Probleme TENDON TIBIAL ANTERIOR

10-11-2012
ionutmocanita
Nu este medic/terapeut
ionutmocanita
Acum 3 saptamani am suferit o accidentare stupida in baie, am alunecat in baie la camin si m-am tait intr-o gresie la 3 cm de glezna, am fost cusut, dupa 10 zile, la consult, s-a observat clinic ca am o problema cu tendonul tibial anterior, nu face flexia, am primit sfatul de la un dr ortoped sa fac RMN, l-am facut, iar pe rezultat scrie in concluzie: Aspect normal, iar la obs: Tendonul muschiului tibial anterior aspect integru, cu izosemnal omogen, luni ma duc din nou la medic. Se poate ca tendonul sa fie prezent iar nervul sa fie afectat, este necesar E.M.G?
Va multumesc!
1 comentarii
0
10-11-2012, ora 14:19
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
nervul inerveaza muschiul la nivelul muschiului si nu a tendonului, daca leziunea s-a produs la nivelul gleznei, inseamna ca tendonul este lezat, la acel nivel nu mai exista inervatie a muschiului respectiv. RMN-ul este o investigatie buna, cu o sensibilitate de peste 90 % insa cateodata greseste din cauze obiective sau subiective.
insa la un caz atat de evident (teietura si dupa acea incapabilitate de a misca corect piciorul) nu inteleg sensul investigatiei?
trebuie explorat local leziunea si cusuta tendonul cat mai rapid, cu timpul muschiul trage partea proximala a tendonului in sus, muschiul se scurteaza si tendonul nu se mai poate reconstrui direct
a fost o mare greseala ca nu a fost observata din prima
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul