pt dna doctor elina!
Buna ziua dna doctor ! Am fost astazi la consult oftalmologic si diagnosticul a fost blefarita eritematoasa (eritem solar recidivant). Iar tratamentul recomandat:
1. Blepharoshampoo - de 2 ori pe zi, folosit permanent de acum incolo;
2.Tobrex unguent- de 2 ori pe zi, doar in jurul ochilor, 10 zile;
3.Cornergel gel- de 3 ori pe zi, in jurul ochilor, 10 zile;
4.Crema pt ochi cu protectie solara, cat mai mare, SPF15, folosita zilnic de acum incolo;
Cum vi se pare tratamentul?
Si as mai vrea sa va rog, daca imi puteti recomanda dvs o crema pt ochi, pt ca nu mi s-a specificat ceva anume in reteta, iar la farmacie nu prea am gasit nimic. Mi s-a spus sa fie o crema dermatologica, pt ochi(sau nu neaparat, poate fi si de fata dar sa o pot aplica in zona ochilor), cu un factor de protectie solara cat mai mare, si hidratanta, adica sa nu fie ceva de plaja, ci ceva de folosit zilnic, ceva si foarte hidratant. Toate cremele care erau la farmacie cu factor mare si hidratante nu se puteau aplica in zona ochilor, scria pe ele: "a se evita zona ochilor". Pana la urma am cumparat un stick pt buze de la Vichy cu SPF 20, despre care farmacista mi-a spus ca il pot folosi si in zona ochilor. Sa fie oare asa? Ma puteti ajuta va rog?
1. Blepharoshampoo - de 2 ori pe zi, folosit permanent de acum incolo;
2.Tobrex unguent- de 2 ori pe zi, doar in jurul ochilor, 10 zile;
3.Cornergel gel- de 3 ori pe zi, in jurul ochilor, 10 zile;
4.Crema pt ochi cu protectie solara, cat mai mare, SPF15, folosita zilnic de acum incolo;
Cum vi se pare tratamentul?
Si as mai vrea sa va rog, daca imi puteti recomanda dvs o crema pt ochi, pt ca nu mi s-a specificat ceva anume in reteta, iar la farmacie nu prea am gasit nimic. Mi s-a spus sa fie o crema dermatologica, pt ochi(sau nu neaparat, poate fi si de fata dar sa o pot aplica in zona ochilor), cu un factor de protectie solara cat mai mare, si hidratanta, adica sa nu fie ceva de plaja, ci ceva de folosit zilnic, ceva si foarte hidratant. Toate cremele care erau la farmacie cu factor mare si hidratante nu se puteau aplica in zona ochilor, scria pe ele: "a se evita zona ochilor". Pana la urma am cumparat un stick pt buze de la Vichy cu SPF 20, despre care farmacista mi-a spus ca il pot folosi si in zona ochilor. Sa fie oare asa? Ma puteti ajuta va rog?
2 comentarii
Buna seara!Am raspuns solicitarii tale ; citeste o postare anterioara. Da, nu iti recomand nici o crema pentru ca am dubii in ceea ce priveste diagnosticul de mai sus. Iti recomand, in schimb, o pereche de ochelari de soare cu rama lata. Eu prefer ochelarii de soare cu lentila polarizatoare.Numai bine
Mda, adevarul este ca si eu am dubii. Mi s-a spus ca nu as avea conjunctivita pt ca nu am simptome, nu ma deranjeaza nimic in interior. Am intrebat apoi daca este vreun microb si a spus ca nu. Dansa m-a intrebat daca sunt alergica la ceva. Si am spus ca fac alergie de la soare, in fiecare primavara cum apare soarele incepe si ma manca pielea fetei, si dupa o perioada se acomodeaza si trece; apoi vara fac o alergie serioasa pe tot corpul si sunt nevoita sa iau clorocalcin. Azi a fost a doua zi de tratament si intr-adevar mancarimile au trecut, nu mai e rosu, nu se mai cojeste, nu se mai umfla.Cred ca Tobrex-ul face bine in principal. Mi-e teama sa nu-mi apara din nou peste o perioada. Am inteles ca blefarita nu prea se vindeca de tot niciodata, daca asta este. Ma gandesc sa mai merg si la un al doilea control in alta parte.
O sa va urmez sfatul in legatura cu ochelarii, si eu ma gandisem ca am nevoie de niste ochelari de calitate, ca eu am ceva dar nu cred ca ma protejeaza prea mult. Nu prea stiu unde sa-i caut :P.dar vad eu ce fac.
Va multumesc mult pt ajutor si pt atentia acordata!
O sa va urmez sfatul in legatura cu ochelarii, si eu ma gandisem ca am nevoie de niste ochelari de calitate, ca eu am ceva dar nu cred ca ma protejeaza prea mult. Nu prea stiu unde sa-i caut :P.dar vad eu ce fac.
Va multumesc mult pt ajutor si pt atentia acordata!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Operatie pentru luxatie anterioara de cristalin la un ochi
- 1Miochimia pleoapa superioara stânga
- 1Miopie
- 1Keratita virala - exista tratament ?
- 0Recomandare clinică Bucuresti
- 1La oftalmologie îți vede propriul ochi pe monitor 3D că într-o tomografie ?
- 3Microftalmie
- 3Tratamente retinopatie de prematuritate pentru adulți. Ce progrese s-au făcut?
- 0Ochelari de citit folositi pentru distanta
- 1Privire in jos, nimeni nu- mi raspunde