Probleme gastro baiat 7 ani

31-03-2011
rosehusky
Nu este medic/terapeut
rosehusky
Buna ziua, incerc sa gasesc o solutie pentru o afectiune a unui baietel de 7-8 ani. Mai exact, cu vreo 3-4 ani in urma a inceput sa faca frecvent diaree care ulterior a inceput sa prezinte si firisoare de sange. Copilul se plangea de dureri de burtica. Am mers pe la mai multi medici din Romania - Suceava, Iasi, Cluj, Bucuresti. Acestia ne-au prescris mai multe tratamente (cel la care a dat rezultate cele mai bune a fost bazat pe ecoflorina, un produs care nu se mai gaseste de ceva timp in Romania) precum si regim alimentar. Diagnosticul a fost ceva asemanator colonului iritabil. O perioada a mers bine si am inceput sa-i diversificam alimentatia, care era foarte saracacioasa - orez fiert, branza, gratar de pui si cam atat. Pe la sfarsitul anului 2010 a facut o noua criza de diaree, cu dureri de burtica si cu firisoare de sange in scaun. Ne-am speriat si l-am trecut din nou la regim alimentar drastic.
Intrebarea mea, ca sa ajung la scopul subiectului, este daca stie cineva sau ar putea sa-mi recomande un medic sau o clinica undeva in strainatate unde sa mergem sa facem niste analize mai complexe. Baietelul e deja foarte speriat de colonoscopie si toata gama de investigatii care se fac la noi in tara si de aceea am dori sa mergem cu el in strainatate, poate acolo gasim alt fel de specialisti si alte tipuri de analize si poate si un tratament care sa dea rezultate si care sa-i permita sa aiba o alimentatie normala.
Va multumesc anticipat!
14 comentarii
0
31-03-2011, ora 19:53
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
la psiholog ati fost?Colonul iritabil este o afectiune psihosomatica Incepeti o psihoterapie
0
01-04-2011, ora 14:58
rosehusky
Nu este medic/terapeut
rosehusky
Am fost si la psiholog. Nu s-a depistat nici un eveniment traumatizant care sa-i fi putut provoca simptomele de care am pomenit. Revin cu rugamintea pentru cei care doresc sa-mi recomande un medic, sau clinica in strainatate, pentru niste investigatii complete si eventual un tratament adecvat. Diagnosticul de colon iritabil am observat ca este la moda acum in Romania in multe dintre fisele de consultatie si de aceea as dori sa ma indrept catre strainatate.
Multumesc anticipat!
0
02-04-2011, ora 01:06
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Din nefericire cu o adresa utila din strainatate nu va pot ajuta. Nu stiu de unde sunteti insa Clinica de Pediatrie II din Cj are si profil de gastroenterologie pediatrica. As putea sa va ajut cu un nume de medic de acolo(daca va intereseaza trimite-mi un mail, dar anuntati-ma aici si va voi raspunde, privatul de aici nu prea stiu cum functioneaza); in cazul copilului d-voastra s-ar impune o colonoscopie, desi va este groaza atat d-voastra cat si copilului, ea se poate face sub anestezie in cadrul Clinicii Medicala III. Este exclus un sdr de intestin iritabil atata timp cat el a prezentat si sange in scaun, diagonostice prezumtive v-as putea da insa nu cred ca va ajuta cu nimic, in afara de niste investigatii complete.

Sanatate.
0
02-04-2011, ora 19:43
rosehusky
Nu este medic/terapeut
rosehusky
Multumesc foarte mult "Albastru44a". -* V-as ruga daca se poate sa-mi oferiti mai multe detalii. Dar pe la inceputul simptomelor am facut si colonoscopie, de aceea ziceam ca ii este foarte frica acum. I-am facut-o la Bucuresti, la Alexandrescu, da' ce sa zic, incercam si la Cj.
Multumesc inca o data!


(*modificat de admin)
0
02-04-2011, ora 20:21
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Buna seara. Poate ati auzit de domnul doctor Marcel Tantau. Daca nu dati un search pe Google. E unul dintre cei mai buni medici din tara la ora actuala. Anul trecut si-a deschis un Centrul Medical de Gastroenterologie, Hepatologie si Endoscopie Digestiva cu aparatura de ultima generatie. Adresa este : Strada Traian Mosoiu nr 38A telefon 0264.598.465, Cluj Napoca. Multa sanatate.
0
03-04-2011, ora 12:04
rosehusky
Nu este medic/terapeut
rosehusky
Multumesc "Bestiutza23", o sa incercam iarasi Clujul.
0
03-04-2011, ora 14:04
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Doamne ajuta sa fie bine si sa va rezolvati problemele.Te rog sa ne tii la curent cu evolutia lucrurilor.Multa sanatate
0
03-04-2011, ora 20:49
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
La dr Tantau ma refeream si eu, insa din cate stiu eu nu face colonoscopii la copii la privat ci doar in clinica, asadar ar trebui internat intr-un serviciu de pediatrie si apoi se ia legatura cu el.
Pentru pediatrie va recomand Pediatrie II pe d-l prof Miu sau dr Serban Daniela.

Sanatate.
0
03-04-2011, ora 22:25
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Eu nu stiu sigur daca face sau nu face colonoscopii la copii la privat..cert este ca poate sa sune la acel numar de telefon si sa ceara mai multe informatii.Daca este interesata pot sa ii dau si numarul de telefon privat al domnului doctor si astfel sa vorbeasca cu el direct.
0
04-04-2011, ora 10:15
rosehusky
Nu este medic/terapeut
rosehusky
Da "Bestiutza23", daca poti te rog sa-mi dai si numarul de telefon al doctorului. Multumesc anticipat!
0
04-04-2011, ora 23:45
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Poate ar fi bine sa luati in calcul si boala celiaca...Am avut ceva asemanator acum 9 ani si abia dupa 2 ani de investigatii, mi-a fost in sfarsit depistata de Prof.Dr.Oproiu la Bucuresti
Sanatate
0
05-04-2011, ora 09:07
rosehusky
Nu este medic/terapeut
rosehusky
"stelutademare": nu prea stiu ce sa zic. Am dat o cautare pe google cu "boala celiaca" si am citit descrierea, simptomele, manifestarile. Nu prea seamana. Nu sunt specialist, dar scria ca aceasta afectiune este localizata la nivelul intestinului subtire, absorbtia se face defectuos ceea ce duce la o slabire generalizata. La noi nu prea e cazul, baietelul ar manca de toate (numai sa-i dam noi, ceea ce nu se poate pentru ca ne e frica sa nu-i declansam o alta criza). Multumesc de sugestie, asteptam sa vedem cum mai evolueaza. Acu' e ocupat baietelul cu scoala (invata foarte bine, e la clasa I, ii place, are colegi etc) si criza din decembrie 2010 pare sa se fi calmat. Asteptam vacanta, intre timp ne interesam unde am putea sa-i facem niste investigatii serioase, cu tehnica moderna si care sa nu fie atat de traumatizante.
Multumesc inca o data!
0
05-04-2011, ora 20:44
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
rosehusky ti-am trimis un mesaj privat !!!
0
11-08-2017, ora 19:18
george_ban
Nu este medic/terapeut
george_ban
Buna ziua. Avem si noi un caz asemanator cu al baietelului dumneavostra. Ne puteti ajuta si pe noi cu mai multe sfaturi? Ati identificat cauza? Ce medic ne recomandati si noua? Este vorba de o fetita de 4 ani jumatate. Multumim anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar frisoanele?
  • Diareea bebelușului
  • Descoperirea virusului ce determină sindromul diareic la copil
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  •