Protezele dentare- informatii/sfaturi

01-02-2013
Elena 150998
Nu este medic/terapeut
Elena 150998
Buna ziua!
In cateva cuvinte am sa va prezint marea problema cu care ma confrunt. In urma cu 4 ani am fost diagnosticata cu diabet zaharat tip II si cateva luni mai tarziu paradontoza. Boala a evoluat galopant si in final o sa-mi pierd toti dintii. M-am interesat la mai multe cabinete medicale si solutia este proteza. De implanturi nici vorba. Intrebarea mea este: Care este costul unei proteze de calitate si in cat timp se poate executa lucrarea.
Va multumesc mult si va doresc numai bine!
7 comentarii
0
05-02-2013, ora 15:58
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"Care este costul unei proteze de calitate si in cat timp se poate executa lucrarea. "
Depinde de tipul protezei (material), de cabinetul unde se face. Iar termenul de executie depinde si de laborator.
0
26-08-2013, ora 12:23
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
800-1200 lei, 1-2 saptamani.
0
18-09-2013, ora 10:46
Paritza
Nu este medic/terapeut
Paritza
Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra! In partea din fata sus am avut o lucrare cimentata pe 4 dinti, in urma cu mai bine de 10 ani, cred, in cele din urma a crapat si a inceput a se misca. Am fost la medic pentru a remedia ceva. Mi s-a spus ca doi dintre dintii mei deja erau terminate si incepusera si ceilalti.Am socotit sa fac extractie pentru toti 4... Si am solicitat proteza dentara. Intrebarea mea este ce pot face pentru a acoperi aceasta mare "gaura neagra" in afara de implanturi de care imi este foarte frica si inteleg ca nu la toata lumea are "reusita". si in afara de aceasta proteza dentara care imi pare destul de jenanta si nu tocmai fixa si imi acopera si aproape jumatate din cerul gurii, cel putin asa simt eu. In fine nu ma simt in siguranta cu aceasta proteza ce trebuie s-o scot noaptea sa o pun intr-un pahar pe noptiera de la pat :-). Multumesc frumos anticipat!
0
18-09-2013, ora 11:53
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
O edentatie frontala ca la dvs se poate rezolva si printr-o punte, daca dintii vecini bresei edentate o permit.
0
18-09-2013, ora 12:54
Paritza
Nu este medic/terapeut
Paritza
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. La acest raspuns mai adaug o intrebare. Ce este aceea " punte" in termini stomatologici? imi puteti da un raspuns mai amanuntit legat de aceasta lucrare?...dintii vecini bresei edentate, cum spuneti dumneavostra sunt dinti plombati (jumatate din ei ) dar radacinile sunt bune inca...As dori sa stiu mi-I va lega tot cu sarme precum proteza?...

Va multumesc anticipat!
0
19-09-2013, ora 09:24
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Nu, puntea ramane fixata dupa cimentare. Daca aveti lipsa toti incisivii frontali (patru), se vor prepara caninul si premolarul de fiecare parte, de ei se va lega viitoarea lucrare protetica. Dar repet, nu exista doua cazuri clinice identice, tratamentul se face personalizat, in ecuatie intra mai multi factori.
0
19-09-2013, ora 09:47
Paritza
Nu este medic/terapeut
Paritza
Am inteles. Multumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul