Proteza parțiala?

08-11-2020
nico.nico12
Nu este medic/terapeut
nico.nico12
An 27 de ani.Am pierdut molari la mandibula când aveam 11 ani și am avut anodontie de premolar 2 pe ambele părți.Am avut doua punți laterale de la premolar 1 pana la molar 3 pe stânga și premolar 1 și molarul 2 pe dreapta.Datorită tratamentelor de canal eșuate, punțile au eșuat și am mai pierdut un premolar 1 pe partea stânga. Am resorbție osoasa severa și am încercat o operație de adiție de os in vederea înserării unor implanturi care a eșuat. Îmi este frica sa mi se ia os din Șold, iar in prezent, situația la mandibula sta in felul următor : 6 dinti(incisivi centrali și laterali și canini) perfect sănătoși, in partea dreapta un premolar 1 și un molar 2 de sub punte cu retratament de canal și coroane care abia se mai țin pe arcada, in partea stânga un molar 3 șlefuit de sub punte. Ce opțiuni de proteza parțiala am? Ar trebui sa șlefuiesc cei 6 dinti sănătoși ?Protezele flexibile sunt bune?Multumesc.
2 comentarii
0
08-11-2020, ora 08:06
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! intra-adevar sunt putini dinti restanti. Protezele flexibile pot fi o solutie, mai ales daca spatiul intre arcade s-a pastrat. Realizarea lor nu implica slefuiri dentare, asa ca se poate trece oricand la alt plan daca nu va impacati cu ele. Mai este un tip de proteza, proteza scheletata, care implica slefuirea dintilor si acestea sunt foarte apreciate de pacienti. Si ele ( sau mai bine zis dintii de dedesupt ) rezista un numar de an(8-12ani), apoi se va reanaliza situatia. Numai bine.
0
10-11-2020, ora 20:15
nico.nico12
Nu este medic/terapeut
nico.nico12
Va multumesc mult pentru răspuns. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul