Proteză dentara | Forumul Medical ROmedic

Proteză dentara

19-05-2022
monatibi
Nu este medic/terapeut
monatibi
Bună ziua! M am hotărât prea târziu sa merg iar la dr, sa mi pun dinți și sunt ceva probleme. Partea de sus mai am 2 masele, dr zice ca nu sunt foarte stabili. Partea de jos doar dinți fără nici o măsea. Cei din fata se caltina. Ce proteza sau lucrare se poate face? Din ce am înțeles e problema și cu osul, în partea de sus, deci nu se pot pune implanturi. Dinți au fost scoși unul câte unul în timp, c am 5 ani. Proteza elastică pe capse se poate pe partea de sus, doar pe masele? Jos dr zice ca trebuie făcut curat și ar păstra doar caninii, tot pentru capse. Nu cred ca m as putea obișnui cu corpuri străine în gura. Spun asta ptr ca am mai avut intenția sa mi fac dantura și la primul dinte extras, am avut făcută o prozeza provizorie și nu o suportam, îmi venea sa vărs, plus ca nu stătea. Ce soluții as avea? Mulțumesc!
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 23:47
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în funcție de starea actuală a dinților și a osului, există mai multe opțiuni pentru a înlocui dinții lipsă sau a îmbunătăți stabilitatea dinților existenți. În partea de sus, dacă osul nu este suficient de dens sau nu este disponibil pentru implanturi, puteți lua în considerare opțiuni precum protezele dentare parțiale sau complete, coroanele dentare sau lucrările dentare fixe.

Proteza elastică pe capse este o opțiune pentru a înlocui dinții lipsă în partea de sus, dar trebuie să fie bine fixată și ajustată de un dentist experimentat pentru a asigura stabilitatea și confortul. În partea de jos, protezele dentare sunt o opțiune mai comună, dar acestea pot fi inconfortabile și instabile în timpul masticației și vor necesita ajustări periodice.

În cazul în care dinții existenți sunt în stare bună și pot fi păstrați, există și alte opțiuni de tratament, cum ar fi coroanele dentare sau lucrările dentare fixe, care pot ajuta la îmbunătățirea stabilității dinților existenți și la prevenirea cariilor dentare și a altor probleme dentare.

În cazul în care sunteți îngrijorat de confortul și stabilitatea protezelor dentare sau a altor opțiuni de tratament, discutați cu medicul stomatolog pentru a afla ce opțiuni de tratament ar fi cele mai bune pentru nevoile și preferințele dumneavoastră individuale. De asemenea, puteți lua în considerare programarea unei consutlații cu un specialist în implanturi dentare pentru a discuta despre opțiunile care ar fi cele mai potrivite pentru situația dumneavoastră.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •