Proteza fixa provizorie maxilar incomoda | Forumul Medical ROmedic

Proteza fixa provizorie maxilar incomoda

26-07-2021
Miruna
Nu este medic/terapeut
Miruna
Luni 19.07 am facut 7 extractii dinti maxilar, sinus lift cu aditie osoasa si 6 implanturi. Miercuri 21.07 mi s-a pus proteza provizorie insurubata. De atunci m-am umflat la fata, invinetit si ma simt oribil cu aceasta proteza care este foarte groasa pe interior, muscatura pe dintii de jos este superficial adaptata si am in permanenta un disconfort mare si tensiune musculara. Cerul gurii este inflamat. Am fost la doctor vineri 23.07 si a zis ca muscatura e corecta si, i-am spus ca proteza trebuie neaparat ajustata deoarece nu ma simt bine deloc cu ea si nu voi rezista 6 luni cu ea pina la proteza finala.
Raspunsul doctorului m-a uimit: a zis ca nu mai da proteza jos si ca nu o poate ajusta, nu el a facut proteza ci tehnicianul, care e un tinerel care in opinia mea nu are suficienta experienta!!! Cand mi-a pus proteza, m-a chinuit rau de tot, tot insuruba si dezsuruba in implanturi, nu stiu ce nu nimerea...dar nici macar odata nu m-a intrebat cum ma simt cu ea: daca e inalta, daca se simte ok, nu, nu a pus astfel de intrebari. Apoi vineri 23.07 cand am vorbit cu doctorul, acesta parca ii lua apararea tehnicianului si vezi Doamne eu nu inteleg ca e bine ce a facut... Toata aceasta perioda am mancat numai supe, am respectat intru totul tratamentul cu antibiotoc, nurofen, arcoxia si nassonex picaturi nas, clatit cu solutie cu clorhexidina 12% dupa fiecare masa, periat cu periuta soft de 2 ori pe zi, clatiri cu ceai de salvie.
Intrebarea mea este: daca miercuri 28.07 cand voi merge sa imi scoata firele (dupa 10 zile de la implant) nu o sa ma inteleg cu ei sa ajusteze proteza provizorie, ce pot face?
2 comentarii
0
26-07-2021, ora 19:51
Dr. RemiÈ™ Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. RemiÈ™ Constantin
Poate fi usor adaptata. Dar lucrarea fixa provizorie nicidoata nu va arata extraordindar, e ceva facut sa zambiti, atata tot.
0
27-07-2021, ora 00:30
Miruna
Nu este medic/terapeut
Miruna
Se poate da jos proteza si adaptata sau se poate adapta fara a fi data jos, ceva gen slefuire? Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •