Probleme ale ochiilor la copil

05-10-2007
alinabiholar
Nu este medic/terapeut
alinabiholar
am probleme cu ochisori baietelului din nastere are canalul lacrimar stang infundat si nu stiu ce sa mai fac are ochii lipiti si scurgeri galbui in coltul ochiului.Ce sa fac sa ii treaca va rog ajutati-ma.ast raspuns
4 comentarii
0
10-10-2007, ora 00:00
iullia
Nu este medic/terapeut
iullia
Spalati-l cu ceai de musetel.Mai puteti folosi si lapte matern, picuratii pur si simplu in ochisori.Medicul nu va recomandat nimic?Eu o ungeam pe fetita mea in fiecare seara cu kanamicina, cu toate ca nu avea nimic.Mi-a recomandat o mamica.Acum are 8 luni si nu a patit nimic.Totusi urmati sfatul unui medic.Sa va faceti bine!Sa nu folositi atunci cand il stergeti la okisori aceeasi comprese
0
16-10-2007, ora 00:00
medactiv
Identitate neconfirmată
medactiv
In aceasta situatie, este recomandat sa luati legatura cu medicul ORL, pentru acel acanal lacrimal stang poate fi "desfundat". Tot in aceeasi sedinta (consultatie), poate fi verificat si canalul lacrimal drept saua alte eventuale probleme din sfera ORL. Trebuie, mare atentie la utilizarea preparatelor topice dermatologice, la nou-nascut.
0
17-11-2007, ora 00:00
biluta
Nu este medic/terapeut
biluta
Mergeti cat mai repede la un medic oftalmolog, desfundarea canalelor lacrimale se poate face pana pe la 4 luni fara anestezie generala. Eu am apelat prea tarziu la un medic oftalmolog, deoarece pediatrii spuneau ca baietelul meu este alergic, de aceea ii curg lacrimile pe soare, vant si uneori chiar si in casa. De aceea, acum pentru ca este mai mare si se misca este nevoie de anestezie generala pentru a se interveni pe canalul lacrimal. Din ce-am citit, interventia din punct de vedere oftalmologic este ceva de rutina, f simpla, dureaza cca 10 minute, dar mie mi-e teama de anestezie, baiatul avand un suflu sistoloc, de aceea eu aman interventia. Precizez ca la baiatul meu ochii nu au fost niciodata lipiti de secretii, practic niciodata la trezire nu avea secretii umede sau uscate la ochisori. De aceea am ales sa mai aman, poate canalele sunt doar mai inguste si poate se rezolva cu inaintarea in varsta. In esenta, mergeti la medic (oftalmolog) ca sa scapati de anestezia generala.Eu am fost la d-an dr Nascutzi, spital IOMC si mi-a recomandat interventia. DE-a lungul timpului am folosit picaturi Genticol, Tobrex ( multe flacoane) si ultima data Floxal, dar rezultatele au fost nule. Va urez multa sanatate la bebic si sa scapati repede si usor de necaz. INca ceva, cei 2 oftalmologi pe care i-am consultat m-au intrebat daca i-am facut masaj la ochisori. Cred ca masajul este important, am citit pe net la fete, dar la noi era prea tarziu, masajul da rezultate in primele luni de viata, cand nasul este un zgarci si canalele nu sunt osificate complet. Multa sanatate!
0
18-11-2007, ora 00:00
alinabiholar
Nu este medic/terapeut
alinabiholar
Multumesc mult pt sfaturi dar vreau sa va spun ca cu ajutorul luiDumnezeu si cu multa rabdare am scapat cu problema ochisorului cu ceai de musetel si mult masaj.asa ca pt toate mamicile care trec prin orice problema sa lupte si sa se roage lui D-zeu pt cauza si totul se poate rezolva chiar daca medici nu mi-au dat alta solutie decat operatia D-zeu ne-a mai dat o sansa.multumesc mult pt sfat ma bucur ca cineva se ingrijeste si imi raspunde.as vrea sa stam mai mult de vorba daca vrei ma gasesti pe -.sa te bucuri de baietelul tau si multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •