Probleme medicale-nu raman insarcinata

29-06-2009
rruxxy
Nu este medic/terapeut
rruxxy
Am 26 de ani si am luat anticonceptionale 4 ani si in urma cu 1 an le-am lasat ptr ca vreau un copil. De atunci mi-a venit ciclul la 3 4 luni. Am fost la medicul meu ginecolog si mi-a dat sa fac dozari hormonale in urma carora mi-a spus ca am deficit de progesteron si mi-a dat Arefam si vit E din ziua 16 pana in 25. In uram arefamului imi vine ciclul lunar dar tot nu raman insarcinata sotul si-a facut spermograma si este ok. De 6 luni imi iau temperatura bazala care mi-a aratat cresterea in fiecrae luna dar de ceva vreme mi-am dat seama ca temperatura creste doar dupa ce incep arefamul. Am citit ca progesteronul poate creste artificial temperatura asa ca se pare ca nu am ovulatie. Luna asta fac si teste dar pana acum nimic. Saptamana viitoare voi merge la endocrinolog sa vad ce am de facut mai departe. Desi nu ma pricep rezultatele analizelor nu sunt ok: TSH -2.01 Prolactina -33.89 LH- 12.89 FSH 5.53 Testosteron- 0 75 FT3- 3 35 FT4- 1 25 Va rog ajutati-ma cu un sfat ptr ca nu stiu incotro sa o iau imi doresc enorm de mult un copil.
1 comentarii
0
20-07-2009, ora 18:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pentru facut copii, ar fi fost preferabil sa nu luati anticonceptionale orale, care dau atat de des sterilitate. Ar fi bine sa va opriti macar acum din luat hormoni si sa incercati un tratament naturist, preferabil o combinatie de homeopatie si acupunctura.
Adaugă un comentariu / răspuns

12-02-2026, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul