Probleme de erectie de moment sau definitiv?

17-01-2023
DANIEL SAN 73
Nu este medic/terapeut
DANIEL SAN 73
Ma numesc Daniel, am 49 de ani, de profesie inginer de foraj si actualmente pesionar invaliditate gradul 2.
Problema mea incepe in septembrie 2017 cand am avut un accident vascular ischemic, actualmente recuperat si stabil.Am stat 12 zile in spital dupa care m-am externat si in tot acest interval nu am avut nici o erectie si ajungind acasa i-am spus sotiei mele( de profesie asitent medical generalist), care mi-a spus ca este ceva normal si sa stau linistit sa ma odihnesc ca este din cauza avc si aceasta problema cu timpul va diparea. Au trecut ceva luni si aveam erectii slabe neputindu-se termina cu act sexual.Dupa un an am avut erectii mai bune unele terminindu-se oarecum bine.Intre timp am inceput sa ma ingras ajungind la 157kg prin 2021 acum am 142kg si sunt in regresO alta problema care a aparut dupa avc, de fapt cred ca asta a generat avc-ul este o APNEE DE SOMN OBSTRUCTIVA, ceea ce afacut ca organismul meu sa fie din nou forte obosit si slabit.Am fost la medic, mi-am cumparat aparat de respirat si dupa o perioada am inceput sa dorm mai bine odata cu schimbarea saltelei de pat cu una ortopedica.Dupa primul an cand va spuneam ca incepusem sa am ceva erectii mai bune i-am spus sotiei mele care spunindu-mi ca are probleme jos si face tratament si doctorul ia sugerat sa nu faca sex avand o leziune., fapt ceea ce ma facut sa dau la o parte problemele cu sexul sau sa le uit, mai ma masturbam noaptea singur in pat cateodata dar si atuncea erectia era slaba.Acum sotia mea si-a revenit eu cat de cat mi-am revenit si am vrut sa facem dragoste si nu am putut sub nicio forma sa am erectie. Au inceput problemele acuzandu-ma ca nu o mai iubesc si amenintanu-ma ca daca nu-mi rezolv problema ea ma paraseste.I-am explicat ca sunt probleme din cauza bolilor, a avc-ului, apneei de somn (care nu este de tot tratata pina cand nu slabesc sub 100kg), din cauza greutatii dar se pot face tratamente.M-ia sugerat sa mergem la la un psiholog deoarece problema mea este din creier si nu din penis.INTREBARI:
1.Poate rezolva un psiholog probleme de genul acesta?
2.Exista tratament( de orice natura) pentru aceste cazuri?
3.Problema mea este temporara din cauza bolilor sau definitiva?, am inceput sa slabesc am 140kg si continui dieta si antrenamentul..
3 comentarii
0
17-01-2023, ora 01:09
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
1. Nu. Decat daca poate sa va unga cu uleiuri miraculoase si sa va provoace o erectie care sa tina pana ajungeti acasa. In rest, ar fi bani dati degeaba.

2. Da. Dar trebuie sa gasiti un medic competent pentru a va putea ajuta, un endocrinolog cel mai probabil, dar cel mai bine e sa vorbiti cu medicul de familie.

3. Nu prea ar putea nimeni sa va spuna, trebuie sa mergeti si sa vedeti exact despre ce este vorba, dar in principiu ar trebui sa fie tratabila daca dati de cine trebuie sa va ajute.
0
17-01-2023, ora 20:42
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Prima problema sa slabiti la 80 kg, problema cu psihiatru mai putin , nu e de la aceasta ci de la medicamentele care le aveti, cititi prospectele ca toate au rectii adverse si veti constata ca si inpotenta.
A doua problema sa mergeti la un UROLOG care va va trata de aceasta disfunctie care e normala, va va da probabil sindelafil pastila ptr potenta. Trebue tratata o prostatita pe care o aveti si din aceasta cauza aveti disfunctia.
Daca nu aveti intelegere din partea sotiei e rau.
Nu se va rezolva problemele pina nu slabiti, probabil si avc a aparut din cauza obezitatii si din pacate nu se va rezolva, trebue sa va obisnuiti.

Va trimit un mesaj p.
0
18-01-2023, ora 15:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Aveti o combinatie de probleme care creeaza si simptome diverse. Erectia, respectiv capacitatea de a sustine un act sexual satisfacator, inseamna o multime de procese si implica toate sistemele organismului. La dumneavoastra toate aceste sisteme sunt afectate, ceea ce inseamna ca problema principala este una organica, dar care este compusa din mai multe parti: AVC, greutatea, sistemul, hormonal etc.
Apoi, este foarte probabil ca pentru a reduce riscul de AVC aveti tratament hipertensiv ceea ce duce la pierderea erectiei.

Dupa ce va ocupati de problemele generale: scaderea in greutate, refacerea echilibrului hormonal, ceva sport/miscare, desigur, in limitele recomandate de catre specialisti, puteti aborda si problema sexuala. Exista tratamente care pot ajuta, altele decat celebra viagra si celelalte.

Un psiho-sexolog cu experienta poate ajuta, pentru ca, in afara partii organice, un barbat care pierde erectia va dezvolta o multime de simptome psiho-emotionale: anxietate de performanta, respectiv teama de esec, stari depresive etc.

De obicei succesul cel mai mare in astfel de situatii este ceea ce se numeste abordare multidisciplinara:
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul