Probleme cu digestia

15-05-2019
Anonim196338
Nu este medic/terapeut
Anonim196338
Buna ziua.Am 19 ani si de aproximativ 9-10 luni ma confrunt cu probleme digestive care consta in diaree(2-3 scaune pe zi), insotita de flatulenta, balonare si dureri abdominale care variaza in intensitate.Am fost la medic si mi a pus diagnosticul de colon iritabil, mi a prescris la inceput normix, un probiotic dispatalin si kebene plus.Am urmat tratamentul 4 luni, timp in care simptomele mele au alternat.Am mai luat ceaiuri de menta si musetel, care m au ajutat.Am si zile in care ma simt bine, nu am nimic si pot sa imi desfasor activitatile zilnice fara probleme, dar si zile in care am diaree sau mai mult scaune pe zi(uneori nu este diaree, ci continutul scaunului este mai apos) insotite de disconfort la nivelul abdomenului.Mentionez ca am renuntat la sucuri, fast food, dulciuri si mancare grasa.Intrebarea mea este daca dumneavoastra credeti ca am colon iritabil sau alta afectiune, pentru ca nu mai stiu ce sa cred.Tind sa cred ca problema mea are legatura cu psihicul pentru ca sunt o persoana emotiva si am avut probleme cu depresia.De asemenea nu am facut niciun test pentru scaun, medicul mi a spus sa fac, dar in aceea perioada eram ocupat si nu am mai stat sa fac.Puteti sa imi recomandati orice, chiar si un tratament minune.De asemenea, am citit despre bicarbonatul de sodiu ca ar fi bun in tratarea colonului iratabil, dneavoastra ce parere aveti?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns si scuzati-ma daca am scris prea mult
2 comentarii
0
24-02-2020, ora 20:06
Catee
Nu este medic/terapeut
Catee
Buna!Du te si investighează te amănunțit.Nu cred in diagnosticul de colon iritabil.Asa mi s a spus si mie si desi am 20 de ani mi s au găsit probleme serioase având aceste simptome.E recomandat sa mergi la un doctor bun care sa iti sugereze analize de sânge, colonoscopie, RMN/CT de abdomen si eventual pelvis.Nu te lasa asa...Ai curaj si descoperă ti problema ! Eu am trecut prin ceva asemănător si stiu cum e.Asta e email ul meu pcatee@yahoo.com.Dacă iti pot sugera ceva, scrie mi aici, vreau sa ajut oamenii care întâmpină astfel de probleme, fiindcă e foarte greu să trăiești cu ele..
0
27-02-2020, ora 18:35
Utilizator7777
Nu este medic/terapeut
Utilizator7777
Fa neaparat examenele coproparazitologice. Sunt sanse foarte mari sa fie din cauza unui Helicobacter Pyroli. Am trecut prin ceva asemanator si la al 4-lea examen am fost depistat pozitiv cu Helicobacter.
Succes !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suplimentarea cu enzime digestive în cazul abuzului alimentar
  • Durerea de burtă
  •