probleme dupa 1 an de la inserarea implantului dentar

23-12-2010
illyana
Nu este medic/terapeut
illyana
In urma cu an, la varsta de 29 de ani am suferit o operatie pentru inserarea unui implant dentar. Totul a decurs normal: interventia, vindecarea, perioada de oseointegrare (6 luni), apoi lucrarea protetica pentru coronita (aspectu coronitei cam inestetic si pozitionata cam sus fata de ceilalti dinti), nicio problema.
Insa, acum cateva saptamani am facut un abces la maseaua implantata (a debutat cu un miros neplacut la nivelul gingiei impantului, apoi s-a inflamat si a aparut abcesul, iar cand apasam pe gingie iesea infectie). Am mers la stomatologul care a efectuat implantul, mi- a facut cred, un drenaj si a zis ca nu am motive de ingrijorare si ca nu este nevoie sa iau tratament cu antibiotice. Vreo doua zile situatia se mai ameliorase, apoi iar au aparut problemele (a colectat din nou). Am mers iar la stomatolog si mi-a facut alt drenaj si mi-a zis sa masez gingia din cand in cand.
Acum nu mai simt sa fie inflamata gingia si nici o umflatura, decat uneori acel miros neplacut si uneori eliminarea de infectie cand apas gingia. De asemenea cred k mi s-a retras si un pic gingia. Vazand toate acestea imi fac griji ca voi pierde implantul (nu mai zic de partea financiara) cu toate ca medicul mi-a zis sa nu ma ingrijorez, sau poate ma duce cu vorba. Ma gandesc ca nu este vorba de o respingere a implantului de catre organism dupa o perioada de un an, mai ales ca in primele 6 luni de la inserare nu am avut nicio problema. Ce este de facut? Ce sa ii mai zic medicului daca voi avea probleme din nou, poate se mai poate face ceva pana sa nu fie prea tarziu? Ma gandesc acum k in spatiu creat dintre coronita si gingie mi se vor aduna si mai multe bacterii si rezultatul nu va fi unul bun. Sa cer parerea unui alt medic implantolog?

Va multumesc!
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 23:22
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este important să discutați această problemă cu medicul dumneavoastră implantolog și să solicitați o evaluare suplimentară a implantului. În cazul în care medicul consideră că este necesar, poate fi efectuat un CT dentar pentru a evalua starea implantului și a determina cauza abcesului. Este posibil ca problema să fie legată de poziția coronitei, ceea ce poate provoca acumularea de bacterii și inflamație în jurul implantului. În cazul în care medicul dvs. consideră că există o problemă cu implantul, ar putea fi necesar să se efectueze o intervenție chirurgicală pentru a remedia situația sau să se îndepărteze implantul. Este întotdeauna o idee bună să solicitați o a doua opinie de la un alt medic implantolog pentru a fi sigur că decizia luată este cea mai bună pentru dvs. și starea dumneavoastră dentară.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul