Proteza partiala mobilizabila arcada superioara | Forumul Medical ROmedic

Proteza partiala mobilizabila arcada superioara

13-07-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
buna ziua, am 33 ani si de la 14 ani am coroane dentare pe majoritatea dintilor si maselelor.
acum am restaurat sa zic asa. Mi-am facut partea de jos, am proteza fixa plus proteza partiala mobilizabila, cu sarma aceea metalica ce merege in partea din fata la baza dintilor si se prinde prin niste capse.
Acum urmeaza sa restauram si partea de sus.. insa am zis ca mai iau o pauza cateva luni de la durerile cauzate de extractii si alte interventii.
Am uitat cum mi-a spus dna doctor ca imi va reaaliza proteza partiala de sus. as dori s ava intreb ce posibilitati sunt, ar fi vorba de 2masele stanga si 2 pe dreapta.In partea din fata, o sa am lucrare fixa de 8 elemente.de acea lucrare se va peinde proteza partiala mobilizabila.
Dar cum poate fi realizata aceea? Cum se va prolinde de dintii lucrarii fixe? E clar ca nu va fi sarma aceea ca si la proteza de jos si m-a spus ca nu va fi nici cu suportul metalic pe cerul gurii..acela ce e destul de lat.
Altfel cum se poate face proteza aceea?

Vreau sa mentionez faptul ca de cand am avut extractiile jos si am stat fara dinti, am slabit mult..mult. acum ca am proteza si proteza fixa in fata..mananc dar parca tot nu mestec cum trebuie so greu reusesc sa ma ingras inapoi.
Sa fie din cauza ca inca nu m-am obisnuit cu noile lucrar am aproape 2 saptamani de cand mi-a pus lucrarea si de obicei eu ma ingras repede..acum nu prea reusesc.
Ma gandesc ca nu mestec cum trebuie..
Iar referitor la proteza de pe arcada superioara..cred ca daca mi-ar pune din aceea scheletata sau cum se numeste aceea ce acopera cerul gurii...cred ca mult mai mult o sa slabesc pt ca piere pofta de mancare..nesimtind gustul mancarii.
Va rog sa ma sfatuiti, ce tip de proteza imi poate pune oare? Ce ar fi recomandat?
Am 1.6m si 52 kg momentan si imi sta foarte urat.

Va multumesc!
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 23:42
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

Pentru partea de sus, exista mai multe optiuni de proteze, inclusiv proteze partial scheletate, proteze partial acrilice si proteze mixte care folosesc atat scheletul cat si acrilul. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra dentist pentru a decide care este cea mai buna optiune pentru nevoile dumneavoastra.

In ceea ce priveste pierderea in greutate, este posibil sa fie dificil pentru dumneavoastra sa va obisnuiti cu protezele noi, ceea ce poate afecta capacitatea dumneavoastra de a mesteca si a manca confortabil. Ar putea fi util sa incercati sa mancati alimente mai moi si sa le taiati in bucati mici, pentru a facilita procesul de mestecare. De asemenea, ar trebui sa incercati sa evitati alimentele tari sau lipicioase care ar putea sa se prinda in proteza.

Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra dentist daca aveti dificultati cu protezele sau cu alimentatia. Medicul dumneavoastra poate fi capabil sa ajusteze proteza pentru a va face mai confortabil, sau poate recomanda o dieta speciala pentru a va ajuta sa va adaptati la protezele noi.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •