proteza fixa sau scheletata

25-04-2012
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Am 37 de ani si in timpul sarcinii mi s-a stricat foarte tare dantura. Am inceput tratamentul dintilor, problema e ca am nevoie de proteza in partea superioara-maxilar.Mai am 5 dinti in fata si ultimii molari in spate.
Nu stiu ce tip de proteza sa aleg-fixa sau scheletata..Prolema e cu gingiile-imi sunt cam rosii si cateodata ma ustura. Eu mi-as dorii o proteza fixa din ceramica dar nu stiu in ce masura imi va afecta gingiile, am inteles ca o proteza cimentata daca se scoate e compromisa. In ce priveste proteza scheletata nu stiu in ce masura as suporta metalele alea in cerul gurii si nu stiu cat este de comoda.Are cineva proteza scheletata, e comoda?
1 comentarii
0
10-05-2012, ora 15:24
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
'proteza fixa sau scheletata?'

In alegerea tipului de lucrare cel mai potrivit este foarte importanta pozitia pe arcada a dintilor ramasi precum si starea lor de sanatate.

Dar in primul si in primul rind trebuie rezolvata problema gingiilor inflamate.

'Nu stiu ce tip de proteza sa aleg-fixa sau scheletata'.
In aceasta situatie, alegerea ar trebui sa fie in principal a medicului in functie de ceea ce gaseste la consultatie. Alegerea poate fi a dvs doar daca starea dintilor dvs permite ca ambele variante de lucrari sa fie corecte din punct de vedere medical.
Adaugă un comentariu / răspuns