proteza scheletata
Am proteza scheletata (maxilarul inferior). Problema mea este urmatoarea si as dori sa ma ajutati.Am si dinti naturali(cinci in fata) si o lucrare din portelan in partea opusa.Problema a fost, la inceput, urmatoarea: prinzandu-se cu niste carlige de lucrarea din portelan nu se face un echilibru si lucrarea imi iesea din gura la masticatie, s-a facut o capitonare a dintilor de pe proteza si mi s-a explicat ca oricum nu va fi chiar stabila in partea cu lucrarea fixa deoarece, fiind din portelan, se realizeaza o usoara alunecare in sus a carligului(este vorba de carligul care se prinde de ultima masea).Mai exista, evident si un carlig care se prinde de primul dinte al lucrarii fixe.Acesta este proeminent si deranjeaza cand inchid gura.Masticatia pe suprafata dintilor mobili se face eficient dar problema este acest balans al carligului ultim, ceea ce face ca scheletul sa nu fie stabil..Intrebarea mea este(si va rog sa-mi scuzati exprimarea profana, dar nu sunt in domeniu)trebuie sa ma obisnuiesc cu ea asa, sau sa impun refacerea lucrarii(fapt aprobat intrucatva si de medic inainte de capitonarea protezei), ori, in extrem, returanarea contravalorii lucrarii.In plus mi s-a explicat ca, daca se mai "strange" agrafa cu problema va fi dificil de scos pe igienizare.Ce pot face. Va rog mult sa-mi raspundeti, cu scuzele necesare pentru un mesaj atat de insistent
4 comentarii
daca nu se reuseste echilibrarea...as merge pe a 2-a varianta
revin cu inca o intrebare. Si scuze, dar acum am finalizat problema. Doctorul a propus alta varianta, pentru ca lucrarea nu se poate purta. Mi-a propus o proteza elastica. Mi s-a explicat ca este o premiera in Romania si ca este sistemul care este adecvat problemei mele.Va rog mult sa-mi spuneti daca este mai eficienta ca stabilitate si rezistenta ca proteza scheletata.(am intrebat despre ce este vorba si am fost lamurita in sensul ca acea parte de schelet metalic este inlocuita cu un material elastic, iar crosetele vor fi din acelasi material, ele facand aderenta mai bine la dintii de pe lucrarea fixa) Nu va ascund faptul ca, neavand nici un exemplu de pacient care are asa ceva, nu prea am incredere in propunerea d-lui doctor. Va multumesc mult pentru amabilitate.
premiera in Romania ???????????? Aproape ca ma cuprinde rasul.asa ceva se face de mult timp.poate este premiera, dar cu siguranta nu in Romania...
am inteles. Totusi, avand in vedere "eroarea" d-lui doctor si sinceritatea dvs., va ror sa-mi raspundeti, daca doriti, la intrebare. Sunt intradevar mai eficace (stabilitate, rezistenta in timp, masticatie buna)decat cele scheletate cu metal? In speranta ca m-am facut inteleasa, va multumesc anticipat.(Nu am ajuns la o intelegere in privinta returnarii costului lucrarii pentru ca se insista pentru o alta varianta, de aceea nu pot schimba stomatologul si vreau sa stiu ce sa aleg, contravaloarea sau o alta lucrare).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51Solutii moderne de protezare
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 9mi-au cazut dinti din partea de sus in cativa ani
- 6Cea mai fiabila proteza scheletata ?
- 3proteza dentara rupta
- 3Cod proteza superioara si inferioara totala clasica
- 8durere cu proteza provizorie
- 3Lucrare sau implant?
- 1Proteza parțiala pe arcada cu dinti îmbrăcați
- 1Durere de dinti
- 1Tehnici moderne de realizare a protezelor totale
- 2Proteza provizorie
- 3Proteza scheletata
- 5Proteza cu croseta, sau totala ?
- 2Proteză fixa sau mobilă la nivel maxilar pe 5 implanturi
- 1Chirurgie dentara - gingia este in valuri si trebuie sa ma taie pe gingie si sa ia din os
- 1Proteza acrilica
- 3Proteza mobilizabila, tip, radacini sensibile
- 2A treia zi cu proteza superioara totala
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: