Probleme cu mancarea

24-01-2017
Sorinnn
Nu este medic/terapeut
Sorinnn
Buna ziua! Va scriu cu ingrijorare si imi doresc sa mai aflu inca o parere legata de copilul meu.
Fetita mea este nascuta cu 3050g si 51 cm. La varsta de 12 luni si 3 saptamani cantareste 8500g-8600g si masoara 70cm Problema este cu mancarea: nu accepta solidele, piureuri, mancare gatita, fructe.cu greu mananca iaurt, cascaval, uneori cateva felii de portocala si ciorba. Azi am incercat sa ii dau piure de nectarina, care pe la 9 luni ii placea si mai avea putin si o vomita. Bea lapte, mai ales noaptea, in 24 de ore adunandu-se o cantitate de 600-700 ml lapte. Am incercat sa nu ii mai dau in speranta ca va manca solide, insa nu am reusit. Se afla si in perioada eruptiei dentare, o eruptie dureroasa, insa probleme cu mancare sunt mai demult, nu de acum. Este o fetita activa, se tine de mobila si merge pe langa ea, se joaca, nu sta intr-un loc, dar suntem foarte ingrijorati in privinta mancarii. Ni s-a recomandat calciu 10 zile pe luna, fier si WellKid baby. Am inceput sa i le dam de cateva zile. Ce sa facem?
Va multumesc!
2 comentarii
0
25-01-2017, ora 10:16
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
La varsta de 1an si aproape 1 luna fetita dumneavoastra are un deficit ponderal, raportat la greutatea de la nastere, de aproximativ 600 g. Avand in vedere si perioada de eruptie dentara prin care trece si, pe care unii copilasi o suporta greu, nu trebuie sa va faceti griji, va recupera aceasta mica diferenta de greutate.
V-as recomanda ca, in ciuda vremii friguroase, sa o scoateti din casa mai des, pe perioade scurte.
0
27-01-2017, ora 11:31
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Aveti aici cateva articole pe care le puteti consulta pentru a afla mai multe despre situatia in care va aflati, neajunsurile, dar si posibile solutii la aceste dificultati:
- http://www.la-pediatru.ro/info/diversificarea-intre-8-si-12-luni
- http://www.la-pediatru.ro/info/mofturi-la-masa
- http://www.la-pediatru.ro/info/influenta-parintilor-asupra-comportamentului-alimentar-la-copii

Avand in vedere ca ea a ramas activa, iar starea generala este una buna, cel mai probabil nu trebuie sa va faceti griji, dupa cum a mentionat si dna. dr. Vitan, iar suplimentele nutritionale vor putea compensa aportul alimentar probabil insuficient din aceasta etapa.

Este important sa cunoasteti cat mai multe despre situatia cu care va confruntati pentru a va adapta comportamentul in folosul fetitei. Este foarte important sa reduceti din anxietatea dvs. ce poate influenta implicit comportamentul alimentar al copilului.

Multa sanatate si rabdare cu micuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul