Probleme Hemoroizi

26-11-2016
Radu0180
Nu este medic/terapeut
Radu0180
Buna ziua.
Am si eu o intrebare legata de o problema aparuta in vara asta si anume : de citeva luni am avut episoade sporadice de singe in scaun, de culore rosu aprins ; apareau de obicei cind faceam efort excesiv sau eram exagerat de stresat (am 36 de ani cam 1.87 si 112 kg, incerc sa fac sport de citeva ori pe saptamina ) in perioada respectiva am avut un program foarte incarcat, am mincat neregulat, cam multe prajeli plus program de munca de 12 ore.
Am fost la medicul de familie si am luat supozitoare carpicon cam 2 saptamini dimineata si seara, o periaoda a fost ok, nu am avut probleme, dar de doua saptamini iar am avut reprize de singerare, acum iau cicatridina dupozitoare si mi sa recomandat sa iau detralex pentru intarire vaselor capilare, trebuie sa mentionez ca nu am dureri la scaun, doar acea singerare ce se produce dupa defecatie.
Momentan incerc sa am o dieta echilibrata, sa nu ma constip, dar problema mea este ca de fiecare data cind fac efort mai substantial mi se declanseaza iar aceasta singerare.
Pot sa continui sa iau cicatridina si sa incep un tratament cu Detralex ? exista interactiuni intre cele doua? sau recomandati altceva ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns !
3 comentarii
0
27-11-2016, ora 05:51
florinexu
Nu este medic/terapeut
florinexu
Trebuie consultat un medic de specialitate.
Nu sunt medic insa pot sa-ti dau niste sfaturi cum am scapat de problema cu constipatia.
Cauza constipatiei este consumul putin de lichide si de alimente fara fibra. Alimentele consumate cand ajung in zona colonului transversal si descedent, are loc o absortie puternica de lichide din materialul ramas iar daca nu consumam destule lichide, apare constipatia. Dupa constipatie, datorita efortului care il depunem pentru eliminarea "scaunului" apar hemoroizii. Cand am fost constipat am facut 2-3 clisme ( cu ceai de salvie) si am scapat. Insa nu trebuie facute clisme tot timpul ptr ca se distruge flora intestinala, astfel incat trebuie eliminata cauza constipatiei.
Apa plata minim 2 litri pe zi (nu coca cola, pepsi, bere, etc...) si mancare cu multe fibre (nu cartofi prajiti, paine alba, branza, etc..insa amestecate cu salate se pot consuma si aceste produse dar pana vei invata, o perioada ar trebui facuta o pauza), cereale cu iaurt (nu mult timp), paine graham cu tarate, legume, fructe, seminte de migdale, dovleac si mancarurile gatite (ciorbe, etc) care iti plac, pentru ca enzimele din stomacul tau s-au format conform genului tau mancare ca sa ai o digestie buna.
Alimentele care nu au fibra stagneaza in colon deoarece peristaltismul nu le poate impinge insa daca introducem si alimente cu fibra vor fi impinse odata cu celelalte.

Sper sa-ti fie de folos raspunsul meu.
0
29-11-2016, ora 09:11
Radu0180
Nu este medic/terapeut
Radu0180
Mulțumesc de sfat, cum spuneam acum încerc sa maninc echilibrat, ciorbe și supe mai mult ca înainte, și sa evit prăjelile.Am să merg la un specialist sa vad o părere profesională.
0
09-12-2016, ora 21:30
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna seara, in cazul in care este sange in scaun (rectoragii) recomandarile actuale includ efectuarea unei recto-sigmoidoscopii flexibile sau a unei colonoscopii totale in functie de elementele clinice si biologice asociate precum si de factorii de risc pe care ii prezentati. In asteptare va recomand o dieta bogata in fibre alimetare pentru evitarea constipatiei. Cremele cu administrare topica pot fi de folos daca sursa sangerarii este reprezentata de hemoroizi sau de fisuri anale.Conduita adecvata trebuie stabilita de un medic gastroenterolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •