proteza fixa

13-09-2011
yourdana
Nu este medic/terapeut
yourdana
buna ziua.am si eu niste intrebari.mamica mea recent sia facut proteza dentara fixa si este un pic nemultumita k i se misca cand mananca si am intrebat-o pe doamna doctor daca ar putea sa foloseasca corega sau ceva de genu iar dansa a spus k nu este indicat si ca proteza de fapt se mica k nu are maselele de jos imi puteti spune care este de fapt din ce cauza se misca cand mananca supa si de ce nu este indicat sa puna corega sau ceva asemanator?
mutumesc anticipat !
1 comentarii
0
20-09-2011, ora 10:26
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Proteza fixa inseamna o lucrare cimentata pe dintii pacientului, la care nu are cum sa se puna corega si care daca este corect facuta nu are de ce sa se miste. O proteza mobila (cea care se scoate si se pune la loc) nu este cimentata si deasemenea nu are cum sa aiba stabilitatea unei lucrari fixe. Pacientii cu proteze trebuie sa se obisnuiasca sa manance simultan pe ambele parti, sa-si adapteze musculatura la noua situatie, altfel proteza va bascula. Doar la protezele mobile se poate pune un adeziv gen corega pt o mai buna stabilitate
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul