Proteza acrilica | Forumul Medical ROmedic

Proteza acrilica

26-10-2022
Cristina!
Nu este medic/terapeut
Cristina!
Bună ziua. Datorita parodontozei, am optat pentru o proteza acrilica inferioara, nepermitandu-mi implanturile.. Tehnicianul a zis ca nu se poate proteza elastica ci doar proteza clasica acrilica cu crosete. Aș vrea să știu dacă acele crosete se vad sau sunt pe partea interioară și, bineînțeles alte informații care ma pot ajuta, mi-e cam teamă.
Mulțumesc.
1 comentarii
0
16-03-2023, ora 12:48
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în general, croșetele pentru proteze dentare sunt atașate la partea inferioară a protezei acrilice, astfel încât să fie foarte puțin vizibile atunci când purtați proteza. În plus, croșetele sunt realizate dintr-un material metalic subțire, astfel încât să nu fie prea voluminoase sau incomode.

Cu toate acestea, este important să știți că proteza dentară acrilică cu croșete poate necesita o perioadă de ajustare inițială, deoarece poate părea puțin diferită decât dinții naturali. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să ajustați proteza periodic pentru a asigura o potrivire confortabilă și sigură.

În ceea ce privește îngrijirea protezei, este important să curățați proteza cu regularitate, utilizând o perie de dinți medie și o soluție specială de curățare a protezelor. În plus, este important să evitați alimentele tari și lipicioase care ar putea deteriora proteza.

În ceea ce privește anxietatea dvs., este perfect normal să simțiți o oarecare teamă sau îngrijorare în legătură cu proteza dentară. Este important să discutați cu medicul dentist sau tehnicianul dentar despre orice îngrijorare sau întrebare pe care o aveți înainte de a începe procesul de protezare. Ei pot oferi informații suplimentare și vă pot ajuta să vă simțiți mai confortabil cu decizia dvs. de a purta proteză dentară.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: