Probleme ochelari !

25-03-2016
Teddy9812
Nu este medic/terapeut
Teddy9812
Astazi a fost prima zi cand am inceput sa port ochelari, toate bune si frumoase pana cand am observat ca imaginea este putin stramba, adica suprafetele care ar trebui sa fie drepte sunt inclinate in sus spre dreapta. Pe langa asta dupa o zi de purtat ma doare capul destul de rau. Mentionez ca acestea sunt dioptriile si reultatul de la control :
OD: SF -1, 25 CYL -0, 50 AX 48 GRADE SI OS: SF -0, 50 CYL -0, 50 AX 163 GRADE SI D.P 69. M-am gandit ca e posibil sa am nevoie de o perioada de acomodare dar imaginea, ma gandesc ca nu ar trebui sa fie distorsionata. Astept raspunsurile voastre. Multumesc anticipat !
3 comentarii
0
25-03-2016, ora 21:34
Dr. Cristescu Razvan
Oftalmologie, Ploiesti
Dr. Cristescu Razvan
Probabil n-ați mai avut dioptrii cilindrice, ar trebui sa va obișnuiți in 5-6 zile.
0
07-04-2016, ora 23:28
danielabbn
Nu este medic/terapeut
danielabbn
Buna seara. Am dat comanda astazi de ochelari la un magazine de specialitate. Am ales o rama pentru care mi s-a explicat ca se poate folosi pentru distanta pupilara minima de 62 mm iar eu aveam trecut pe reteta 59 mm. mi sa comunicat ca o diferenta de 2-3 mm pentru distanta pupilara este acceptata, astfel incat pot opta pentru acea rama si cu lentile de 65. Am dioptrii OS +1.25, OD +0.50 si un comentariu OS reactioneaza foarte greu la stimuli ( a fost cu strabism corectat prin exercitii.) Ce ma facut sa ajung pe acest forum este distanta pupilara despre care mi s-a comunicat ca se accepta cu diferenta de 2-3 mm. Asa este ? Ma pot astepta sa am dificultati cu acesti ochelari ? port din copilarie ochelari si niciodata nu am avut nevoie sa ma "adaptez" la vreo pereche, toate au fost ok din prima, dar nu tin minte sa fi fost vreodata diferente la distanta pupilara intre reteta si produsul finit. Ori nu mi s-au mai comunicat pana acum :)
0
26-04-2016, ora 11:55
Dr. Cozubas Roxana
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Cozubas Roxana
Buna ziua,

La dioptrii atat de mici nu ar trebui sa experimentati dificultati in a va acomoda cu ele.

O zi buna! Dr Roxana Cozubas
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ai nevoie de ochelari?
  • Efectele ochelarilor pe termen lung - ne strică sau ne îmbunătățesc vederea?
  •