proteza partiala | Forumul Medical ROmedic

proteza partiala

11-08-2010
Daniel Dobre
Nu este medic/terapeut
Daniel Dobre
Am avut o proteza partiala maxilarul superior partea dreapta. A fost de sase elemente doua elemente din fata si unul din spate naturale iar restul lipsa. Este a doua oara cand proteza se rupe in doua. Sunt disperat si nu inteleg cum este posibil in 5 ani sa patesc de doua ori acelasi lucru. Mentionez ca nu stiu din ce materiale au fost cele doua proteze. As dori sa ma sfatuiti legat de o noua proteza ? Ce model si ce materiale ar trebui sa aleg pentru o lucrare mai rezistenta ? Multumesc anticipat
1 comentarii
0
11-08-2010, ora 15:09
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Din ce spuneti, inteleg ca e vorba de o punte dentara (lucrare fixa).
Nu pot sti exact care sint dintii implicati, dar o punte cu 3 intermediari (3 dinti lipsa) e cam mare. Probabil va trebui aleasa alta solutie de tratament: implanturi sau proteza scheletata.
Posibil sa fi fost un defect de laborator... desi faptul ca s-a intimplat de 2 ori sa se rupa, pune un semn de intrebare. Puntile nu se rup chiar asa de usor, mai degraba se desprind de pe dinti. Posibil sa nu fi fost echilibrata lucrarea cum trebuie in ocluzie (muscatura). Posibil si ca aveti o forta musculara f mare a muschilor masticatori.

Oricum, important este a se depista cauza pt care s-a rupt lucrarea. Acest lucru nu se poate face online. Abia dupa aflarea cauzei se poate alege modalitatea de refacere: aceeasi sau alta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •