Pt d-ul doctor M. Dragomir...

06-11-2010
alexxa21
Nu este medic/terapeut
alexxa21
Buna seara! Folosesc anticonceptionale Desorelle de 3 ani jumatate si in tot acest timp nu am facut pauza deloc. As dori sa stiu daca trebuie sa fac o pauza si cat timp sau daca ar trebui sa folosesc vreun medicament pentru a-mi proteja stomacul? Va multumesc!
1 comentarii
0
06-11-2010, ora 23:10
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In trecutul nu prea indepartat, medicii recomandau pauze in administrarea anticonceptionalelor, in ideea ca astfel s-ar reduce riscul de instalare cel putin al unor reactii adverse, cum ar fi cancerul sau sterilitatea. Dar observatii sistematice au arătat ca probabilitatea de aparitie a acestor reactii adverse nu depinde de existenta sau nu a pauzelor, ci de numarul total de luni de expunere la factorul de risc. Cu alte cuvinte, o persoana care a folosit anticonceptionale timp de 5 ani fara pauza are acelasi grad de expunere si acelasi risc precum o persoana care a luat medicatie hormonala timp de 6 ani, facand pauza de 2 luni in fiecare an.
Mai mult, anumite neplaceri care pot aparea la initierea tratamentului, asa cum sunt micile sangerari neprevazute (spotting-ul) pot aparea de fiecare data cand se reia tratamentul dupa o pauza.

In concluzie, pauzele nu prezinta nici un avantaj, in schimb pot avea mici dezavantaje.

In general, nu se recomanda protectie gastrica la anticonceptionale, nefiind necesar.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul