probleme gat de 3 saptamani

10-12-2010
aleecs
Nu este medic/terapeut
aleecs
Totul a inceput acum 4 saptamani dupa o ora de sport. Am alergat mult si am simtit o epuizare mam oprit, mam dus acasa am dormit 3 ore dupa-masa, dupa aceea a inceput cosmarul. Mam trezit foarte obosit, pulsul foarte ridicat si tensiunea la fel. A doua zi la fel numai ca dimineata am avut neplacerea de a scuipa saliva cu ceva sange in ea( nu mult), iar asta s-a repetat 2 saptamani aproape in fiecare zi, in special la schimbarea pozitie si la efort. Dupa 2 saptamani, in care am viziatat cardiologul, medicul de familie si pneumologul, am primit tratament cu antibiotic. S-a simtit o ameliorare din punct de vedere a starii de oboseala insa dupa ce am terminat tratamentul pulsul ridicat a continuat sa ma streseze. In tot timpul acelor sangerari mici din gat am simtit in special dimineata o usturime dare pe parcursul zile disparea.Dupa acele 2 saptamani am fost la ORL-ist, care sa uitat in faringe si mia spus ca am " Faringita laterala" afirmand ca am faringele sensibilizat, si mia recomandat TAROSIN. 6 pastile/zi timp de 14 zile. Am facut tratamentul 10 zile doar, crezand ca sia facut efectul deoarece a 2-a zi dupa ce am luat TAROSIN nu am mai avut senzatia aceea de sange in gat. Problema care am resimtit-o in ultimele 2 saptamani a fost aceea ca am avut palpitatii si dureri de cap si de ceafa, nu foarte puternice dar deranjante. Acum nu stiu ce sa mai fac, la ce doctor sa mai merg.( Precizez ca sufar de stari de anxietate, uneori ma panichez foarte usor). Astept un sfat. Va multumesc frumos!
9 comentarii
0
10-12-2010, ora 12:48
aleecs
Nu este medic/terapeut
aleecs
Si tin sa precizez ca toata aceasta perioada, nu am avut probleme la inghitire, am mancat normal.
0
10-12-2010, ora 12:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa faci ingestigatii la Gastrologie ( tranzit baritat sau endoscopie)
0
10-12-2010, ora 13:15
aleecs
Nu este medic/terapeut
aleecs
O sa incerc sa fac aceasta investigatie. In orice caz, am avut pofta de mancare, iar scaunul a fost perfect normal, nu mas fi gandit ca ar fi ceva la intestin.
Mai am o intrebare: acest puls mare, nu poate datora unei lipse de Calciu sau de Vitamina D? inclusiv acea sensibilizare a faringelui.
Zilele acestea trebuie sa imi fac si analize Ca, Mg, Fe si de coagulare, recomandate de medicul ORL-ist la care am fost ( Enrico Metaxa). Am observat ca si dumneavoastra sunteti medic ORL-ist, deci cred ca voi urma sfatul dumneavoastra. Trebuie sa va spun ca am gasit atatea lucruri pe internetul acesta ca mam speriat foarte tare, uneori mam simtit mai rau de la frica decat din cauza bolii, uneori apeland la distonocalm.
0
13-12-2010, ora 16:37
aleecs
Nu este medic/terapeut
aleecs
Astazi am fost la medicul de familie, special pentru a-l ruga sa-mi dea un sfat pt pulsul marit pe care il am de 4 saptamani incoace, dar si pentru faptul ca de 4 zile, de cand am inceput sa ma gandesc ca as avea ceva in gura, miau aparut afte, si azi dimineata am avut senzatia de limba arsa si inca mai am dar mai putin..si nu imi amintesc sa fi consumat ceva fierbinte..
Astept un sfat va rog frumos:( imi este frica sa nu am ceva grav la gura..cu toate ca am 18 ani si nu ar trebui mai ales ca nu fumez..
0
13-12-2010, ora 22:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la gastrologie ai fost?
0
14-12-2010, ora 19:23
aleecs
Nu este medic/terapeut
aleecs
nu, nu am apucat inca sa merg. nu prea am timp din cauza scolii..insa am fost ieri la doctorul de familie si am o afta bucala. Azi miau aparut si niste bubite cu lichid in ele pe cerul gurii, una dintre ele sa si spart intre timp. si iau Glicerina Boraxata..
In legatura cu pulsul, momentan iau propanolol 10 mg 1 pastila / zi si ma simt bine am pulsul normal ( intre 70 si 80 bpm).
0
14-12-2010, ora 20:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca o sa te tratezi pe bucati.. fiecare organ in parte.. n.o sa obtii vindecarea.
totul porneste de la tractul digestiv. daca rezolvi problema gastrica si alimentatia + digestia vor fi de calitate. organizmul isi asimileaza toate substantele necesare pentru autovindecare a altor simptome.. care acum le consideri boli separate ( aftele, tahicardia..s.a). defapt ele fiind niste simptome a aceleiasi probleme generale !
0
20-12-2010, ora 21:15
aleecs
Nu este medic/terapeut
aleecs
da, va dau dreptate..Vad ca mama nu vrea sa ma inteleaga, si zice ca nu am problema gastrica, deci inca nu am reusit sa merg la gastrologie, in schimb am facut niste analize, Calciul Ionic si Seric miau iesit sub limita, cel ionic fiind mult sub limita. Fierul este in limite normale, coagularea este buna iar VSH-ul la 1/2h este de 2 incadranduse in limita, insa la la 1 h este de 5 si este putin sub limita. Sper sa merg si la gastrologie, chiar daca imi este frica de endoscopie, dar in cel mai rau caz macar sa merg sa ma vada un medic sa-mi zica ceva.
0
20-12-2010, ora 22:40
aleecs
Nu este medic/terapeut
aleecs
Afta bucala sa vindecat, insa acuma am un gust neplacut in gat cand inghit in sec doar.si parca fac o legatura intre toate si imi dau seama ca ati avut dreptate de prima oara si e posibil sa fie ceva la digestie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipotensiunea
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Măsurarea pulsului
  • Ritmul cardiac în timpul antrenamentelor fizice
  • Tensiunea arterială înregistrează un declin cu 14-18 ani înainte de finalul vieții
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  •