probleme cu dintii din semiportelan
Buna!Tocmai mi-am terminat de pus o lucrare din semiportelan, 7 dinti in fata si pe unul dintre dinti era un defect mai exact era fisurat dar foarte putin, i-am dus la laborator si mi-au zis ca se rezolva.Ieri mi i-a lipit provizoriu si cand am ajuns acasa am vazut ca defapt acolo unde era puscat inca se mai vede urma, pe langa asta pe doi dinti se vad zgarieturi.Nu se vad foarte tare, deci nu asta e problema mie mi-e frica a nu cumva in timp sa se intample ceva cu dintii din cauza acelor zgarieturi.Ca sa fiu mai explicita suprafata dintelui de regula e fina insa la mine se vede foarte putin ca si cum ar fi loviti si sarit smaltul, repet foarte putin, nu e ceva vizibil, doar daca ma uit foarte atent.Se poate strica dintele de la o simpla zgarietura ?ce pot sa fac?nu vreau sa creada stomatologul meu si cel de la laborator ca sunt vreo obsedata sau vreo ticnita care cauta nod in papura, dar am cheltuit multi bani si imi doresc un lucru de calitate si sa nu am probleme cu ei dupa un an.Si inca ceva, se da garantie la dintii din semiportelan si daca da cine garanteaza ptr ei?
2 comentarii
semiportelanul este de fapt un compozit. adica similar cu compozitul din care se fac obturatii, doar ca este realizat in laborator prin procedee tehnice care ii cresc rezistenta comparativ cu materialul pentru plombe (obturatii). totusi acest compozit nu va avea niciodata calitatile mecanice si estetice ale portelanului adevarat, pe care eu personal vi l-as fi recomandat in locul semiportelanului, mai ales ca discutam de dintii din fata.
exista riscul de fractura mai mare decat la portelan, exista posibilitatea sa isi schimbe in timp culoarea, lucru care nu se intampla la portelanul adevarat...
revenind la ceea ce ati observat, fisurile de la nivelul coroanelor, pot fi expresia unor imperfectiuni de laborator, ce pot duce la fractura coroanelor. discutati cu medicul dvs toate aceste aspecte, care nu va fac nici pe departe sa pareti "obsedata", este de datoria lui sa va lamureasca daca aveti motive de ingrijorare sau nu.
garantia de obicei este oferita de medic/cabinet, care la randul sau are o intelegere pentru garantie cu laboratorul. aceste detalii trebuiau discutate cu dvs la inceputul tratamentului, fiecare cabinet are o politica proprie referitor la perioada si conditiile oferirii unei garantii.
exista riscul de fractura mai mare decat la portelan, exista posibilitatea sa isi schimbe in timp culoarea, lucru care nu se intampla la portelanul adevarat...
revenind la ceea ce ati observat, fisurile de la nivelul coroanelor, pot fi expresia unor imperfectiuni de laborator, ce pot duce la fractura coroanelor. discutati cu medicul dvs toate aceste aspecte, care nu va fac nici pe departe sa pareti "obsedata", este de datoria lui sa va lamureasca daca aveti motive de ingrijorare sau nu.
garantia de obicei este oferita de medic/cabinet, care la randul sau are o intelegere pentru garantie cu laboratorul. aceste detalii trebuiau discutate cu dvs la inceputul tratamentului, fiecare cabinet are o politica proprie referitor la perioada si conditiile oferirii unei garantii.
buna!Eu am lucrare de 7 dinti din fata de semiportelan de 3 ani si pana acum estetotul ok.Nu este adevarat ca isi schimba culoarea, cel putin mie nu mi s-a schimbat deloc, nu este nici o diferenta, in ciuda faptului ca sunt fumatoare, consumatoare de cafea, coca cola, etc..In schim o prietena de a mea are o lucrare din portelan si dupa 3 ani s-a ciobit si acum trebuie sa o schimbe din pacate.Portelanul este casant...
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Proteza scheletata probleme
- 2Proteza scheletata, dinti rupti
- 2Proteza scheletata
- 1Proteze fixe pe implanturi dentare
- 2Proteza dentara
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
- 2A treia zi cu proteza superioara totala
- 2Dureri sau disconfort
- 2Ce tip de coroana este potrivit
- 2Edentatie totala sau se pot reconstitui