probleme rinichi

26-11-2008
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Ma numesc Georgica si am 45 de ani, in urma unui control la ecograf mi s-a spus ca am mici chistulete paracaliceale. Medicul a spus ca nu trebuie sa-mi fac probleme. Tot dumnealui a spus ca aceste chistulete imi vor face probleme la batranete.
Si totusi as vrea sa stiu mai multe despre aceasta boala. Am cautat pe forum dar explicatii despre chist paracaliceal nu am gasit. -*. Multumesc




(*modificat de administrator)
8 comentarii
0
09-12-2008, ora 23:28
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna seara,
In primul rand imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund la mesajele primite de la dumneavoastra...
Din cate inteleg este vorba despre chisturi renale de dimensiuni mici (probabil dimensiunile nu au fost precizate nici pe rezultatul ecografiei). Cel mai bine ar fi fost sa va raspunda un medic specialist in nefrologie care are si experienta cu astfel de cazuri...
De obicei chisturile renale apar in boala polichistica renala (rinichi polichistic) care este o afectiune ereditara, ce poate afecta mai multe generatii.
Aceasta consta in formarea de chisturi cu fluid in nefronii renali. Prin cresterea si multiplicarea acestor chisturi tesutul renal este afectat si rinichiul nu mai poate functiona normal. Pe langa acest fapt apare si hipertensiunea arteriala de cauza renala, un factor nociv atat pentru rinichi cat si pentru organism.
Mutatia genetica ce determina aceasta afectiune poate fi responsabila si de formarea de chisturi la nivelul altor organe, ficat, pancreas, tiroida etc.
Tot ce aveti de facut de acum este sa efectuati controale periodice, macar o data pe an si anume: ecografie, sumar urina, uree, creatinina, hemoleucograma, masurarea tensiunii arteriale (cel mai bine e sa aveti in casa un tensiometru).
De asemenea atentie la unele simptome ce ar putea aparea in cazul cresterii acestor chisturi: dureri abdominale, dureri lombare, urinari frecvente, urinare cu sange (hematurie), simptome date de tensiune arteriala crescuta.
Tratament specific nu exista, se trateaza complicatiile, iar daca sunt chisturi de dimensiuni mari se practica evacuarea acestora.
Sper ca nu v-am speriat prea tare, nu este obligatoriu sa aveti probleme cu aceste chisturi, insa trebuie sa le tineti sub observatie.
Va doresc multa sanatate!
0
21-12-2008, ora 14:28
leana_love
Nu este medic/terapeut
leana_love
BUNA ZIUA. ma numesc lenuta am 28 ani si an urma unui control la ecografie mia gasit peatra la amandoi rinichi nu mea spus dimesiunele miau zis ca sant mici dar sant multe..va rog spunetim ce sa fac sa scap de ele .ce tratament ami recomandati.
0
24-06-2009, ora 16:07
vasilefilipescu
Nu este medic/terapeut
vasilefilipescu
Vasile Baiatul meu de 27 ani are acest diagnostic Are sorginte genetica Sotia are acelasi diagnostic Dupa ultimile investigatii facute unul dintre polichisti a ajuns la dimensiunea de peste 15 cm Stiu ca in acest moment nu exista un tratament Va rog sa ma indrumati catre clinicile din strainatate care studiaza aceasta boala Vreu sa ma informez macar Nu sunt cadru medical Va multumesc
0
06-08-2009, ora 16:48
niculina69
Nu este medic/terapeut
niculina69
buna ziua am si eu o intrebare sotul meu are probleme cu rinichi numai noaptea il apasa jos nu stiu ce sa i dau il mai dor si testiculele va multumesc
0
16-09-2009, ora 10:34
truta adrian
Nu este medic/terapeut
truta adrian
buna ziua.m-am trezit intr-o dimineata si nu aveam nimic.la vreo cateva ore m-a luat un junchi in spate si de atunci nu mai pot sta in picioare.nu pot merge, nu pot sta pe partea dreapta.ma mai doare si pulpa dreapta si testicolele.ce se intampla?imi puteti spune ce poate fi?va multumesc mult...am 26 de ani si sunt diabetic cu insulina
0
20-03-2010, ora 21:47
kama
Nu este medic/terapeut
kama
buna ziua, ma numesc manuela si am 35 de ani.in urma cu 23 de ani am fost operata de hidronefroza congenitala bilaterala de gradul 3 si 4, m am operat a fost totul ok, in 2003 m am operat din nou de calcul colariform, acum iar am hidronefroza, vreau sa stiu cum o pot trata fara tratament chirurgical
0
23-03-2010, ora 10:08
tudor0000
Nu este medic/terapeut
tudor0000
buna ziua, ma numesc tudor ghe bebe si am 33 de ani, am o problema la rinichi mai exact am o piatra la rinichi cam de 1 cm, am mers la medic mi sa dat rovatinex sa iau timp de trei luni, tratamentul este spre final dar nici un semn de mai bine.Credeti ca ar fi mai bine sa fac cu laser bombardamente s-au cum se numeste.( piatra o am cam de vreo 4-5 ani si tot am mai facut diferite tratamente si la fel)
0
12-11-2010, ora 10:41
lianaccc
Nu este medic/terapeut
lianaccc
Buna ziua, ma numesc Elena Cojocaru, am 5o ani si am probleme la rinichi. Dupa multi ani de crize in 2007, m.am internat la Inst.ONCOLOGIC FUNDENI, nu ptr rinichi ci pt. hiperplazie adenomatoasa endometriala in ved interv chirurgicale. Cind mai aveam o zi pana la operatie, am facut o criza renala si in loc sa ma transfere in acelasi loc(Fundeni) la urologie m.au externat, cu rinichiul stg..marit. Dupa doua zile am inervenit si am fost internata la urologie in complexul Fundeni unde s.a constatat ca rinichiul era marit si ureterul stg. blocat de doua pietre. Mi s.a introdus o sonda pana la rinichi(febr.2007) si mi s.a indicat sa urmez proceduri cu unde soc ESWL pt. calcul ureteral lombar- au fost trei sedinte fara rezultat, dar cu multe chinuri.M.au internat din nou si operat= mai 2007-.au scos cele doua pietre.Mi.au lasat aceiasi sonda Cook o luna dupa operati(sonda care era introdusa din febr.2007pana in iunie 2007).In acelasi an(2007) m.am internat La Oncologie Fundeni si la 13 XI 2oo7-s.a practicat histerectomie totala cu anexectomie bilaterala.evol.post op favorabila-tumora benigna corpul uterin.diagn. secundar litiaza renala.In prezent am dureri groaznice la ambii rinichi, dureri ce radiaza spre intest gros(spre anus) si.mi dau impresia ca sunt de acolo. Nu stiu ce poate fi.Nu stiu cum pot scapa de aceste dureri pe care la am de multi ani. Rog un raspund de la un specialist. Cu multumiri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri nocive pentru rinichi și cum îți poți proteja rinichii
  • Verificarea rinichilor - analize, teste și investigații (explicare rezultate rinichi)
  •