Probleme cu ficatul sau nu

03-02-2009
PerformerMax
Nu este medic/terapeut
PerformerMax
Buna ziua,
La ultimele analize singura functie fepatica iesita din valorie normale a fost GGT care in loc de 78 este 83 U/L. Ce ar putea insemna acest lucru. Medicul meu internist mi-a zis ca cel mai probabil este de la bila si nu de la ficat. Altrpareri ar mai putea fi. Mentionez ca ALT si AST sunt 40. iar restul de analize chiar ca sunt in limitele mai mult decat ok, inclusiv electroforeza.Eu iau tratament pt HTA cu Atacand si Nebiled...sa fie de la acele pastile?
4 comentarii
0
05-02-2009, ora 09:57
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! GGT este crescuta la o mare parte din pacientii consumatori cronici de alcool;Alte situatii in care GGT creste: afectiuni hepatice( hepatita de diverse etiologii, ciroza, tumori hepatice), colestaza, icter, medicamente hepatotoxice, afectiuni pancreatice( pancreatita, cancer pancreatic), hipertiroidie, infarct miocardic; ar fi bine sa faceti un consult gastroenterologic, o ecografie abdominala( ficat, colecist, cai biliare, pancreas), investigatii sangvine pentru ficat, inclusiv Ag HBs si Ac antiHCV, TSH, T3, T4; Nebiletul nu este hepatotoxic, iar medicamentul Atacand ar putea produce o oarecare afectare hepatica( s-a constat cresterea GPT la unii pacienti tratati cu acest medicament); numai bine
0
05-02-2009, ora 10:59
PerformerMax
Nu este medic/terapeut
PerformerMax
Buna ziua,


Multumesc de raspuns. Analizele pt hepatita A, B si C sunt negative. Alcool beau dar in nici un caz cat sa ma inbolnavesc de la el. De cand am aflat de aceste probleme aproximatic ianuarie 2008 am redus consunul de alcool, o periaoda a fost total dar apoi cam 4-5 luni am mai baut, iarasi numai social.Despre regim ce pot sa zic, acelasi lucru. Ecografia abdominala a iesit ok.
0
05-02-2009, ora 21:47
PerformerMax
Nu este medic/terapeut
PerformerMax
Buna ziua,


Mi-am refacut transaminazele si au iest astfel: ALT 57 U/L (valorile normale ale laboratorului 0-55 U/L) si AST 37, valorile normale ale laboratorului 5-33 U/L.
Avand in vedere ca resul de analize medicale care au de a face cu ficatul au iesit ok care ar fi problema.
0
06-02-2009, ora 17:08
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Ar fi bine sa consultati un medic gastroenterolog ; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  • Moduri în care ne putem distruge ficatul
  • Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.