probleme cu incisivii...coroana sau punte?
am 22 ani toata viata am avut ceva probleme cu calciul, in plus nimeni din familie nu are dinti naturali, e ceva genetic cred. In ultimii ani dintii din fata si maselele au ajuns praf, cioturi, s-au cariat au facut tartru si s-au rup. Am o igena cat de cat buna ma spal zilnic de 2 ori pe dinti folosesc apa de gura, dar nimik singurul efect e ca nu ma dor, am noroc ca am buza de sus mai voluptoasa si nu se vad, insa nu mai pot amana vizita la dentist. Toata gura imi e parf, imi e si rusine de medic si imi e si frica de durere (am avut si intamplari nefericite la dentist) insa trebuie facut ceva cat mai repede. As vrea sa stiu ce se poate face cu cioturile de sus cei 4 dinti din fatza sus (intre canini), caninii insa sunt buni, vreau ceva fix, aspectos cat mai aproape de natural si rezistent. Nu stiu care este diferenta dintre coroana si punte.Va rog sa imi spune-ti ce se poate face si cat m-ar costa lucrarea cu aproximatie din portelean sau acril-metalica, cat dureaza vindecarea gingiei si toata lucrarea cu demersurile necesare sedinte etc. Multumesc astept un raspuns si un strop de incurajare.
1 comentarii
din cate descrieti, cazul dvs necesita un consult amanuntit, o radiografie panoramica ( in care se vad toti dintii), cu evaluare exacta a starii fiecaruia dintre ei in vederea aprecierii numarului de dinti care trebuie extrasi si tipului de tratament pentru cei care pot fi pastrati. aveti nevoie deci de conceperea unui plan de tratament complet, nu este suficient sa va limitati la dintii vizibili, pentru ca aveti nevoie nu numai de o estetica corespunzatoate, dar si de functionalitate ( adica de o masticatie satisfacatoare). si abia la final se poate face o estimare a costurilor unui tratament.
in orice caz toate aceste lucruri trebuie discutate intr-un cabinet stomatologic, in cadrul unui consult la un medic dentist, nu pe internet. daca doriti, va stau la dispozitie, aveti datele mele de contact in profil. o zi buna
in orice caz toate aceste lucruri trebuie discutate intr-un cabinet stomatologic, in cadrul unui consult la un medic dentist, nu pe internet. daca doriti, va stau la dispozitie, aveti datele mele de contact in profil. o zi buna
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Amorteala persistenta la jumatate de barbie dupa implant
- 2Acte primite dupa implanturi dentare?Consult post operator?
- 2Umflatura implant dentar
- 2Puroi implant dentar
- 3Implant
- 2Implant dentar cu aditie de os.
- 1Alternative la sistemul "All-On-X" ?
- 1Adiție de os, am rămas cu obrazul mult mai voluminos!
- 1Despre latimea coroanelor pe implant dentar
- 3Adiție osoasă la aproape 4 ani de la implanturi dentare