Probleme digestive?

31-07-2008
felicia2
Nu este medic/terapeut
felicia2
De catena luni ma confrunt cu o problema: diaree in sensul ca ce macam era eliminat in cca 10 minute, febra in zona abdominala, intestine dureroase si bolboroseala intestinelor.
Impacientata de asta dar si de faptul ca eu am avut in trecut o operatie de colecist cu eliminarea unei pietre de 3 cm m-am prezentat la un medic care in urma unei ecografii mi-a spus ca este posibil sa am pancreatita intrucat suprafata acestuia este neomogena recomandandu-mi si un set de analize precum si tratament cu mezyn forte. Precizez ca am 40 de ani.
Dupa ce am citit pe net despre aceasta boala, fara sa astept rezultatul m-am prezentat la un alt medic care mi-a spus ca totul este generat de o problema de natra psihica in sensul ca sunt foarte stresata si speriata de ceva care mi-a generat reactia diareica punandu-mi diagnosticul de colon iritabil.
Asistenta medicala care mi-a recoltat sangele pt analize mi-a propus ca pe langa analizele recomandate sa faca si testul de giardia test care este pozitiv iar rezultatul analizelor este urmatorul:

Rez. Val referinta
WBC - 7.55 [ 10 ^3/uL].(4.00 - 11.00);
RBC - 4.65 [10 ^6/uL].(3.79 - 5.87);
HGB - 14.1 [g/dL].(11.7 - 17.7);
HCT - 39.7 [%].(35.0 - 52.0);
MCV - 85.4 [fL].(80.5 - 100.0);
MCH - 30.3 [pg].(28.2 - 32.2);
MCHC - 35.5 [g/dl].(31.7 - 35.7);
PLT - 373 [10^3uL].(150 - 450);
RDW-SD - 37.8 [fL].(37.0 - 54.0);
RDW-CV - 12.5 [%].(11.5 - 14.5);
PDW - 11.6 [fL].(0.0 - 99, 9);
MPV - 10.0 [fL].(7.3 - 11.8);
P-LCR - 25.3 [%].(13.0 - 43.0);
PCT - 0, 37 (+) [%].(0.17 - 0.35);
NEUT - 5.40 [ 10 ^3/uL] 71.5 [%].(2.00 - 10.00);
LYMPH - 1.45 (-) [ 10 ^3/uL] 19.2 [%].(1.50 -4.50);
MONO - 0.58 [ 10 ^3/uL] 7.7 [%].(0.20 - 1.00);
EO - 0.07[ 10 ^3/uL] 0.9 [%].(0.00 - 0.70);
BASO - 0.05 [ 10 ^3/uL] 0.7 [%].(0.00 - 0.20);

_Test_rez._unit._range_
AST- 33 U/L.( 0 37)
AMILAZA - 67 U/L.(0 100)
GGT- 12 U/L.(7 - 50)
ALP- 71 U/L.(40 - 129)
ALT- 52 H U/L.(0 - 41)

_

URISyS1100 URINALYSIS

SG 1.020
ph 5
LEU - 25.(leu/uL)
NIT - neg
PRO - neg
GLU - norm
KET - neg
UBG norm
BIL - 1.mg/dL
ERY - neg
_

VSH 8 mm/h

Deci va rog sa-mi interpretati rezultatele pentru ca cei doi medici la care am fost isi mentin opiniile initiale iar eu nu stiu ce sa mai inteleg.

Multumesc mult!
3 comentarii
0
31-07-2008, ora 00:00
Raluca
Nu este medic/terapeut
Raluca
Buna ziua, si eu am aceeasi problema ca si dvs. si mai cunosc pe cineva tot de pe acest site care se confrunta cu aceste probleme.intr-adevar totul este legata de operatia de colecist si se intampla ca 10% din persoanele operate sa aiba acest sindrom postcolecistectomie.este o chestiune de timp pentru ca organismul sa se adapteze si sa se sincronizeze in urma rezectiei colecistului. Si eu am fost la mai multi medici gastroenterologi si am facut toate analizele posibile.(mai am endoscopia si colonoscopia ca sa fie complete) si totul este normal.mai multe detalii daca doriti, le putem discuta pe mess. id-ul meu este ralucucica2000.
0
02-08-2008, ora 00:00
felicia2
Nu este medic/terapeut
felicia2
Operatia de colecist am facut-o in ianuarie 2003 deci nu se pune problema unei perioade de adaptari.
Doresc punctul de vedere al unui specialist, am vazut in rezultatele analizelor unele neconcordante de pilda:
PCT marit, LYMPH mic, ALT peste limita iar la urina Leu si Bil deci ce poate insemna asta?
Sunt reactii la faptul ca am giardia? Am probleme cu colonul sau pancreatita. Sunt doi medici cu opinii diferite. Nu stiu ce sa cred.
0
19-03-2009, ora 08:18
agfd
Nu este medic/terapeut
agfd
Buna! Si eu am probleme similare. Am 42 ani si mentionez ca acum 12 ani am facut operatie de colecist. Piatra de 2, 8 cm iar in prezent analize perfecte.Stare de sanatate jalnica: scaune multe zi de zi si de multi ani cu episoade mai acute la stress si oboseala.Giardia prezenta si probleme genitale.Ba, se mai instaleaza si menopauza.Astfel incat sunt speriata de avalansa de probleme.Va doresc sanatate pentru ca medicii sunt si ei limitati uneori.As vrea sa cred ca exista o rezolvare- dar dupa ce m-au consultat diferiti medici nadejdea mi-a ramas in Dumnezeu.
Adaugă un comentariu / răspuns

13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
04-09-2020, ora 14:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Masca Respiratorie KN95

Evită măștile neconforme
Masca KN95 de la Manasana a fost evaluată și testată de peste 50 de medici, poze și concluziile acestora le găsești aici.
14-09-2020, ora 13:40
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Melilax
O microclismă inovatoare pe bază de miere
Melilax de la Aboca, printr-o acțiune de evacuare, induce un stimul non-agresiv de activare a defecației, la care se adaugă o importantă acțiune protectoare asupra mucoasei rectale. Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Consumul cronic de alcool inhibă absorbția unor vitamine esențiale
  • Diareea bebelușului
  • Diareea cronică
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.