Probleme auditive ciudate

17-04-2010
DubluVe
Nu este medic/terapeut
DubluVe
Bună ziua!

Intru pentru prima dată pe acest forum pentru a vă adresa o întrebare despre o afecţiune a urechilor (sistemului auditiv). În urmă cu o seară am fost la o petrecere ţinută într-un club. Eu nu am obiceiul de a frecventa cluburile, şi nu sunt "obişnuit" cu muzica la un volum exagerat. După două ore (aprox. ora 00:30) de stat într-un zgomot infernal, mi s-au înfundat urechile, şi abia mai distingeam ceea ce mi se spunea.

La plecare (aprox. ora 1:30), urechile "ţiuiau", dar aproape scăpasem de starea de înfundare. Însă a intervenit o problemă pe care n-am mai întâmpinat-o vreodată. Mi se părea, pur şi simplu, că toată lumea, inclusiv eu însumi, era "ss-ită", peltică. Toţi din jurul meu susţin că mi se pare, şi înclin să îi cred, nu am atât de multe cunoştinţe peltice. Ce se întâmplă?! Deja a trecut o noapte de odihnă deplină, şi problema persistă. Menţionez, dacă este relevant, că nu am consumat alcool în cantităţi mari (un pahar de suc de mere cu vodcă, amestec destul de slab).

V-aş fi recunoscător dacă mi-aţi oferi o sugestie sau chiar o soluţie. Cum pot scăpa de această stare? Mulţumesc anticipat!
3 comentarii
0
17-04-2010, ora 21:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
conteaza starea de sanatate generala ( tensiunea arteriala, Kg in plus.. starea vaselor sangvine, lipsa unor vitamine si minerale)
e o problema de circulatie la nivelul urechii interne. tine uneorio si de sensibilitatea personala.
de exemplu din 10 muncitori la uzina de vagoane.. 9 suporta zgomotul infernal ani de zile.. 1 surzeste in primele 6 luni. !!!
mergi la ORL.. faci o audiograma.. si in functie de rezultat si tensiune arteriala.. o sa se indice un anumit tratament
0
18-04-2010, ora 07:04
DubluVe
Nu este medic/terapeut
DubluVe
Mulţumesc frumos pentru răspunsul prompt! E adevărat, la 1.85m am 93kg, iar tensiunea mai "evadează" din când în când, deşi în medie e 11. Încă mai sper să treacă de la sine, dar vă voi urma sfatul şi voi merge la ORL. Încă o dată mulţumirile mele, o zi plăcută!
0
18-04-2010, ora 08:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
De la sine.. NU trece nimic niciodata.
Bolile, numai se agraveaza.. si patologiile legate de nerv ( auditiv, vizual, olfactiv s.a.).. nu mai pot fi recuperabile dupa 2-3 saptaman, i fiindca nervul mort nu se mai reface !
mergi la ORL..+ modifica stilul de viata ( nu energizante si acidulate. NU carne porc, mezeluri si alte grasimi care se pot depune pe vase.s.a.)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sunetele produse de mâncat reglează cantitatea de alimente consumate
  •