probleme ale tranzitului intestinal

25-11-2009
rux_23
Nu este medic/terapeut
rux_23
buna ziua, am si eu nevoie de ajutor... acum 5 zile am suferit o operatie si anume celioscopie cu scopul de a desfunda trompele uterine. in urma operatiei, am intestinele pline de gaze pe care nu le-am putut elimina natural, stomacul mi s-a umflat foarte mult si am avut dureri groaznice, simteam ca imi explodeaza intestinele. la doua zile dupa opertie, am ajuns la urgenta unde mi s-a acut o clisma joasa, asa a denumit-o doctorul de la chirurgie, prin care am eliminat o parte din gaze. in prezent, adica dupa 3 zile, inca nu le-am eliminat complet, mi s-a mai desumflat putin stomacul, elimin natural gazele, iau la indicatoa doctorului de la urgenta, care mi-a facut clisma, espumisan si duphalac, dar am aceasi stare ca si inainte, doar un pic ameliorata. scaun normal nu am avut inca cu toate ce pe langa cele doua medicament, am incercat si supozitor cu glicerina, (in urma clismei si a supozitului, am avut o tentativa de scaun sub forma lochida, cantitate foarte mica). precizez ca de la operatie nu manac decat supa strecurata si iaurt activia. intrebarea mea este daca ce mi se intampla este cat de cat normal dupa o astfel de operatie sau e ceva grav? continui cu ca aceste medicamnet in speranta ca o sa imi revin la normal curand? precizez ma confrunt cu constipatia si balonarea si inainte de operatie, luam zilnic herbolax si aveam scaun la 3 zile si ma balonez frecvent si iau carbovit. dar ce mi se intampla dupa operatie este mult mai de amploare decat inainte. va multumesc
1 comentarii
0
06-12-2009, ora 16:53
celiac
Nu este medic/terapeut
celiac
Buna
nu sunt doctor dar din cum descri simtomele poate fi vorba si de o intoleranta la gluten sau altfel spus boala celiaca. Poti incerca pt 1-2 zile sa manci fara gluten (vei avea surpize ca foarte putine produse nu contin gluten)
Boala celiaca devine mai agresiva dupa o operatie :)
poate merita incercat
Adaugă un comentariu / răspuns