cluj " Alexandru Radulescu" la prof. dr Lucaciu.
0
22-02-2011, ora 21:38
Dramba Georgian Adrian
Nu este medic/terapeut
Dramba Georgian Adrian
Buna ziua
Desi sunt putin cam trist de ce mi sa intamplat acum 10 ani vreau sa va spun povestea mea de viata.
In urma cu 10 ani cum spuneam si in introducere am avut un accident de masina, eu fiind victima (pieton), am fost lovit in mana dreapta dus la spital si operat sub diacnosticul de fractura tranzversala 1/3 medie humerus drept cu deplasare, traumatism facial si acum citez din Certificatul Medico-Legal
"Radiogarfia craniana si examenul neurologic nu au evidentiat modificari posttraumatice. Radiografia de humerus drept a evidentiat "fractura humerus drept cu deplasare". S-a intervenit operator, practicandu-se recuderea ortopedica si osteosinteza cu placa si suruburi. Se externeaza cu recomandarea de a mentine imobilizata si de a reveni la control.
Asa scrie pe Ceritficatul Medico-Legal de la spitalul judetean Vrancea
Vazand ca nu ma simt bine, mama mea m-a dus la Bucuresti la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu si internat in sectia de chirurgie plastica si in al II- lea Certificat Medico-Legal scrie urmatoarele
"..Internat la Spitalul jud. focsani s-a practicat operatia de osteosinteza; postoperator s-a constatat leziune de nerv radial drept, sub anestezie generala s-a practicat neuroliza si grefa din nervul sural pe 3 traiecte nervose ale nervului radial, neurologic conform aceluiasi document nervul radial a fost lezat si intrerupt in zona materialului de osteosinteza; evolutia postoperatorie a fost favorabila..
Concluzii:
Imposibilitatea extensiei la nivelul articulatiei pumnului drept; scaderea fortei de prehensiune palma dreapta..
si am plecat din Spitalul de la Bucuresti cu diagonsticul (sechele postraumatice rub. sup. dr. si am aici scris un diagonistic "gat de lebada") desi au trecut mai bine de 10 ani, acum sunt oarecum bine mana imi este functionala in proportie de 70-80% inafara faptului ca nu pot sa imi misc incheietura in sus cu degetele intinse foarte mult. In ultimele zile am fost la doctorita de familie si mi-a spus ca daca ma lovez sau o fortez ori sufar un accident mai grav risc sa raman paralizat? Acum intrebarea mea este ce e bine sa fac? sa o folosesc sau sa o protejez pe viitor?. Si as vrea sa va mai intreb ceva daca voi avea carnetul de conducere de categorie A o sa pot sa manevrez in siguranta motocicleta? sunt foarte nedumerit va rog sa ma ajutati, sa ma sfatuiti, un doctor o persoana care a trecut si ea la randul ei prin asa ceva si e documentata mai bine ca mine sa imi spuna.
Va rog ajutati-ma
Va multumesc Dramba Georgian Adrian
0
22-02-2011, ora 21:49
Dramba Georgian Adrian
Nu este medic/terapeut
Dramba Georgian Adrian
si ma scuzati daca intervin din nou dar vreau sa va spun ca am suferit o operatie de transplant de la picior la mana.
0
23-02-2011, ora 11:54
MAXIM EUGEN
Nu este medic/terapeut
MAXIM EUGEN
pentru dl. DRAMBA: urmati cu incredere tratamentul cu Milgama pe care l-am dat in 30 10 2010. A dat rezultate f b in numai trei luni. Incepeti cu 10 zile injectabil, dupa care treceti pe pastle. Eu sunt foarte multumit. Sanatate tuturor.
Adaugă un comentariu / răspuns
43 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: