Proteza sau implant

05-04-2018
Ruben98
Nu este medic/terapeut
Ruben98
Buna ziua!

Mi-au fost scoase aproape toate maselele de minte si urmeaza un dinte din fata, medicul meu mi-a recomandat sa-mi fac proteza provizorie pana o sa-mi pun implant.
Avand in vedere ca un implant costa bani frumosi as vrea sa va intreb pe voi, proteza respectiva este benefica? Poti mesteca fara probleme (sa cada, sa se miste)? Daca e numita provizorie o sa aiba o durata mai mare?
2 comentarii
1
05-04-2018, ora 20:10
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
In locul molarilor de minte nu se pun implanturi.
In zona frontala unde aveti un singur dinte extras este recomandata inserarea unui implant.
Acea mica proteza care contine un singur dinte este mai mult estetica si mai putin functionala.
0
30-05-2018, ora 11:19
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Va recomand sa va puneti implant in zona frontala dar neaparat luat in calcul ce spatiu aveti acolo si daca o lucrare pe implant ar fi recomandata din punct de vedere estetic si functional.
O proteza provizorie pana va puneti implantul si apoi pana se si face lucrarea pe implant v-ar fi de folos cu mentiunea ca trebuie avut grija cum este facuta ca sa nu afecteze in vreun fel lucrarea definitiva pe care o veti face.
In locul maselelor de minte se pun implanturi doar daca e necesar functional si alta varianta nu avem, e ceva de compromis oricum.In general se pun doar pana la ultimul molar cel de 12 ani si acolo is limitate conditiile, fiecare caz trebuie tratat individual.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul