Psihologia copilului in caz de divort

13-08-2011
Lore2011
Nu este medic/terapeut
Lore2011
buna seara

sunt mama unui baietel de 2 ani jumate. De 2 luni am decis sa divortez si am inaintat actele, cauza agresivitatea sotului, urle, tipete, ecc de fata cu copilul si adresate uneori si copilului care plangea sau ramanea incremenit de multe ori.
Din pacate inca traim sub acelasi acoperis, si deci copilul isi vede tatal care ajunge tarziu acasa de la servici aproape in fiecare zi. Vreau sa precizez ca fiul meu este la regim datorita greutatii sale ( la 7 luni 14 kg, acum 19 kg ) - regim insemnand mese regulate, zarzavaturi, fructe, carne macra- NU dulciuri, pizza, sucuri ecc.
De cate ori tatal sau il duce undeva ii da sa manance ceea ce nu ar trebui.Copilul cand il vede este bucuros iar cand pleaca el plange.
Eu ( si mama )petrec mai mult timp cu copilul decat el, ne ocupam de el, ne jucam cu el dar totusi cand isi vede tatal pare sa uite tot ce a fost, cu toate ca atunci cand este cu noi spune : tata e rau, tata tipa etc. In schimb daca face o prostie si tatal ridica vocea copilul il asculta si face ce trebuie.
Nu inteleg de ce fiul meu se poarta asa, si ce ar trebui sa fac ca sa fie la fel de atasat si de mine ??? ( cand suntem fara el este foare scump cu mine, copilul ma ia in brate, ma pupa dar cand sotul meu este prezent parca eu nu exist - ceea ce ii da sotului o foarte mare satisfactie ).

as dori foarte mult sa inteleg ce se petrece in capul baietelui mei dat fiind situatia de mai sus

va multumesc

Lore
1 comentarii
0
25-08-2011, ora 21:39
RALUCA LIANA
Nu este medic/terapeut
RALUCA LIANA
Buna Lore,

Nu-ti face probleme si ganduri de acest gen, baietelul este inca foarte mic si nu constientizeaza de fapt ceea ce se intampla intre noi parintii in realitaate.Fetita mea petrece practic toata ziua cu mama mea si noi suntem mereu plecati. Tatal fetitei mele este aproape mereu plecat de acasa si cand vine uita de fapt de noi cand este tati. Dar toate acestea pentru ca eu sunt cei care lipses mereu de acasa si le este dor de ei. Incearca sa nu te gandesti ca este de partea lui pt ca ei nu isi dau seama de nimic!!!!Salutari de la o alta mamica !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aproximativ 80% dintre divorțuri implică o asimetrie de putere: înstrăinarea părintească și controlul coercitiv al abuzului, printre cauze
  • Co-parenting - ce este și sfaturi pentru părinții divorțați
  •