Pt d-ul doctor M. Dragomir...
Buna seara! Folosesc anticonceptionale Desorelle de 3 ani jumatate si in tot acest timp nu am facut pauza deloc. As dori sa stiu daca trebuie sa fac o pauza si cat timp sau daca ar trebui sa folosesc vreun medicament pentru a-mi proteja stomacul? Va multumesc!
1 comentarii
In trecutul nu prea indepartat, medicii recomandau pauze in administrarea anticonceptionalelor, in ideea ca astfel s-ar reduce riscul de instalare cel putin al unor reactii adverse, cum ar fi cancerul sau sterilitatea. Dar observatii sistematice au arătat ca probabilitatea de aparitie a acestor reactii adverse nu depinde de existenta sau nu a pauzelor, ci de numarul total de luni de expunere la factorul de risc. Cu alte cuvinte, o persoana care a folosit anticonceptionale timp de 5 ani fara pauza are acelasi grad de expunere si acelasi risc precum o persoana care a luat medicatie hormonala timp de 6 ani, facand pauza de 2 luni in fiecare an.
Mai mult, anumite neplaceri care pot aparea la initierea tratamentului, asa cum sunt micile sangerari neprevazute (spotting-ul) pot aparea de fiecare data cand se reia tratamentul dupa o pauza.
In concluzie, pauzele nu prezinta nici un avantaj, in schimb pot avea mici dezavantaje.
In general, nu se recomanda protectie gastrica la anticonceptionale, nefiind necesar.
Mai mult, anumite neplaceri care pot aparea la initierea tratamentului, asa cum sunt micile sangerari neprevazute (spotting-ul) pot aparea de fiecare data cand se reia tratamentul dupa o pauza.
In concluzie, pauzele nu prezinta nici un avantaj, in schimb pot avea mici dezavantaje.
In general, nu se recomanda protectie gastrica la anticonceptionale, nefiind necesar.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon